מה אוכלים היום?

מתכון למרק אפונה טרייה ונענע אביבי ויפה

מה הדרך הטובה ביותר לאכול גרגרי אפונה ירוקה טרייה היישר מהשוק, מלבד להקפיץ אותם אחד אחד לפה? המרק הנהדר הזה - אפונה שמתבשלת בעדינות עם עשבי תיבול רעננים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מרק אפונה טרייה ונענע אביבי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כף שמן זית
  • 3 כרישות, פרוסות דק
  • 2 גבעולי סלרי, פרוסים דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 6 כוסות אפונה טרייה
  • 4 כוסות ציר מרק ירקות או מים + מעט אבקת מרק
  • 1/4 כוס עלי פטרוזיליה
  • 1/4 כוס עלי נענע
  • 1/4 כוס עירית קצוצה
  • 1/4 כוס שמיר קצוץ
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה
  • מלח גס ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הכרישה והסלרי ומאדים עד לשקיפות במשך כ-5 דקות. מוסיפים את השום ומבשלים עוד דקה.

2. מערבבים פנימה את אפונה ומערבבים היטב. יוצקים מעל את ציר המרק ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים ומבשלים במשך 20 דקות.

3. מוסיפים את הפטרוזיליה, הנענע, העירית והשמיר למרק, מכבים את האש ונותנים למרק לשבת במשך 5 דקות.

4. בעזרת מוט בלנדר או בקערת מעבד מזון, טוחנים את המרק למחית חלקה. מוסיפים את השמנת, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים. מחלקים את המרק בין קעריות אישיות, מזלפים מעל שמן זית, מקשטים עם עלים טריים של פטרוזיליה, נענע, שמיר ועירית ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר