כיכר השבת

מה אוכלים היום?

המנה שתמיד עובדת: מתכון לריזוטו פטריות

בערב קריר אין מושלם מתבשיל אורז ברוטב סמיך וחם עם פטריות וחמאה. מתכון להכנת ריזוטו פטריות. שני כללים חשובים בהכנת הריזוטו: את הנוזלים מוסיפים בהדרגה, ובכל מקרה אל תפסיקו לערבב (מתכונים, אוכל)

2
שף יוחנן למביאסי | כיכר השבת | א' בשבט | 21.01.15
המנה שתמיד עובדת. ריזוטו פטריות
המנה שתמיד עובדת. ריזוטו פטריות (צילום: שלומי כהן)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 500 גרם אורז ריזוטו ארבוריו סוגת
  • 300 גרם פטריות שמפיניון טריות
  • 1 בצל בינוני
  • 2 שיני שום
  • 15 גרם חמאה
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 80 גרם גבינת פרמזן מגורדת
  • 3 כוסות ציר ירקות או מים
  • 3 ענפי תימין - רק העלים
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת ריזוטו פטריות:

רגע לפני: אין מושלם מתבשיל אורז איטלקי ברוטב סמיך וחם עם פטריות וחמאה. מתכון להכנת ריזוטו פטריות. המרקם הנכון לריזוטו הוא גרגירים רכים ונימוחים, אך עם מרכז יציב שאפשר לנגוס, השומר על גרגרי האורז "אחד אחד", בלי שיהפכו לעיסה דביקה.

3 כללים חשובים:

1. בוחרים אורז עגול מסוג "ארבוריו" המתאים ביותר להכנת ריזוטו, בשל העובדה שבמהלך הבישול משחרר הארבוריו כמות גבוהה של עמילנים התורמים למרקם הקרמי אך נגיס של הריזוטו.

2. שומרים על נוזל הבישול (ציר ירקות או מים) חמים ומוסיפים אותו בהדרגה. ובכל מקרה, אל תפסיקו לערבב. הריזוטו צריך תשומת לב מתמדת.

3. שווה להשקיע בציר ירקות עשיר, שיעניק טעם עמוק למנה. כך תעשו זאת: קוצצים גס 2 גזרים, בצל, גבעול כרישה (ללא החלק הירוק). מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים בו את הירקות הקצוצים על אש בינונית עד לריכוך, במשך 10 דקות. מוסיפים צרור פטרוזיליה קטן, 2 ענפי תימין - בשלמותם וכף פלפל אנגלי. מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה מאוד במשך 45 דקות, ומסירים מידי פעם בעזרת כף את הקצף השומני שמצטבר למעלה. מסננים במסננת דקה לקבלת נוזל ציר טהור.

הכנת הריזוטו:
• קוצצים את הבצל ושיני השום, ופורסים את הפטריות דק.

• ממלאים סיר קטן ב-3 כוסות ציר ירקות או מים ומחממים את הנוזל על אש נמוכה.

• ממיסים בסיר נפרד את החמאה ומטגנים בה את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את הפטריות, השום ועלי התימין ומטגנים יחד במשך דקות.

• מוסיפים את האורז ואת נוזל הבישול (ציר ירקות/מים), באופן הבא: יוצקים בכל פעם מצקת אחת מהנוזל המתחמם שבסיר הקטן על האורז ומערבבים.

• בוחשים את התבשיל ללא הפסקה על האש, עד שהנוזלים נספגים היטב והאורז מתרכך ומתנפח, אך המרקם שלו נגיס ויציב ("אל דנטה").

• טועמים ובודקים שהאורז חצי מוכן, ומוסיפים את השמנת המתוקה והפרמזן. מבשלים יחד במשך 10 דקות, תוך ערבוב.

• מתבלים במלח ופלפל, מבשלים עוד דקה, מסירים מהאש ומגישים חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
יצא 10 משהו משהו (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שרה21.01.15
1
מאוד מורכב.
מאיר22.01.15
חדשות האוכל
ש

רשת משלוחי הפיצה מתרחבת וכעת: תשעה סניפים, וממשיכים!

כיכר בשיתוף דומינו'ס | מקודם
ש

הודעה לציבור • אסם

לידיעת ציבור הצרכנים: ריקול למיץ לימון משומר עסיס

כיכר בשיתוף אסם | מקודם
ש

משתלם וקל!

שלחו תמונות והרוויחו סל מוצרי המותג הפרטי בשווי 1000₪

כיכר בשיתוף רמי לוי | מקודם
ש

ט"ו בשבט עם רמי לוי

ממלאים את שולחן ט"ו בשבט עם מוצרי קליית השקמה

כיכר בשיתוף רמי לוי | מקודם
ש

מבית תנובה

חדש בסדרת אלטרנטיב: משקה שיבולת שועל בטעם וניל

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים!

הזוי: מזכיר בת"ת ניצל מחוב של מיליון שקל

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

"הזמן קצר והמלאכה מרובה"

לעסוקים: טיפים קולינריים לחיסכון זמן במטבח

טובה אור | 02.01.24
ש

טעם חדש וחורפי למשקה האהוב

תנובה משיקה קפה קר בכוסות אישיות בטעם אגוזי לוז

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

מרחיבים את הקטגוריה

תנובה משיקה בייגלה מועשר בחלבון תחת המותג 'GO'

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

עכשיו על המדפים!

תגידו, כבר יצא לכם לטעום את אסם צ'יפס החדש?

כיכר בשיתוף אסם | מקודם
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם
ש

לכבוד חנוכה תנובה מחדשת:

גבינות נפוליאון באריזה משפחתית של 500 גרם וגבינת זעתר

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

בהוקרה

קבוצת אסם נסטלה מחזקת את פעילותם של מתנדבי זק"א

כיכר בשיתוף אסם נסטלה | מקודם
ש

אל תפספסו

רשת הקצביות המפורסמת משיקה חווית "ליל שישי" נדירה

כיכר בשיתוף וול דאן | מקודם
ש

בשיתוף מטה החטופים

תנובה במסר על קוטג׳ תנובה: 'מחכים לכם בבית'

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

מטלות במטבח

טיפים מובילים לניקוי סירים: היפרדו משאריות מזון עקשניים

טובה אור | 07.11.23

לאפות בכיף!

שבעה טיפים חיוניים להצלחת אפייה לאופים מתחילים

טובה אור | 02.11.23
ש

חוגגים בכיף!

לארח בקלות בלי להתפשר על הפאר!

כיכר בשיתוף שמאי | מקודם
ש

תנובה משיקה

תחליף בקר מבוסס חלבון מהצומח בכשרות מהדרין

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

לכולם ובחינם

באו לטייל בחול המועד בחינם >>

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם
ש

עובר לבעלות חרדית:

חברת המזון "טעמן" רכשה את מפעל "טחינה הנסיך" – הגדול במזה"ת

כיכר בשיתוף טעמן | מקודם
ש

עובר לבעלות חרדית

חברת המזון "טעמן" רכשה את המפעל הוותיק "טחינה הנסיך"

כיכר בשיתוף טעמן | מקודם
ש

עכשיו בכשרות בד"ץ העדה החרדית

הקפה נטול הקפאין מצטרף למוצרי הקפה בסדרת הפלטינום

כיכר בשיתוף עלית | מקודם