מאות מפגינים מהפלג הירושלמי חסמו את כביש 4 במחאה על מעצר תלמידי ישיבות וברקע משבר חוק הגיוס. המשטרה הכריזה על ההפגנה כבלתי חוקית והתריעה על שימוש בכוח לפיזור המפגינים (בארץ)
בסופו של מאבק ציבורי ומשפטי ממושך, קבע בית המשפט העליון של מדינת ניו יורק בפסיקה תקדימית ודרמטית כי המדינה אינה מוסמכת לסגור מוסדות חינוך חרדיים, גם אם לא עמדו בתקנות לימודי הליבה | בעקבות הפסיקה, עשרות משפחות חרדיות נשמו לרווחה ומוסדות התורה ימשיכו לפעול כסדרם (בעולם, חרדים)
למרות שהמלחמה באוקראינה עדיין נמשכת, אלפים רבים מתכוונים לעשות את דרכם לאומן, והשאלה הגדולה היא: איך מגיעים לשם? במדריך זה ריכזנו עבורכם את כל האפשרויות
בדיון על חוק הגיוס בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת, טען חבר הכנסת מש"ס כי הבחורים שהתראיינו בערוץ 12 ודיברו כדוברי המגזר, אינם מייצגים: "תגייסו אותם" | המג"ד החרדי: "הם רק סימפטום לעוד הרבה נערים" (בכנסת)
תלמיד ישיבה צעיר מאלעד, שהגיע הבוקר לתחנת המשטרה להסדרת עניין אישי, נעצר במקום בשל אי התייצבות בלשכת הגיוס | אחרי התערבות הוועדה להצלת עולם התורה - הוא שוחרר בטרם הועבר לכלא הצבאי (עולם הישיבות)
על אף שכבר החלו לפעול להקמתה, בצה"ל החליטו לגנוז את התוכנית להקמת "לשכת הגיוס חרדית" וזאת מחשש שהמקום יהפוך למוקד הפגנות של הפלגים הקיצוניים | במקום זאת, בצבא מתכננים לפתוח אגפים לחרדים בתוך לשכות הגיוס הקיימות (צבא)
שלושה שבועות לפני ה'קיבוץ' בקבר רבי נחמן באומן בראש השנה, צה"ל מעלה הילוך באכיפה נגד עריקים, האכיפה לא תתבצע רק בנתב"ג - אלא גם במעברים שונים בתוך תחומי הארץ |בצה"ל מבהירים כי המגמה היא להגביר את הנוכחות ואת הצעדים בשטח (חרדים, צבא)
שני מקרים מתוקשרים התרחשו בשנה האחרונה בהם מפגינים בשתי מחאות שונות נדרסו בעת שחסמו כביש - אך רק במקרה אחד המשטרה טרחה להגיש כתב אישום | במקרה אחד התלונה הוגשה אך לא נפתחה חקירה, ובמקרה השני - הפרקליטות הגישה כתב אישום בעבירות שעשויות להגיע לשנים רבות בכלא (משטרה)
המשטרה עדכנה כי רב מוכר מדרום הארץ נעצר לחקירה בעקבות תלונות שהוגשו בעניינו. עם הרב נעצר חשוד נוסף, והיום יובאו השניים לדיון בבית המשפט שבו יבקשו להאריך את מעצרם | בסביבת הרב דוחים את האשמות וטוענים לרדיפה (בארץ)
לפני זמן קצר דווח מפי בכירים בממשל האוקראיני, כי השנה לא תתאפשר כניסתם של יהודים שרוצים להגיע לקיבוץ הגדול בראש השנה על ציונו של רבי נחמן מברסלב זי"ע | כל הפרטים (חדשות חרדים)
בשל "הפרת הסיכומים בנושאים התקציביים" כלשונו, מסר הערב יו"ר דגל התורה כי ימליץ לגדולי התורה להתנגד לכל הצעות התקציב שהממשלה תביא | ברקע: הכוונה לקצץ עשרות מיליוני שקלים נוספים מתקציב אופק חדש (פוליטי)
מרכז 'מגן ומושיע' העביר באמצעות השגריר הישראלי פנייה רשמית לוושינגטון המבקשת את התערבותם אל מול המצב, בו אזרחים אמריקאים אשר הינם גם אזרחים ישראלים אינם יכולים לנסוע לארצות הברית (עולם הישיבות)
גנב אפרו-אמריקני נעצר לאחר שפרץ לרכב בשכונת קראון הייטס וגנב דולרים יקרי ערך שהתקבלו מהרבי מליובאוויטש. החשוד אותר בבניין דירות בזכות מבצע חיפוש של ארגון השמירה, ואחרי שרחפן הוזנק לאוויר (בעולם)
גורמים במשרד המשפטים הבהירו כי אל יהיה ניתן לאשר מתווה שיאפשר יציאה מהארץ למיועדי גיוס, גם אם מדובר בטיסה לתפילה באומן | בכירים: נתניהו חושש מהמתווה (חדשות)
על רקע המתווה המתגבש לאפשר טיסות למחויבי גיוס - לאומן, מבלי שייעצרו, והחשש מהתערבות היועמ"שית, רב בכיר בחסידות ברסלב מזהיר מפני הפגנות סוערות ושיבוש הפעילות של נתב"ג במידה ומתווה הטיסות ייתקל בקשיים משפטיים (חרדים, בארץ)
כחודש לפני ה'קיבוץ' באומן, ובצל החשש בחסידות ברסלב כי היועצת המשפטית לא תאפשר לחסידים הצעירים בגיל הגיוס לטוס לשהות בראש השנה בסמוך לציון רבי נחמן באומן, הערב פורסם כי הממשלה פועלת להסדרת הטיסות, והחליטה להקצות 10 מיליון שקלים מחמישה משרדים לטובת הטיסות לאומן בראש השנה, כתשלום למולדובה לטובת תשתיות קליטת החסידים (חרדים)
כחודש ימים לפני ראש השנה, בחסידות ברסלב חוששים שהיועצת המשפטית לא תאפשר לחסידים הצעירים, בגיל הגיוס, לטוס לאומן בראש השנה | במערכת הפוליטית פועלים להשיג מתווה מוסכם על משרד הביטחון וצה"ל: טיסה לאוקראינה, עד לשבוע ימים בלבד (אקטואליה)
המוני מפגיני הפלג הירושלמי שיתקו את התנועה כשעתיים בעקבות סדרת המעצרים נגד תלמידי הישיבות, בזכות תרגיל הטעייה שהפתיע את המשטרה | יו"ר ועדת הכספים תקף את הצביעות של תוקפי המפגינים: "לא היו מעיזים לנהוג כך כלפי מפגינים מהשמאל שמשבשים את שגרת חיינו" (אקטואלי חרדי)
זעזוע וסערה הבוקר בעולם היהודי לאחר שהתגלה מחזה מזעזע בקברו של אלעזר הכהן, בנו של אהרן הכהן, בכפר עוורתא שבשומרון | על הקבר רוססו מספר רב של כתובות גרפיטי בערבית, ונראה כי נעשו ניסיונות להצית את המבנה (חדשות)