
ממצאים חדשים בתחקיר צה"ל על נסיבות מותם של שלושה לוחמים השבוע בגזרת ג'באליה, מלמדים כי הצוות פעל לכאורה לפי הנהלים אבל פיצוץ פגז בתוך צריח הטנק הוביל לאסון כבד
בהתאם לתחקיר ראשוני בצה"ל, עולה כי צוות הטנק שפעל בג'באליה פעל לפי הנהלים – אך פגז שהתפוצץ בתוך הצריח הוביל לאסון הקטלני. כך דיווח הערב העיתונאי איתי בלומנטל, ממערכת כאן חדשות.
לפי הדיווח, במהלך המתקפה, הורה מפקד הטנק להחליף את הפגז שבתותח – מסוג "חלולן" – בפגז "חצב", המשמש בעיקר לתקיפת מחבלים בתוך מבנים. לאחר ההחלפה, הטען הציב את הפגז שחולץ בין רגליו, לפי נוהל "ירי מהיר", ולאחר מכן נורתה הפגזה לעבר היעד.
כעשרים שניות לאחר מכן, פרצה לפתע שריפה בצריח.
מבדיקות ראשוניות עולה כי הפגז שנותר בין רגליו של הטען עלה באש – תקרית נדירה וחריגה במיוחד.
שתי אפשרויות נבדקות כעת: האחת – שהחום מהכרכוב של הפגז שנורה הדליק את הפגז שנותר בצריח, והאפשרות השנייה – שניצוץ שפלט הקנה פגע בו.
לפי צה"ל, לא נמצאה כל עדות לחדירת טיל נ"ט או מטען לתוך הטנק, כך שהמסקנה הראשונית היא שמדובר באירוע מבצעי פנימי – ולא בפעולת אויב.
0 תגובות