מסתורין בבהאמה: שרשרת סימני שאלה הולכת ונערמת סביב היעלמותה המסתורית של אזרחית אמריקנית במהלך שיט עם בעלה | חבר קרוב של הבעל חשף כי הבעל ישב במשך כ-24 שעות על סירת המפרש שלהם מבלי להפגין מאמץ ממשי לחפש אחר אשתו שנעלמה בים הסוער | במקביל, רשויות החוק בארצות הברית החרימו את הסירה של בני הזוג במסגרת חקירה פלילית מורכבת, בעוד עורך דינו של הבעל קורא לציבור שלא לחרוץ את דינו (משפט, בעולם)
כתב אישום חמור הוגש נגד דואס חסון, המחבל שביצע את הפיגוע הקטלני בו נרצח יהודה שרמן ז"ל סמוך לכפר בית אמרין. על פי כתב האישום, המחבל ניגח במכוון ובערמה את רכב השטח שבו נסעו שרמן ושני אזרחים נוספים, וכתוצאה מכך הידרדר הרכב לצוק תלול – מה שהוביל למותו של שרמן ולפציעת נוסע נוסף. המחבל מואשם בעבירת גרימת מוות בכוונה, המקבילה לעבירת רצח, ובניסיון לרצח של יתר יושבי הרכב (חדשות)
פרקליטות המדינה הגישה כתב אישום חמור לבית המשפט המחוזי בבאר שבע נגד עלי וסוהא חניחן, תושבי חלחול, בגין הונאה ארוכת שנים שבמסגרתה התחזו לאזרחים ישראלים וקיבלו במרמה קצבאות והטבות בשווי מאות אלפי שקלים. על פי האישום, בני הזוג השתמשו בזהותה של תינוקת שנפטרה לפני עשורים כדי לחדור למרשם האוכלוסין הישראלי, רשמו את ילדיהם כאזרחים וקיבלו זכויות רפואיות וסוציאליות שלא כדין, כל זאת תוך יצירת מצג שווא בפני רשויות המדינה ובתי הדין
הכנסת אישרה בקריאה ראשונה הצעת חוק שמטרתה להדגיש לשופטים את המושג "בית כלא", בזמן שהם שולחים מורשעים בין חומותיו | ההצעה עברה היום בקריאה ראשונה (חדשות)
תיעוד מזעזע שנחשף בניו יורק מתעד את רגעיו האחרונים של מורה גמלאי בן 76, שהותקף באכזריות בתחנת סאבווי במנהטן. בסרטון נראה התוקף דוחף את הקשיש במורד מדרגות הבטון ללא כל התגרות מוקדמת, פציעה שהובילה למותו המיידי. החשוד ברצח, רקדן ברודוויי לשעבר, נעצר לאחר מצוד משטרתי והוא שוהה כעת במעצר ללא אפשרות לשחרור בערבות (משפט, בעולם)
שר הביטחון ישראל כ"ץ חתם על תעודת החיסיון בפרשת חשיפת זהותו של איש השב"כ על ידי חברת הכנסת טלי גוטליב | החתימה, שהתעכבה במשך תשעה חודשים ועוררה ביקורת חריפה מצד היועצת המשפטית לממשלה, מסירה את המכשול האחרון בדרך להגשת כתב אישום נגד חברת הכנסת מהליכוד (בארץ)
השופט מנחם מזרחי הורה לראש הממשלה נתניהו להגיש את תיקו הרפואי במעטפה חסויה • נקודת המחלוקת: מתי התגלה הסרטן בערמונית | התפתחות דרמטית בתביעה נגד בן יצחק ומשגב (משפט)
תושבת חולון נעצרה והוגש נגדה כתב אישום לאחר שהשתוללה בבית מלון באילת, תקפה אנשי צוות ושוטרים ופצעה אחד מהם. האירוע החל לאחר שהתבקשה לעזוב את המקום, ונגמר בהליך משפטי מהיר בגין איומים ותקיפה (בארץ)
עובד לשעבר ברשת מזון מהיר בטקסס נעצר לאחר שניהל מערכת הונאה מתוחכמת שבמסגרתה גנב כ-80 אלף דולר | החשוד ניצל את היכרותו עם מערכות המחשוב בסניף שבו הועסק בעבר, וביצע מאות פעולות של הזמנות פיקטיביות של מנות מקרוני עם גבינה, אותן "זיכה" ישירות לכרטיס האשראי האישי שלו | כך זה עבד (משפט, בעולם)
בקשה לאישור תובענה ייצוגית רחבת היקף הוגשה היום נגד יצרנית הרכב הסינית BYD ונגד יבואנית הרכב בישראל, בטענה לפגיעה שיטתית, חמורה ומתמשכת בפרטיותם של עשרות אלפי נהגים ונוסעים בישראל | הבקשה טוענת כי החברה אוספת "מידע אישי" ו-"מידע בעל רגישות מיוחדת" על הנהגים ומעבירה אותה לסין (משפט, רכב)
כשנה לאחר האירוע - הסדר טיעון בפרשת פעיל המחאה איל יפה • הורשע בהפרעה לשוטר, סעיף המעשה המגונה נמחק לאחר בחינת ראיות חדשות | יחויב בפיצוי 8,000 ש"ח ומאסר על תנאי (משפט)
כתב אישום הוגש היום נגד תושב זמר בשנות ה-30 לחייו, שנעצר לאחר שגנב אמבולנס מצוות רפואי שהגיע לטפל בו | החשוד, שהיה ככל הנראה תחת השפעת אלכוהול, תקף את הפראמדיקים בגלל חוסר שביעות רצון מהטיפול, נטל את ההגה ונמלט בנסיעה פרועה לכיוון דרום עד שנטש את הרכב סמוך למחלף בני דרור | צפו (משפט, בארץ)
בתום חקירה מאומצת של שוטרי מחוז מרכז, הוגש כתב אישום חמור נגד קטין תושב לוד שרצח ביריות אדם מבוגר שיצא מביתו לעבודה | בתיעוד שנחשף נראה הרוצח נמלט מהזירה, כאשר המשטרה הצליחה לשים את ידה על האקדח ששימש לביצוע הפשע במסגרת סכסוך דמים בין משפחות | צפו (משפט)
צעיר וקטין הואשמו בהצתת רכב בטבריה בעקבות חוב כספי | התיעוד נחשף: הם נראים מצטיידים בבנזין בתחנת דלק במג'אר, מגיעים לרכב החונה בטבריה, ושופכים עליו את החומר הדליק עד להתלקחות כדור אש אדיר בלב שכונת מגורים | צפו (בארץ, משפט)
בית המשפט העליון סירב לבקשת היועמ"שית להורות על פיטוריו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, והורה לצדדים להגיע להסכמות בנושא סמכויותיו | עם זאת, בית המשפט הוציא צווים לשר בן גביר בכל הנוגע למינויי בכירים (חדשות, משפט)
בלב הסערה המשפטית המפלגת את המדינה, התייצב אדם אחד מול תשעה שופטים והטיח בהם את האמת שמיליונים חיכו לשמוע: "אין לכם סמכות" | זהו סיפורו של עו"ד דוד פטר, הילד שעלה מהונגריה והפך ל"רופא הטראומה המשפטי" של הימין ולסדין אדום עבור מערכת המשפט - הכירו את המאסטר שמחזיר למחנה הלאומי את הצבע ללחיים (מגזין כיכר)
דרמת ענק בבג"ץ כאשר השופטים נמנעו מהכרעה חותכת בעתירות להדחת השר איתמר בן גביר ודחקו בצדדים להגיע לפשרה | בזמן שהיועמ"שית מתעקשת כי פיטוריו הם "חובה חוקית", השופטים חוששים מהתנגשות חזיתית ומחפשים מוצא שימנע משבר חוקתי חסר תקדים | תמונת מצב (מגזין כיכר)
פשיעה בחברה הערבית: כתב אישום נגד צעיר מלקיה שנהג בזמן פסילה, וירה מטווח קצר לעבר נהג שנסע מאחוריו בכביש. בהמשך נמלט לדירת מסתור באשקלון והעביר את הנשק לקטין כדי שיחביא אותו בתוך גרב (משפט)
כתבי אישום הוגשו נגד 11 פלסטינים מהכפר תקוע, בתום חקירה סמויה ומורכבת, לאחר שיידו אבנים והשליכו בקבוקי תבערה לעבר כוחות צה"ל ורכבים בציר 60 | אחד מהם ניסה לטעון בחקירתו: "אבל לא פגעתי" | כל הפרטים (משפט, בארץ)