והשתיה כדת: כל מה שתרצו לדעת על שתייה בחורף

לכל אלה שחושבים שבחורף אפשר לשתות פחות מים. הנה כל מה שצריך לדעת על שתייה: כמה צריך לשתות, מתי, ואיך משדרגים אותה? * רוצים את זה אלגנטי? הכינו קנקן מים עם פלחי לימון ועלי נענע. לפי הרפואה הסינית, לנענע יש אנרגיה מקררת. כך שהרווחתם עוד משהו * ככל שתשתו הרבה, תהיו צמאים יותר

שרה בר אשר | כיכר השבת |
אילוסטרציה (פלאש 90)

לפי שיטת התזונה המקרוביוטית ולפי שיטת קינגסטון קליניק, אדם לא צריך לשתות. את הנוזלים הוא אמור לקבל מהמזון ובעיקר מהפירות, מהירקות ומהדגנים.

מזל שלפי שאר השיטות, אדם חייב לשתות. ולו רק בגלל, שהתזונה של רוב האנשים כוללת בדרך כלל מזונות עם כמות מים קטנה וכמות נתרן (שסופח את המים) גדולה.

אז לכל אלה שחושבים שבחורף אפשר לשתות פחות מים. הנה כל מה שצריך לדעת על שתייה:

■ הכינו כל בוקר שלושה בקבוקים של חצי ליטר כל אחד. שתו בקבוק עד השעה 12:00, בקבוק נוסף עד השעה 16:00 ובקבוק שלישי עד השעה 20:00. כך תהיו בטוחים שאתם שותים ליטר וחצי ביום. שזה המינימום.

ישנה שיטה שממליצה לשתות בכל שעה כששומעים את החדשות. זה אולי טוב לניו זילנד. בארץ האזנה לחדשות בכל שעה, לא מוסיפה בריאות. שיטה אחרת ממליצה לספור שמונה כוסות ביום. בואו נגיד את האמת: מי סופר? בטוח שתתבלבלו.

■ קשה לכם לשתות מים? שתו סודה. אפשר לקנות מים מינרליים מוגזים. ואפשר להכין סודה בבית ממים שעברו סינון דרך פחם או דרך אוסמוזה הפוכה. (האחרון מומלץ יותר).

■ רוצים את זה אלגנטי? הכינו קנקן מים עם פלחי לימון ועלי נענע. לפי הרפואה הסינית, לנענע יש אנרגיה מקררת. כך שהרווחתם עוד משהו. אפשר לשים בקנקן לימון ננסי או תפוז ננסי, לחלוט במעט מים רותחים. ולמלא את הקנקן במים קרים.

שותים יותר, צמאים יותר

■ הרמב"ם כתב במשנה תורה הלכות דעות פרק ד´: "לא ישתה מים בתוך המזון אלא מעט ומזוג ביין". אז שתייה זה טוב. אך בין הארוחות. בזמן הארוחה כדי לא להפריע לתהליך העיכול, עדיף רק להרטיב את הפה.

הבעיה היא שהמזון המערבי ובמיוחד המזונות המעובדים והמתועשים מכילים המון מלח שמצמיא. המלצתי, אל תשתו בזמן הארוחה. אלא איכלו מזונות שמכילים באופן יחסי הרבה מים ומעט מלח.

■ קשה לכם לשתות כל כך הרבה? מתברר שככל ששותים יותר, כך צמאים יותר. לכן אם מדד השתייה שלכם בחורף עומד על 1-2 כוסות ביום, הוסיפו בכל יום כוס מים אחת. עד שתגיעו לשמונה כוסות לפחות. או אמצו את ההמלצה מהסעיף הראשון. די מהר תמצאו את עצמכם נלחצים כשאתם מגלים ששכחתם לקחת איתכם את חברכם הטוב- בקבוק המים.

■ את מי לא סופרים? משקאות שמכילים קפאין כמו קולה, קפה, שוקו, תה שחור ותה ירוק. כיוון שחלק גדול מתוך הנוזלים שבהם מופרש מהגוף. אז מה עשינו בזה ששתינו?

■ גם דברים טובים מגיעים במידה. לכן אל תגזימו! שיטה כמו שתיית שלושה ליטרים על הבוקר, גורמת לעומס גדול על הכליות, לדילול מיצי העיכול ועלולה לגרום לעליה בלחץ הדם. כאמור, ככל ששותים יותר צמאים יותר. לכן אפשר בקלות להגיע לארבעה ליטר מים ביום. זה לא נכון לגוף. צמצמו!

■ חבל לכם לקנות מים ולכן אתם קונים מים עם צבע וסוכר? לכו לסופרמרקט קנו את הבקבוקים הקטנים של צבעי המאכל. מלאו בקבוק מים שיפכו לתוכו בקבוק של צבע מאכל והוסיפו סוכר. נשמע לכם נורא? אז תפסיקו לקנות מים עם צבע.

■ אתם חוששים לקום כל הלילה לשירותים כי שתיתם כל היום? זה לא מה שצריך לגרום לכם להפסיק לשתות. המלצתי, הפסיקו לשתות אחרי השעה 20:00. בערב, הסתפקו בשלוקים קטנים של מים רק כדי להרטיב את הפה.

_________________________________________________________

שרה בר אשר, מטפלת ברפואה משלימה ובשיטת "אכול נכון לפי סוג הדם שלך". הטיפול באמצעות המייל או בקליניקה בבני ברק. טל´ 054-5493632. Barasher@zahav.net.il

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר