מסע בזמן

אנה פרנק חוזרת לרחובות אמסטרדם – בזכות בינה מלאכותית

באמסטרדם הושק סיור הליכה חדשני המופעל בבינה מלאכותית, המאפשר למבקרים לחוות את סיפורה של אנה פרנק בדרך נגישה, כאלטרנטיבה לבית אנה פרנק | הסיור, הזמין סביב השעון, נועד לקרב את סיפורה המוכר של אנה פרנק לקהל רחב יותר (יהדות, בעולם)

אנה פרנק (צילום: ארכיון)

סיור יוצא דופן הושק בימים אלה באמסטרדם, ומאפשר למטיילים לחוות את סיפורה של אנה פרנק – מזווית שלא נראתה עד היום. מדובר בסיור הליכה עצמאי, המבוסס על טכנולוגיית בינה מלאכותית, שמוביל את המשתתפים בין אתרים היסטוריים הקשורים למשפחת פרנק ולקהילה היהודית בעיר בתקופת הכיבוש הנאצי.

תיירים המבקרים באמסטרדם יכולים כעת לחוות את סיפורה של אנה פרנק בצורה חדשנית וטכנולוגית, הודות לסיור הליכה מבוסס בינה מלאכותית שהושק ממש לאחרונה.

אנה פרנק, שיומנה האישי נחשב ליצירה הפופולרית ביותר בספרות השואה ורב-מכר בינלאומי, הפכה בדרכים רבות לסמלה של השואה. סיפורה שזור בהיסטוריה של יהדות הולנד בתקופת מלחמת העולם השנייה, כשהיא ומשפחתה הסתתרו באמסטרדם תחת הכיבוש הנאצי.

הסיור, זמין סביב השעון, מציע אלטרנטיבה לבית אנה פרנק, שממשיך למשוך כמיליון מבקרים מדי שנה אך דורש הזמנה מראש של כשישה שבועות ולעיתים קרובות הכרטיסים אוזלים במהירות.

"יצרנו את המוצר הזה כדי לקרב את אנה פרנק ליותר אנשים", אמר מוטי ארדאפל, מנהל סיטיפאנס. מטרת הסיור היא לחשוף "סיפורים שאולי רוב האנשים לא באמת מכירים אבל הם מדהימים, אנשים שבאמת סיכנו את חייהם כדי להציל ילדים ולהבריח אותם מידי הנאצים למסתור". ארדאפל, תושב אמסטרדם ממוצא יהודי פולני והונגרי, חולק קשר אישי עמוק לסיפור, שכן סביו ניצלו מהשואה.

הסיור המונחה-עצמית נמשך כ-150 דקות ומכסה מסלול של 7 קילומטרים (4 מיילים) דרך אמסטרדם. הוא כולל 12 תחנות משמעותיות היסטורית, כמו ביתה לשעבר של מיפ חיס, הקתולית ההולנדית שסייעה להסתיר את משפחת פרנק. המשתתפים זקוקים רק לסמארטפון ולאוזניות, ונקודת ההתחלה ממוקמת ב-Merwedeplein 37.

הסיור נועד לספק הבנה טובה יותר של חייה של אנה פרנק, הן לפני והן במהלך שהותה במסתור. באמצעות AI, הסיור מביא לחיים דמויות כמו מיפ חיס בהנפשות מציאותיות, תוך שימוש בנתונים ממוסדות כמו מכון אנה פרנק, עיריית אמסטרדם ומוזיאון השואה.

הסיור מציג את אמסטרדם הכבושה מבעד לעיניה של אנה פרנק. לפני שהסתתרה, אנה פרנק ואחותה מרגוט היו צועדות 2.5 קילומטרים לבית הספר מדי יום, שכן חוקים נאציים נגד יהודים אסרו עליהן להשתמש באופניים או בתחבורה ציבורית. המגינים על משפחת פרנק חיו ועבדו ברחבי העיר. במהלך מלחמת העולם השנייה, כ-107,000 יהודים ופליטים הולנדים גורשו, מתוכם כ-102,000 נהרגו – נתון המהווה כ-75 אחוזים מהאוכלוסייה היהודית לפני המלחמה בהולנד.

קשה שלא להתרגש מכך שמשאלתה של אנה פארנק מתוך היומן שלה, מתגשמת ללא כל ספק:

"אני לא רוצה לחיות ללא מטרה כמו רוב האנשים. אני רוצה להיות לתועלת או מקור להנאה לאנשים שסביבי שלא מכירים אותי. אני רוצה להמשיך לחיות לאחר מותי! ולכן אני אסירת תודה לאלוקים שנתן לי את המתנה הזו, האפשרות הזו להתפתח ולכתוב להביע את כל שיש בי"

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

אולי גם יעניין אותך:

עוד באקטואלי: