מיוחד לשבת

מתכון לסלט סלק ותפוחי עץ ברוטב קרם אגוזי מלך

החמיצות של תפוחי העץ עם מתקתקות הסלק והצבע הדומיננטי שלו, ומעל רוטב אגוזים קרמי, יוצרים יחד סלט מענג שיכול להיכנס בקלות לקטגוריית "מנה ראשונה". מרענן (מתכונים, אוכל)

סלט סלק ותפוחי עץ ברוטב אגוזי מלך (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 יחידות סלק
  • 2 תפוחי עץ ירוקים
  • 2 שיני שום
  • 1 כפית שמן
  • 1/2 לימון סחוט
  • 1 כף חרדל גרגירים (לא חובה)
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • לרוטב האגוזים:
  • 100 גרם אגוזי מלך
  • 1 כף שמן
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 1 מיכל שמנת צמחית
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל שחור

סלט סלק ותפוחי עץ ברוטב אגוזים:

רגע לפני: החמיצות של תפוחי העץ יחד עם מתקתקות הסלק והצבע הדומיננטי שלו, ומעל רוטב אגוזים קרמי יוצרים יחד סלט מענג שיכול להיכנס בקלות לקטגוריית "מנה ראשונה". מתכון מרענן לסלט מיוחד.

• מבשלים את ארבעת הסלקים בסיר מלא מים, במשך כשעה, עד שיתרככו ויהיה ניתן לקלפם בקלות. בעזרת קצה המזלג בודקים אם הקליפה נפרדת מהסלק. אם כן, מסירים מהאש, ומעבירים לכלי נפרד לצינון.

• קולפים את הסלקים והתפוחים, חותכים לקוביות קטנות ומעבירים לקערה.

• קוצצים את שיני השום ומוסיפים לקערת הסלק והתפוחים. מתבלים בחרדל (לא חובה), מיץ הלימון, המלח ושמן הזית ומערבבים היטב.

הכנת הרוטב:
• טוחנים דק את אגוזי המלך.

• מחממים כף שמן במחבת, ומטגנים את האגוזים תוך ערבוב מתמיד בכף עץ, עד להשחמה.

• מוסיפים את היין, ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם בחצי על אש בינונית-נמוכה. מוסיפים את השמנת ומתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל. מבשלים במשך 5 דקות נוספות ומסירים מהאש. ממתינים שהרוטב יצטנן מעט ומעבירים לכלי סגור.

אופן ההגשה: טועמים את תערובת הסלק והתפוחים לפני ההגשה, ומשפרים תיבול, אם צריך. מעבירים לכלי הגשה ויוצקים מעל את הרוטב. ניתן לפזר מעל זרעי פשתן, שומשום, שבבי אגוזים וכל מה שעולה על דעתכם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר