מחקר ענק מצא:

חצי כף שמן זית ביום מפחיתה סיכון לסרטן ומחלות לב

מחקר מקיף שנמשך קרוב ל-30 שנה ובדק למעלה מ-90 אלף אנשים מצא שצריכת שמן זית מפחיתה משמעותית סיכון לסרטן ומחלות לב - אבל לא תמיד בגלל התכונות הטובות של שמן הזית עצמו (מחקר)

(צילום: shutterstock)

מחקר מקיף שבדק למעלה מ-90 אלף נבדקים ונמשך 28 שנה מצא שצריכת חצי כף שמן זית ביום, ואף יותר מכך, מפחיתה סיכון למוות מסרטן, מחלת ריאות, מחלות לב ומחלות ניווניות כמו אלצהיימר - אך לאו דווקא בגלל שמן הזית עצמו. מבולבלים? נסביר.

המחקר שהתפרסם לאחרונה בכתב העת של הקולג' האמריקאי לקרדיולוגיה, בחן משנת 1990 יותר מ-90,000 נבדקים במשך 28 שנים ובכל ארבע שנים, הם התבקשו למלא שאלונים על התדירות בה הם אוכלים מזונות ובהם שומנים, כמו חמאה, מיונז, מרגרינה, שומן חלב ושמן זית.

בתחילת המחקר, כל הנבדקים היו נקיים ממחלות לב, ריאות וסרטן. בסופו התברר כי בהשוואה לאנשים שלא צרכו מעולם שמן זית, אנשים שצרכו למעלה מחצי כף שמן זית ביום, היו בעלי סיכון נמוך ב-17 אחוזים למות מסרטן, סיכון נמוך ב-18 אחוזים למות מחלת ריאות וסיכון נמוך ב-19 אחוזים למות ממחלות לב.

שמן זית מעיד על מצב כלכלי

יתכן שהתכונות האנטי-דלקתיות ונוגדות החימצון שיש בשמן זית הפעילו מנגנוני הגנה, אך לפרופסור מרטה גואש-פר, מובילת המחקר וחוקרת במחלקת התזונה בבית הספר לבריאות הציבור של הרווארד, יש השערה נוספת.

לדבריה, צריכת שמן זית עשויה להעיד על אורח חיים בריא יותר. הנבדקים שצרכו יותר שמן זית, גם הקפידו יותר על שגרת ספורט, עישנו פחות ואכלו יותר מזון טבעי ולא מעובד.

בנוסף, החוקרים משערים ששמן זית יכול להוות סימן לסטטוס סוציו-אקונומי גבוה יותר ומטבע הדברים, לאנשים בעלי יכולת כלכלית גבוהה יותר, יש גישה לרפואה יעילה יותר שבמקרים רבים עשויה להציל חיים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר