באנו לשדרג

גרסה פחות מתנצלת לסלט הגזר הצרפתי

בעוד הצרפתים מתבלים אותו בלימון ושמן זית, המתכון הבא לוקח את הסלט צעד אחד קדימה ויוצר תוצאה מרהיבה ועשירה בטעמים שממש לא מסובך להכין. מתכון לסלט גזר ובצל ירוק ברוטב חרדל ודבש (מתכונים, אוכל)

סלט גזר ובצל ירוק ברוטב חרדל ודבש (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 גזרים בינוניים, מקולפים ומגורדים
  • 2 גבעולי בצל ירוק, חתוכים דק באלכסון
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק (לא חובה)

לרוטב:

  • 1/2 1 כפיות חרדל דיז'ון
  • 1 כף דבש / סירופ מייפל או 1/2 1 כפיות סוכר
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בקערה, מערבבים את הגזר, הבצל הירוק והפטרוזיליה.

2. מנערים בצנצנת אטומה את כל מרכיבי הרוטב, יוצקים על הירקות ומערבבים.

ניתן להגיש את הסלט מיד ואז מרקמו יהיה קריספי יותר, או להמתין 30 דקות, כמו קולסלאו, לספיגת הטעמים.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

עוד בסלטים: