באנו לשדרג

מתכון לסטייק אבטיח צלוי עם סלט עלים מרענן

אתם קוראים נכון. אם אפשר לצלות בשרים, ירקות למיניהם ואפילו אננס על המנגל, למה שלא נעשה זאת עם אבטיח? הוא פריך, מעושן ומתובל - ממש כמו פילה מיניון נחמד, אך צמחוני לחלוטין (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
סטייק אבטיח צלוי עם סלט עלים (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 8 פרוסות אבטיח בעובי של 4 ס"מ - כל אחת
  • ¼ כפית כוסברה טחונה
  • 2 כפות שמן זית כתית
  • ¾ כפית אבקת שום
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • קורט מלח גס
  • ¼ כפית כמון

לסלט העשבים:

  • 3 כוסות עלי בייבי
  • ¼ כוס עלי בזיליקום
  • ¼ כוס עלי פטרוזיליה
  • ¼ כוס עלי נענע
  • ⅓ כוס שמן זית כתית
  • מיץ מלימון אחד
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור טחון
  • 3 כפות גבינת עזים מפוררת

אופן ההכנה:

1. מכינים את סטייק האבטיח: מחממים גריל או "מחבת פסים" על אש גבוהה. מברישים את שני צידי האבטיח בשמן הזית.

2. בקערה קטנה, משלבים את אבקת השום, הפלפל השחור, הכמון והכוסברה. מתבלים כל נתח אבטיח בתערובת התבלינים.

3. צולים כל נתח אבטיח עד להופעת סימני חריכה שחורים, הופכים פעם אחת, כ-3 דקות לכל צד. מעבירים לצלחת ומתבלים במלח הגס.

4. מכינים את סלט העשבים: בקערה גדולה, מניחים את עלי הבייבי, הבזיליקום, הפטרוזיליה והנענע. בקערה בינונית, טורפים יחד את שמן הזית ומיץ הלימון; מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים יחדיו את הרוטב וגבינת העיזים עם הירוקים.

5. להגשה, מניחים 2 נתחי אבטיח על כל צלחת ומעל את הסלט.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר