באנו לשדרג

מתכון לחומוס תוצרת בית עם שום קלוי

או פשוט: מתכון לחומוס תוצרת בית עם שום קלוי שמתקתקים בכלום עבודה והופכים את המטבל הכי ישראלי שיש לתירוץ הכי טוב להזמין אנשים הביתה. תתחילו לחתוך את הירקות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 450 גרם גרגרי חומוס יבשים, מבושלים ומצוננים (אופן ההכנה בהמשך)
  • 1 ראש שום גדול
  • 1/2 1 כפיות מלח ים
  • מיץ מחצי לימון
  • 1/4 כוס מים
  • 1/3 כוס טחינה גולמית איכותית
  • 1/4 כוס שמן זית + תוספת לקליית השום
  • 1/4 כפית כמון טחון
  • 1/4 כפית פפריקה מעושנת

אופן ההכנה:

הכנת גרגרי החומוס:
1. ראשית, משרים אותם במשך 8-24 שעות במים קרים (ביחס של 3 כוסות מים על כל כוס גרגרי חומוס). רצוי להחליף את המים כל 4-5 שעות.

לחלופין, ניתן לבצע השרייה מהירה ולהניח את גרגרי החומוס והמים הקרים בסיר, להביא לרתיחה במשך 2 דקות, להסיר מהאש, לכסות את הסיר ולהניח בצד למשך שעה.
לאחר ההשריה, מסננים היטב את הגרגרים ומייבשים אותם.

2. מעבירים את גרגרי החומוס לסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך שעה וחצי עד שעתיים. מסירים מהאש, מסננים ומצננים.

3. חותכים את החלק התחתון של ראש השום, כך שיחשפו השיניים, אך משאירים את הגבעול בחלק העליון ללא פגע. מניחים את ראש השום במרכז ריבוע של נייר כסף, מזלפים מעל שמן זית, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור וסוגרים בחוזקה.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25-30 דקות, עד ששיני השום רכות מאוד.

5. מרוקנים את שיני השום לקרש חיתוך ומועכים אותן למחית.

6. במעבד מזון, טוחנים יחד את גרגרי החומוס, מחית השום והמלח במשך 30 שניות. מגרדים את דפנות המעבד במידת הצורך. מוסיפים את הלימון, הטחינה והמים וטוחנים עוד 30 שניות.

7. בעוד מעבד המזון פועל, מזלפים פנימה את שמן הזית עד לקבלת חומוס חלק. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל את הכמון והפפריקה ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר