מתכון: לזניה מגוונת

חנוכה כבר ביומו השלישי, ובא לכם לפנק את האורחים במנה מענינת ומיוחדת, עורכת מדור 'אוכל' השפית מורן פינטו מגישה מתכון מיוחד ללזניה מגוונת וטעימה (בכיכר, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
(צילום: shutterstock)

המצרכים ללזניה מגוונת

1 חב' עלי לזניה

1 קופסה של עגבניות משומרות חתוכות לקוביות/מומלץ עגבניות טריות

2-3 כפות רסק עגבניות

1 בצל גדול קצוץ דק

5 שיני שום

1 כפית אורגנו

20 עלי בזיליקום שלמים

1/2 כוס שמן זית

3/4 כוס מים

פלפל לבן.מלח/1 שקית רוטב פטריות.

200 גרם גבינה צהובה מגוררת

50 גר' חמאה

1 שמנת מתוקה

1 חב' פטריות

2 כוסות חלב

2 כפות קמח

אגוז מוסקט

אופן ההכנה של לזניה מגוונת

בתבנית חסינת אש מניחים שכבה של עלי לזניה.

בסיר מטגנים את הבצל, ופרוסות השום בשמן זית. אחרי שהבצל מטוגן מוסיפים את העגבניות ומטגנים עד שכמעט נגמרים המים.

מתבלים במלח פלפל אורגנו ועלי בזיליקום, שמים את רסק העגבניות לעוד רתיחה אחת וסוגרים את האש.

בסיר נוסף ממיסים חמאה ומטגנים את הפטריות מוסיפים את הקמח ומיד את החלב והשמנת.

מתבלים ומביאים לרתיחה.

על שכבת העלים מורחים את רוטב העגבניות ומעל את השמנת.

ומכסים בעוד עלי לזניה. ושוב את הרטבים .ושוב עלים ושוב רטבים ואז שמים את הגבינה המגורדת מעל,

ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל45 דק'

עד שהגבינה שלמעלה זהובה.

ניתן לשים בין השכבות ממרח פסטו/עגבניות/זיתים / גבינה בולגרית / חצילים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר