ה-FBI פרסם בימים האחרונים את ההתכתבות בין רובינסון לשותפו לחדר, כשהודה בפניו שהוא ביצע את רצח צ'רלי קירק באוניברסיטה ביוטה | ההתכתבות המלאה מקפיאת הדם של הרוצח הפוליטי הראשון מזה עשרות שנים (חדשות, בעולם)
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ נצפה פותח בשיחה עם חייל מחיל המשמר של המלך | בעודו עומד לצד המלך צ'ארלס בסקירת משמר הכבוד, נשיא ארה"ב נראה פותח בשיחה ארוכה יחסית עם חייל מן המשמר, המלך ביקש להמשיך הלאה | צפו בתיעודים מקבלת הפנים המלכותית של הנשיא טראמפ (בעולם)
באיראן דיווחו היום כי שישה בני אדם נהרגו באהוואז, כתוצאה מפיצוץ שנגרם מ"דליפת גז" בבניין בן ארבע יחידות דיור שקרס בעקבות הפיצוץ | על פי בדיקה של האופוזיציה האיראנית, מאז תום מבצע 'עם כלביא', התרחשו לפחות 50 פיצוצים ושריפות בנסיבות "מסתוריות" ב-19 מחוזות באיראן (העולם הערבי)
גבריאל אטל, עד לאחרונה ראש הממשלה של צרפת ומי שמסתמן כיורשו של הנשיא מקרון, ביקר בבית היתומים היהודי באודסה והתקשה להסתיר את התרגשותו: "אני יוצא מחוזק מהאמונה שלהם, מהכוח המדהים שהם מפגינים לעתידם. זהו שיעור לחיים" (יהדות בעולם)
יוליה נבלני טוענת כי שתי מעבדות זרות קבעו שבעלה, מנהיג האופוזיציה הרוסית אלכסיי נבלני, הורעל ונרצח בכלא | היא דורשת לפרסם את ממצאי הבדיקות, אך לא ציינה את סוג הרעל | הקרמלין מצדו מסר כי אינו מודע לדברים ואינו מתייחס לטענותיה (בעולם)
אדם שניסה לשים קץ לחייו באיטליה באמצעות קפיצה מחלון ביתו, מואשם בעוון הריגה לאחר שנחת על קשישה שמתה מפצעיה | התביעה קבעה כי יש אחריות פלילית למעשה שהביא למותו של אדם אחר, למרות שניסה להביא למותו שלו עצמו (בעולם)
מצלמות האבטחה תיעדו את האישה האלמונית מתקרבת לבית פרטי של חסידי חב"ד בשכונת קראון הייטס בברוקלין - ומנסה לפרוץ את הדלת. היא נכנסה, התעמתה וגורשה וניסתה לפרוץ גם לבתים אחרים (חרדים בעולם)
חמש שנים לאחר אסון הפיצוץ בנמל ביירות, הרשויות בבולגריה הודיעו היום על מעצרו של איגור גרצ'ושקין - הבעלים של הספינה שהובילה לנמל ביירות את מטען הכימיקלים המסוכנים שהתפוצץ וגרם לנזק אדיר | הפיצוץ הותיר הרס נרחב בבירת לבנון, גרם לפציעתם של למעלה מ-6,500 בני אדם ולנזק עצום (העולם הערבי)
ברשת BBC בחרו לתאר את הכניסה לעיר עזה מנקודת מבט של התושבים | פקקי ענק לאורך דרכי היציאה, רעש הפצצות בלתי פוסק - והרבה מאוד חרדה לאויב שצהל בבוקר השבעה באוקטובר | העדויות מעזה (חדשות)
שר החוץ גדעון סער שיגר מכתב לנשיאת נציבות האיחוד האירופי אורסולה פון דר-ליין בעקבות כוונת אירופה להטיל סנקציות נוספות על ישראל | ישראל מעולם לא עמדה בפני בידוד בינלאומי כה נרחב, סער מנסה לבלום ברגע האחרון (חדשות, מדיני)
מוקד הביטחון והחירום של חב"ד CWA נכנס לכוננות מיוחדת לקראת חודש תשרי: סמינרים, מאבטחים וקציני ביטחון מקומיים נפרסים מסביב לקהילות יהודיות ובתי חב"ד | ברקע: הכרזה על מדינה פלסטינית עלולה להצית גל אנטישמיות | כל הפרטים (בעולם)
מאבק פוליטי מתוח בניו יורק: הקהילות היהודיות מודאגות מהובלת זוהראן ממדאני בסקרים, בעוד דיווח על כך שראש העיר הנוכחי שוקל את המשך התמודדותו הוכחש בתוך זמן קצר. בינתיים אריק אדמס הגיע לביקור צבעוני בשכונה החרדית בורו פארק (חרדים בעולם)
מורה בבית ספר יסודי בבואנוס איירס עורר סערה לאחר שהניף דגל אש"ף בכיתה ופרסם את הסרטון ברשתות החברתיות. ראש העיר הורה על פתיחת הליכים משמעתיים נגדו (בעולם)
שני גברים נידונו לשנתיים מאסר בזמביה לאחר שניסו להשתמש בכישוף כדי להרוג את הנשיא הוקאינדה היצ’ילמה|בית המשפט קבע כי השניים הציגו עצמם כבעלי כוחות על-טבעיים והחזיקו קמעות, בהם זיקית חי | מדובר בהרשעה חריגה לפי חוק הכישוף הקולוניאלי מ-1914, שנאכף לעיתים נדירות (בעולם)
ראש ה-FBI חשף היום פרטים חדשים מחקירת הרצח של צ'רלי קירק, המקשרים באופן ישיר את טיילר רובינסון למעשה הרצח | למרות שלא הודה במעשה בפני החוקרים, ייתכן מאוד שהרשויות לא יזדקקו להודאתו של רובינסון כדי להאשימו ברצח (בעולם)
בצל דיווחי התקשורת בישראל וניסיון לייצר תמונה כביכול הנשיא האמריקני טראמפ זועם על נתניהו, בעקבות התקיפה בקטאר, הערב דווח כי ראש הממשלה עדכן את הנשיא לפני התקיפה והיה מספיק זמן לעצור את הטלת החימושים (חדשות, בעולם)
שר החוץ גדעון סער נאם היום בפני המשלחת הגדולה אי פעם של מחוקקים מארה״ב שהגיעה לארץ ואמר בין היתר: "סאנצ׳ס והשרים הקומוניסטים של ממשלת ספרד מעודדים אלימות. הנרמול של אלימות פוליטית מאיים על כל מה שאנו עומדים למענו. זה חייב להסתיים עכשיו!" (חדשות בעולם)
מזה חודשים שארה"ב וסין מתקוטטות סביב אפליקציית הרשת החברתית טיקטוק, כאשר האמריקנים חוששים משימוש לא הוגן ופעולות ריגול של המדינה הקומוניסטית אחרי אמריקנים | בתגובה אסרה ארה"ב על שימוש באפליקציה, אך המהלך טרם יצא לפועל. כעת ייתכן שנמצא הפתרון (בעולם)
מתקפה אנטישמית בהליפקס: כתובות גרפיטי אנטישמיות רוססו על בתי כנסת, כולל האשמות שקריות על פיגועי 11 בספטמבר | זאת לאחר שבסוף השבוע דווח על דקירת אישה יהודייה באוטווה (יהדות, בעולם)
בלבנון דווח הבוקר כי פלסטיני נעצר במחנה הפליטים א-נאעמה בדרון לבנון "בחשד לשיתוף פעולה עם ישראל" | הכוחות הלבנוניים מסרו כי החשוד הוא חבר בכוחות הביטחון הלאומי הפלסטיניים, וכי בפשיטה על ביתו מצאו 400 אלף דולר במזומן (העולם הערבי)