לכבוד שבת

מתכון לקדרת בשר עם ירקות שורש וערמונים ביין אדום

השפית מורן פינטו עם קדרה מנצחת לשבת, כזו שיש בה את כל מה שטוב - וכל מה שהייתם צריכים לעשות זה להכניס את המרכיבים לסיר ולשכוח מהם לשעה וחצי-שעתיים (מתכונים לשבת, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
קדרת בשר עסיסית ועשירה (צילום: כיכר השבת)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1.5-2 ק"ג בשר גולש, חתוך לקוביות
  • 10 תפוחי אדמה קטנים, מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 1 ראש שום, מפורק לשיניים
  • 4 זוקיני או קישוא אחר, מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 4 גזרים, מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 3 בצלים, מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 1 כף פלפל שחור גרוס טרי
  • מלח
  • 2 כוסות יין אדום חצי יבש
  • 200 גרם ערמונים בוואקום
  • 4 כפות שמן

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים בו את קוביות הבשר עד להזהבה יפה מכל הצדדים.

2. מוסיפים את כל הירקות לסיר, מערבבים ומטגנים במשך 5-7 דקות על אש בינונית.

3. מפזרים מעל את שיני השום, בשלמותן, מתבלים במלח ופלפל שחור, יוצקים מעל את היין ומערבבים היטב.

4. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך שעה וחצי עד שעתיים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר