כיכר השבת

באנו לעזור

19 דברים שממש לא כדאי לעשות במטבח

המטבח - החדר ההוא בבית שגורם לחובבי הז'אנר להרגיש קוסמים מחוללי פלאים - יכול להיות גם מסוכן. מאד. עם משטחים חמים וחפצים חדים שעלולים לגרום תוצאות כואבות. הנה 19 דברים שממש לא כדאי לעשות במטבח (אוכל)

2
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ח באב | 13.08.15
זו דרך גרועה לרוקן את קרש החיתוך
זו דרך גרועה לרוקן את קרש החיתוך (צילום: shutterstock)

באתר רדיט (reddit - מערכת קהילות מקוונות פופולרית ברשת) נפתח אשכול בו חולקים הגולשים את טעויותיהם במטבח, ודרכים לתיקון. וכיוון שאמנם "מטעויות לומדים", אבל תמיד עדיף שזו תהיה הטעות של מישהו אחר.

החוקים על פי גולשי רדיט - 19 דברים שממש לא כדאי לעשות במטבח:

1. לעולם אל תרוקנו את קרש החיתוך עם הסכין. זו הדרך המהירה להקהות את הלהב, וחבל. (Baccus82)

2. אל תוסיפו קמח או עמילן לנוזל חם. זה יקשה על ערבוב החומרים, ויגרום ליצירת גושים. במקום זאת, ערבבו תחילה את חומרים היבשים עם נוזל קר, וטרפו את התערובת לתוך הנוזל החם. (ThePrimCrow)

3. לעולם אל תשתמשו בכפפות רטובות כשאתם באים במגע עם סירים חמים או תבניות שרק הוצאתם מהתנור. בד רטוב מוליך חום מהר יותר מבד יבש. (Razain86)

4. אל תשימו כלי זכוכית חם על משטח רטוב או סיר/מחבת חמים על שולחן זכוכית או נוזל חם בכוס זכוכית. התוצאה: הזכוכית תתנפץ ותצטרכו לנקות בלגן רציני (אלא אם כן זו זכוכית פיירקס - חסינת אש). (JimmyL2014)

5. לעולם אל תגישו מנה לפני שטעמתם אותה. כמעט תמיד יהיה חסר עוד קצת מלח. (Amliebsten)

6. לעולם אל תשכחו לשטוף ידיים אחרי שקצצתם פלפל צ'ילי. העיניים שלכם יודו לכם. (Magicbullets)

7. אל תבלבלו בין סודה לשתייה לאבקת אפייה. הדברים לא יסתדרו כמו שאתם מקווים. אמנם שתיהן מסייעות להתפחת הבצק, הן עובדות בדרכים שונות לחלוטין. (Taramonia)

8. לעולם אל תנסו לתפוס סכין נופל. פשוט קחו צעד אחורה. (kirkl3s)

9. הימנעו ממגע של טפלון בכלי מתכת - כמו כפות מתכת או אחסון כלי מתכת על טפלון. זה הורס את ציפוי הטפלון. (Andre_the_Pliant)

10. אסור לערבב מים ושמן חם. אתם עלולים לחטוף כוויות מכל מה שיקפוץ לאוויר, ואף עלולה להתפתח שריפה. (Nothesharpest)

11. אל תשתמשו בסכין קהה. זה הרבה יותר מסוכן מסכין עם הלהב החד בעולם. (Every_Name_Is_Tak3n)

12. פשוט אל תנסו להקציף חלבונים אם טיפת חלמון (הצהוב) השתרבבה פנימה. חסכו לעצמכם עוגמת נפש והתחילו מחדש. (Colakoala200)

13. מלח יכול לחולל פלאים באוכל, ולחרב אותו מהיסוד. למדו איך לתבל נכון (PukasScondor)

14. אל תשכחו: זכוכית חמה נראית כמו זכוכית קרה, בפועל שתיהן מרגישות שונה מאוד (Thesteveinator)

15. לא מערבבים אורז בזמן הבישול. נותנים לאורז להתבשל ללא הפרעות, והוא כבר יעשה את שלו. (Zeppo_is_Dead)

16. אל תלושו בצק בשתי ידיים. תמיד תשאירו יד אחת נקייה. אי אפשר לדעת מה יקרה (Someredditorswife)

17. לקבלת תוצאות אפייה מושלמות, השתמשו בכוסות מדידה ולא במידות מופשטות של כוסות וכפות. (Pyroboy5)

18. לא חותכים סטייקים מיד אחרי הצלייה. תנו להם זמן לנוח, והם יהיו עסיסיים אפילו יותר. (Yunohavenameiwant)

19. אם במקרה פרצה אש בתנור שלכם, אל תפתחו את הדלת. הפתיחה תאכיל את האש בחמצן ורק תגביר אותה. במקום זאת, כבו את התנור. אם האש לא כבתה בעצמה, זה הזמן לצלצל ל-102. (Chasing Amy-)

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
13. מלח יכול לחולל פלאים באוכל, ולחרב אותו מהיסוד. למדו איך לתבל נכון (PukasScondor)
העצה שהכי אהבתי24.08.15
1
כשנכנס טיפה חלמון אל תנסו אבל ביצים שלמות מנסיון אין בעיה להקציף בהצלחה
חיים15.08.15
אולי גם יעניין אותך
חדשות האוכל
ש

רשת משלוחי הפיצה מתרחבת וכעת: תשעה סניפים, וממשיכים!

כיכר בשיתוף דומינו'ס | מקודם
ש

הודעה לציבור • אסם

לידיעת ציבור הצרכנים: ריקול למיץ לימון משומר עסיס

כיכר בשיתוף אסם | מקודם
ש

משתלם וקל!

שלחו תמונות והרוויחו סל מוצרי המותג הפרטי בשווי 1000₪

כיכר בשיתוף רמי לוי | מקודם
ש

ט"ו בשבט עם רמי לוי

ממלאים את שולחן ט"ו בשבט עם מוצרי קליית השקמה

כיכר בשיתוף רמי לוי | מקודם
ש

מבית תנובה

חדש בסדרת אלטרנטיב: משקה שיבולת שועל בטעם וניל

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם

"הזמן קצר והמלאכה מרובה"

לעסוקים: טיפים קולינריים לחיסכון זמן במטבח

טובה אור | 02.01.24
ש

טעם חדש וחורפי למשקה האהוב

תנובה משיקה קפה קר בכוסות אישיות בטעם אגוזי לוז

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

מרחיבים את הקטגוריה

תנובה משיקה בייגלה מועשר בחלבון תחת המותג 'GO'

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

עכשיו על המדפים!

תגידו, כבר יצא לכם לטעום את אסם צ'יפס החדש?

כיכר בשיתוף אסם | מקודם
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים!

הזוי: מזכיר בת"ת ניצל מחוב של מיליון שקל

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם
ש

לכבוד חנוכה תנובה מחדשת:

גבינות נפוליאון באריזה משפחתית של 500 גרם וגבינת זעתר

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

בהוקרה

קבוצת אסם נסטלה מחזקת את פעילותם של מתנדבי זק"א

כיכר בשיתוף אסם נסטלה | מקודם
ש

אל תפספסו

רשת הקצביות המפורסמת משיקה חווית "ליל שישי" נדירה

כיכר בשיתוף וול דאן | מקודם
ש

בשיתוף מטה החטופים

תנובה במסר על קוטג׳ תנובה: 'מחכים לכם בבית'

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

טכנולוגיה למהדרין

להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם

לאפות בכיף!

שבעה טיפים חיוניים להצלחת אפייה לאופים מתחילים

טובה אור | 02.11.23
ש

חוגגים בכיף!

לארח בקלות בלי להתפשר על הפאר!

כיכר בשיתוף שמאי | מקודם
ש

תנובה משיקה

תחליף בקר מבוסס חלבון מהצומח בכשרות מהדרין

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

עובר לבעלות חרדית:

חברת המזון "טעמן" רכשה את מפעל "טחינה הנסיך" – הגדול במזה"ת

כיכר בשיתוף טעמן | מקודם
ש

עסקת אקזיט נדירה

הייתם מאמינים? התפנו קרקעות בהרצליה!

כיכר בשיתוף פדרמן | מקודם
ש

עובר לבעלות חרדית

חברת המזון "טעמן" רכשה את המפעל הוותיק "טחינה הנסיך"

כיכר בשיתוף טעמן | מקודם
ש

עכשיו בכשרות בד"ץ העדה החרדית

הקפה נטול הקפאין מצטרף למוצרי הקפה בסדרת הפלטינום

כיכר בשיתוף עלית | מקודם