"להילחם בכל דבר שיש לו ריח רפורמי"

הרב הראשי תקף: 'הכותל כולו שלנו, גם הדרומי, הכל קדוש'

בזמן שישנם פוליטיקאים, חלקם חרדים, המבקשים לאפשר לרפורמים ונשות הכותל להתפלל ב"כותל הדרומי", הראשל"צ הגר"י יוסף תוקף: "הכותל כולו שייך לנו, גם הדרומי, הכל קדוש" • צפו (חרדים)

המאבק על הכותל: הראשון לציון והרב הראשי הגאון רבי יצחק יוסף מעביר מסר ברור לפוליטיקאים, חלקם חרדים, המבקשים לאפשר לרפורמים ולנשות הכותל להתפלל ברחבת הכותל הדרומי. הרב הראשי הכריז במהלך שיעורו השבועי אמש (מוצ"ש) כי הכותל כולו שלנו וכי יש להילחם בכל דבר שיש בו ריח של רפורמה.

בפתח השיעור שיבח הרב הראשי את רב הכותל הגאון רבי שמואל רבינוביץ' ואמר כי הוא: "עומד על המשמר שלא יבואו כל מיני רוחות רעות של רפורמים, נשות הכותל, כל אלו, הוא עומד בעוז שלא יהיה להם שום אחיזה במקום, הכותל כולו שלנו, המערבי וגם ההמשך, איך נקרא ההמשך? הדרומי, הכל שייך לנו, הכל זה קדוש".

"צריך להיזהר" הוסיף הגר"י יוסף בהמשך השיעור: "לשמור על התורה שלנו. כמה זה חשוב, שלא יבוא איזה רפורמה, איזה דברים של מתקדמים, לשמור חזק מאוד".

בהמשך סיפר הגר"י יוסף כי הגר"ש רבינוביץ שלח לו מכתב ובו ביקש מקורות מדוע אסור לנשים להתעטף בציצית בכותל: "הבאתי לו מקורות, פה אני לא יפרט, הן ישמעו וינצלו את זה. אחת הסיבות שכתבתי: כל דבר שיש בזה רוח של רפורמה, צריך להילחם בזה עד הסוף, לשמור, להיאבק, לא לפחד משום דבר, 'לא תגורו מפני איש', ואז נמנע כל הדברים האלה".

הראשל"צ הוסיף והכריז: "כל דבר שיש לו קצת ריח של רפורמה, של קונסרבטיבים, כל דבר, להילחם בזה, לא לפחד".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

8
את כל התרת העגונות שעשה אביו זה ר0ורמה אחת גדולה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
james
7
הכל העסק בתיאום גם עם הרב רבינוביץ, שהרב יצחק יוסף משבח אותו, מלבד גדולי הדור.
א
6
????????????? זה שאסור לנו לעלות להר לא אומר שלערבים מותר אסור לנו אז גם להם לאסור ..... עד שיבנה המיקדש
אלי הגרוזיני
אבל מה יש לעשות?
א
5
אמר משהו וזה לא הכל לפי הרב נלחמים בהכל ובכולם חוץ ממה שמביא כבוד לרב לא נלחמים בו כי מה שחשוב לרב זה הכבוד שלו !! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
james
4
הקב''ה בשמים יודע הכל
הכל מס שפתים
3
למגיב 7 איך אתה מעיז להגיב בצורה מבזה כלפי הרב? אין לך שום פחד? כדאי שתעשה תשובה ותחזור בך חג שמח לכל עם ישראל (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אני
2
זה ההגדרה של פרימיטיביות !! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
בעצם
1
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
חרדי ספרדי !
המקום. וק"ו לא באנשים שאינם יודעים אפילו מה זה קדושה.
א
אתה צריך לכבד אמונה של אחרים, כמו שאתה רוצה שיכבדו את האמונה שלך. אף אמונה לא אמת מוחלטת, אז אפשר לכבד אמונה אחרת.
חילוני
יפה נפש מגעיל (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
משה כהן
איך אתה מדבר לגדול ישראל? מה זה העזות פנים הזאת? יש דרך להגיד כל דבר. אני מוחה בך!
אני

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: