
הבוקר (שני) נרשמה התפתחות משמעותית בגזרה ההומניטרית ברצועת עזה: מעבר הגבול עם מצרים נפתח, ועשרות משאיות סיוע החלו לנוע דרך מעבר כרם שלום בדרכן לרצועת עזה. הסיוע ממומן על ידי הקהילה הבינלאומית, מצרים ואיחוד האמירויות.
גורמים ביטחוניים מסרו כי איחוד האמירויות נרתם ברצינות מלאה לטיפול במשבר ההומניטרי ברצועה. "הם מודעים לכך שאין רעב בפועל, אך מאמינים כי הכנסת הסיוע תתרום למאמץ להשבת החטופים ולסיומה של הלחימה", כך ציינו אותם גורמים בשיחה עם אתר וואלה.
עוד הדגישו אותם גורמים כי לטענתם, חמאס מנהל קמפיין הרעבה מכוון בניסיון לשפר את עמדותיו במשא ומתן. זרימת הסיוע כעת, לדבריהם, מערערת את תעמולת הארגון ומחלישה את הלחץ הבינלאומי שמופעל על ישראל.


לפי הדיווח של העיתונאי הצבאי אמיר בוחבוט, במערכת הביטחון מדגישים כי הכנסת הסיוע בעת הזו מאפשרת לצה"ל מרחב תמרון ואורך נשימה להמשך הלחימה בעומק רצועת עזה במטרה להשלים את היעדים המבצעיים שהוגדרו.
הבוקר (שני) דיווחנו כי התוכניות להקמת "עיר הומניטרית" על חורבות רפיח, עבור מאות אלפי פלסטינים כצעד ראשון להעזבתם מרצון - הוקפאה.
על פי הדיווח ב-ynet, מקור ביטחוני בכיר, שאמר: "אין החלטה להתקדם עם זה וגם אין תוכנית חלופית. הדרג הפוליטי היה בטוח שהוא הולך לעסקת חטופים שכוללת נסיגות בדרום הרצועה, ולכן נראה שירד מהמהלך - בינתיים זה בצד".
עוד אמר כי בשבועות האחרונים נדהמו בצה"ל לגלות כיצד ממשלות במערב, כולל ידידות של ישראל, מעדיפות להאמין למשרד הבריאות של חמאס ולא לצד הישראלי.
לדבריו, "זה כבר לא משנה מה האמת, אלא מה אתה מספר ואיך העולם תופס זאת. נוצר לנו נזק אדיר. הבעיה היא שרוב ההחלטות אצלנו מתקבלות בדקה ה-90 ובחופזה, במקום ליזום ולתכנן מראש מהלכים כאלו, לשכנע את מי שצריך בעולם ולמנוע מראש משבר כזה נגד ישראל".
0 תגובות