כיכר השבת

ביקורת מסעדות: הפעם מניו-יורק

בעיצומו של החורף האמריקאי, נחת הרצל בניו-יורק, כשהוא עייף ורעב מתמיד. הוא חזר משם כשכרסו בין שיניו. לא רק לאמריקאים (אוכל)

10
הרצל קוסאשוילי | כיכר השבת | י"ג בכסלו | 30.11.09
המסעדה
המסעדה (estihana.com)

בעוד עינינו נישאות למרום בתקווה שסוף כל סוף יכה בנו חורף אמיתי ודולף, משהו שבאמת יציף את ליבנו ואת הרחובות כמובן. מצאתי את עצמי נכנע לפיתויי החורף העכשוויים שמציעה לי העיר ניו-יורק, על כל המשתמע מכך. בראש ובראשונה רוחניות (תתפלאו), מכירות סוף עונה מטורפות וכמובן, מסעדות טובות שטרם שזפה קיבתכם.

חרף פחדי הטיסה ושאר החרדות שמשתוללות בתוכי, שמתי נפשי בכפי ואשתי את נפשה בכפה ועפנו לניו יורק.

הסיבה הרשמית: כינוס השלוחים העולמי של שלוחי חב"ד. בפועל, בין כל השוטטויות ההכרחיות, מצאתי את עצמי מדדה קילומטרים רבים וטובים (ללא שכר פסיעות לצערי) בשכונת קראון הייטס ממרכז חב"ד העולמי המפורסם, הלוא הוא בית מס' 770 ברחוב איסטערן פארקווי, לשיעורי-תורה בבתי-מדרש חבויים שהחברים המקומיים משכו אותי אליהם, משל הייתי יצר הרע בהתגלמותו.

במוצ"ש האחרון עלה בידי לפנות זמן איכות עבור מסעדה אחת טובה שממוקמת בפלטבוש שבברוקלין. Estihana שמה. בשנים האחרונות אני נוהג לפקוד את המסעדה הזאת באדיקות מיליטנטית. מה שמחייב אותי כמובן מוסרית, לחלוק איתכם את המקום ואת התופעה. באם תיקלעו למקום בטובתכם או שלא, לא תצטערו. באחריות.

אם בארץ בימות החורף, אורך הערבים והלילות מעיק ולוחץ בחיפוש אחר תעסוקה כלשהי רוחנית או גשמית. בניו יורק המצוקה חריפה שבעתיים.

לשמחתי, בימים אלה ממש שעות כניסת ויציאת השבת חופפות לאלו שבארצנו הקדושה, מה שאומר שמייד בצאת השבת מתחילה תכונה רבתי ליציאה של תחילת השבוע. ותאמינו לי שבמדינות בהם ימי ראשון (להבדיל) הם המשך ישיר לבטלה ולרביצה של השבת הקדושה שלנו, החוויה מקבלת מימד אחר.

למרות שבאותה השבת באו לפי כמויות לא רעות של אוכל, כנראה בהשפעת האלכוהול שהתלווה אליהם, קיבתי התחילה להשמיע צקצוקי רעב טורדניים כבר כשעתיים לאחר שיצאה לה שבת המלכה.

בהצבעה חפוזה בינינו לבין זוג המארחים נפל הפור דווקא על מסעדה חלבית שלא ממש עשתה לי את זה. למרות שהייתי במיעוט קיוויתי לטוב ויצאנו לדרך.

כפי שניבא ורצה ליבי, במסעדה החלבית השתרך לו תור ארוך יותר מהתורים המפורסמים למנת בשר או פרוסת לחם בימי הרעב המפורסמים בבריה"מ. אופציית ההמתנה במשך ארבעים-וחמש דקות בקור המקומי, נפסלה פה אחד.

(estihana.com)

"טוב, אין מה לעשות" אמרתי כמשתתף בצערם "בואו, נוסעים לEstihana" הכרזתי בכובד-ראש, במאמץ להסתיר את שמחתי הרבה מהמצב החדש שנוצר בו אני, כמיעוט, כופה על הרוב מסעדה בשרית "כבדה" במוצאי שבת שבאה בעקבות שבת עמוסת קלוריות לעייפה.

כבר בהתחלה, השירות האדיב ניכר וראוי לשבח. לא תמצאו פה חבורה של חמישה עשרה "מתחזים" שמכלים את זמנם בירידה על מנת סושי אחת. ממש לא.

התכליתיות והמהירות שולטים במקום ביד רמה. מה שגם מתאים לקצב הכללי של העיר ניו-יורק. ספיד מטורף של סרט נע אנושי היוצא ובא בשערי המסעדה.

למנה ראשונה הזמנתי מרק Wonton שבתוכו שחו להם בחינניות ארבעה כיסוני בשר בגודל סביר פלוס. ואילו אשתי הלכה על מרק הירקות שלהם שהיה הדבר הכי נכון במקום הכי נכון ובזמן... נכון, הכי נכון.

החברים המארחים המקומיים ניגשו למלאכה כשהם כבר סגורים על המנות: מנת Jalapeno roll נדיבה. מנה אסתטית לעין ולחיך. שמונה פלחי סושי ברוטב חריף מנשוא. Salmon maki שאין צורך להכביר עליו במילים, רק לעצום את העיניים ולטעום.

למנה העיקרית הזמנתי Garlic steak בצורת צבירה Medium שהיה לכל הפחות בעובי פרסת היפופוטם בוגר. כל כך טעים היה רוטב השום הנלווה לסטייק שהייתי יכול ללא כל מאמץ לטחון עוד 250 גרם ממנו ולהמשיך להעלות אדי תענוג. למנה יוצאת הדופן הזאת נלווה אורז שהיה סתמי בעיניי, אבל למי איכפת מהאורז.

אשתי הזמינה Manhattan roll שהלך כנראה לאיבוד למלצרית מרוב התרגשות או לחץ, לכו תדעו. ואילו החברים שממול בחרוPan fried wonton, הגרסה החריפה והמטוגנת לכיסוני הבשר מהמרק שהונחו על השולחן בצירוף צרור גבעולי אספרגוס וירקות מאודים. לולא פשלת השכחה בהזמנה של אשתי הם היו מקבלים ממני מצוין פלוס.

על כל זאת, כולל שתיה כמובן תיהנו להוציא מכיסכם 84$ (כן, עבור ארבעה סועדים) כשהתשר כבר מגולם במחיר. אין טעם לנסות להמיר את המחיר בשער היציג, עוצמת החוויה פשוט תשכיח מכם את היכולות המתמטיות שלכם באותם רגעים של קורת רוח. לאלה מכם שממש מתעקשים על החוויה האורבאנית עד תומה, למסעדה שלוחה נוספת במנהטן ברחוב 79 מערב מס' 221.

Estihana restaurant & sushi

1217 avenue j (Between East 12 & 13th St.) Brooklyn, New York 11230

כשר למהדרין גלאט בהשגחת "קהלים כשרות-שע"י וועד הרבנים של פלטבוש"

משגיח צמוד במקום.

טלפון: 718-6671515
פקס': 718-677-9052
א': 12:00-23:00
ב'-ה': 11:00-23:00
ו': 11:00-15:00
מוצ"ש: משעה לאחר צאת השבת-1:00

תוכן שאסור לפספס
10 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
9
משה. הוא לא כתב שהוא שליח. הכותב עובד ככתב גם באתר col. ודו"ק.
הושעיה02.12.09
8
אהבתי. אבל, יש עוד הרבה מסעדות טובות (ויקרות) בעיר הגדולה שאתה כל כך אוהב.
הושעיה30.11.09
7
החשבון היה 84 דולר עבור 4 סועדים אולם רק אחד מכם הזמין סטייק. תזמינו 4 סטייקים ואז נראה מה המחיר לא חוכמה להזמין מרק וסושי ולצאת בזול
יואל02.12.09

הצגת כל התגובות

6
הגעת ועדיין לא ביקרת במסעדות בצפון?! אם אתה רוצה שכר פסיעות סע לשיינפלד בצפון ותראה מה זו מסעדה טובה. תודה כמובן על הכתיבה היפה וכו' וכו'.
צפוני01.12.09
5
תענוג תענוג
יהודה אריה01.12.09
4
אתה ממש לועג לרש...
לופקה01.12.09
3
נהניתי לקרוא וללמוד. טעימאד
בר23.12.09
2
בתור חבדניק משה ה"תאבה" הזאת?. לפחות אל תגיד עוד שאתה "שליח". אל זה גדלת? נ.ב. בטח התגןבה לא תאושר
משה02.12.09
1
ניראה לי שאתה ג"כ מיתחזה לא קטן. מוחמחה לכמה פלפלים ואוכל מהיר
חיים02.12.09
אולי גם יעניין אותך
חדשות האוכל
ש

רשת משלוחי הפיצה מתרחבת וכעת: תשעה סניפים, וממשיכים!

כיכר בשיתוף דומינו'ס | מקודם
ש

הודעה לציבור • אסם

לידיעת ציבור הצרכנים: ריקול למיץ לימון משומר עסיס

כיכר בשיתוף אסם | מקודם
ש

משתלם וקל!

שלחו תמונות והרוויחו סל מוצרי המותג הפרטי בשווי 1000₪

כיכר בשיתוף רמי לוי | מקודם
ש

ט"ו בשבט עם רמי לוי

ממלאים את שולחן ט"ו בשבט עם מוצרי קליית השקמה

כיכר בשיתוף רמי לוי | מקודם
ש

מבית תנובה

חדש בסדרת אלטרנטיב: משקה שיבולת שועל בטעם וניל

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

"הזמן קצר והמלאכה מרובה"

לעסוקים: טיפים קולינריים לחיסכון זמן במטבח

טובה אור | 02.01.24
ש

מרחיבים את הקטגוריה

תנובה משיקה בייגלה מועשר בחלבון תחת המותג 'GO'

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

עכשיו על המדפים!

תגידו, כבר יצא לכם לטעום את אסם צ'יפס החדש?

כיכר בשיתוף אסם | מקודם
ש

בהוקרה

קבוצת אסם נסטלה מחזקת את פעילותם של מתנדבי זק"א

כיכר בשיתוף אסם נסטלה | מקודם
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם
ש

אל תפספסו

רשת הקצביות המפורסמת משיקה חווית "ליל שישי" נדירה

כיכר בשיתוף וול דאן | מקודם
ש

בשיתוף מטה החטופים

תנובה במסר על קוטג׳ תנובה: 'מחכים לכם בבית'

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם

מטלות במטבח

טיפים מובילים לניקוי סירים: היפרדו משאריות מזון עקשניים

טובה אור | 07.11.23

לאפות בכיף!

שבעה טיפים חיוניים להצלחת אפייה לאופים מתחילים

טובה אור | 02.11.23
ש

משרות נחשקות

סמינר שיוציא אותךְ עם תואר איתו תרויחי כפול

כיכר בשיתוף תכלית | מקודם
ש

חוגגים בכיף!

לארח בקלות בלי להתפשר על הפאר!

כיכר בשיתוף שמאי | מקודם
ש

תנובה משיקה

תחליף בקר מבוסס חלבון מהצומח בכשרות מהדרין

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

עובר לבעלות חרדית:

חברת המזון "טעמן" רכשה את מפעל "טחינה הנסיך" – הגדול במזה"ת

כיכר בשיתוף טעמן | מקודם
ש

עובר לבעלות חרדית

חברת המזון "טעמן" רכשה את המפעל הוותיק "טחינה הנסיך"

כיכר בשיתוף טעמן | מקודם
ש

תעשו לעצמכם טובה ותכנסו

יותר זול ממחיר למשתכן - הכירו את ההזדמנות הנדל"נית

כיכר בשיתוף פוואר גרופ | מקודם
ש

עכשיו בכשרות בד"ץ העדה החרדית

הקפה נטול הקפאין מצטרף למוצרי הקפה בסדרת הפלטינום

כיכר בשיתוף עלית | מקודם