לכבוד שבת

מתכון לתפוחי עץ וגזרים אפויים ברוטב מייפל והל

תוספת מסקרנת וממכרת לעיקרית בשבת עם התבלין הכי מדויק שהעוף או הבשר שלכם יפגשו (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/4 כוס אגוזי מלך
  • 400 גרם גזרים, חתוכים לרצועות בעובי שווה
  • 450 גרם תפוחי עץ, מכל זן, חתוכים לפלחים בעובי שווה
  • 1/2 1 כפות שמן זית
  • 1/2 1 כפיות סירופ מייפל
  • 1/4 כפית הל טחון
  • 1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • 2 כפיות תערובת עשבי תיבול טריים קצוצים דק (תימין ורוזמרין / מרווה ופטרוזיליה)
  • מלח ים
  • מיץ מ-1/4 לימון

אופן ההכנה:

1. קולים את אגוזי המלך במחבת נקייה ויבשה על אש קטנה במשך 15 דקות. מסירים מהאש, מצננים וקוצצים.

2. מערבבים את רצועות הגזר ופלחי התפוחים עם שמן הזית וסירופ המייפל, מפזרים מעל את התבלינים ומערבבים שוב.

3. מחלקים את תערובת הגזרים והתפוחים בין 2 תבניות מרופדות בנייר אפייה, ונזהרים לא לצופף אותם יתר על המידה.

4. ממקמים כל תבנית בתורה בשליש העליון של התנור שחומם מראש ל-220 מעלות ואופים במשך 20 דקות. באמצע האפייה, מערבבים בעדינות את הגזרים והתפוחים, כך שחום התנור יגיע אליהם באופן שווה. כאשר התפוחים רכים והגזרים פריכים, ניתן להסיר מהתנור.

5. מעבירים את התפוחים והגזרים למגש, יוצקים מעל את מיץ הלימון מפזרים את עשבי התיבול והמלח, מערבבים קלות ומגישים חם או צונן.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר