מחקר: מדוע בלילה אנחנו חושקים יותר בג'אנק פוד?

מחקר חדש מצא את הסיבה לכך שככל שחשוך שם יותר בחוץ, החשקים הליליים שלנו נוטים להעדיף אוכל שומני, עתיר פחמימות וסוכרים, ובקיצור - ג'אנק פוד עסיסי במיוחד (מחקרים, בריאות)

חיה כהן | כיכר השבת |
בורגר עסיסי - דווקא בלילה (צילום: Mae Mu on Unsplash)

הטיולים הליליים למטבח בחיפוש אחר מזון, ורצוי עסיסי ונוטף שומן ופחמימות עד כמה שאפשר? כולנו היינו שם. כעת מחקר חדש מצא את הקשר בין שינה לקויה לחשק הולך וגובר בג'אנק פוד.

לדברי החוקרים מאוניברסיטת נורת'ווסטרן שבארה"ב, השינה הלקויה מחדדת את חוש הריח שלנו, מה שמוביל אותנו לחפש אחר אוכל שמנוני בעל ריח מפתה, כמו המבורגרים, צ'יפס, סופגניות ושלל מטוגנים.

איך זה קורה? מחסור בשינה מעלה את פעילות המערכת האנדוקנבינואידית שאחראית, בין השאר, לוויסות התיאבון, העיכול, מחזורי השינה ועוד, מה שהופך את האכילה בלילה למהנה יותר, עם תשוקה מוגברת למתוקים ומטוגנים.

ואם זה לא מספיק, למרבה העצב, במקביל, האזורים במוח שמסייעים לנו לבחור מזונות שטובים לגופנו - נחלשים.

במסגרת המחקר, חולקו 29 גברים ונשים בני 18 עד 40 לשתי קבוצות - האחת נשלחה לשנת לילה נטולת הפרעות והשנייה לשינה בת ארבע שעות בלבד. 4 שבועות לאחר מכן, הקבוצות התחלפו במספר שעות השינה. יום לאחר "שינת המחקר", ניתנה לשתי הקבוצות גישה לתפריט בוקר, צהריים וערב מגוון ומזנון של חטיפים.

החוקרים גילו כי ככל שהשינה הייתה מועטה יותר, בחירות המזון של משתתפי הניסוי נטו להיות מזון עתיר שומנים, פחמימות וסוכרים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר