כיכר השבת

ביקורת מסעדות: ויצמן באשדוד

לאחר אינספור נדנודים והמלצות, סר מבקר המסעדות הרצל קוסאשוילי למסעדת ויצמן באשדוד, ולא תאמינו עד כמה שהוא נהנה שם. ויש לו גם הבטחה לכל אלה שיסעדו שם

29
הרצל קוסאשוילי | כיכר השבת | כ"ד בכסלו | 01.12.10
ביקורת מסעדות: ויצמן באשדוד
(אלי אביב)

הוויכוח האלמותי אודות המטבח הטוב ביותר בעולם עקר מיסודו, שכן כל מי שקנאי לעדת קודשו או ליכולתה הפנומנאלית של אימו ללוש עיסת בצק לכדי חלת לחם ריחני, יעיד בשבועה ובנקיטת חפץ שהעדה שלו היא העדה הנכונה לכהן במטבח.

ובכן, צר לי לאכזב את כל מי שחושב כך אבל למעשה לא נמנה על עדת המרוקאים, וזה לגמרי כולל אותי. כי אין כמו המטבח המרוקאי. באמת. זה לא שאין במקומות האחרים מה לאכול, יש ויש. אבל השפע, כמו גם צורת ההכנה והדרך שחומרי הגלם עושים עד לצלחת, הוא ללא ספק תחום המיומנות הגדול השייך למרוקאים. ומכיוון שאין הנחתום מעיד על עיסתו, על מאכלי העדה שלי תשפטו כבר אתם. ללא צל של ספק, מדובר במטבחים עתירי ידע ושומן להחריד

דא עקא, למרות הריחוק הגיאוגרפי הקצר ממקום מגוריי, ולמרות עובדת הימצאות שארי בשר בעבורי ממדרגה ראשונה בעיר אשדוד, אני נוהג לפקוד את העיר לעיתים רחוקות וחבל. מעבר לעובדה הפשוטה שהעיר אשדוד התרחבה וגבהה בצורה שלא תיאמן וחסר תקדים לחלוטין, העיר מציעה פינות חמד לרוב, מרכזי עסקים תוססים ומסעדה אחת בשם ויצמן.

השם הזה "מסעדת ויצמן" התנגן לי יותר מידי זמן על-יד האוזן, עד שמצאתי את עצמי בא בשעריה. כולם כמובן על דרך המחמאה והשכנוע-"אתה חייב לאכול שם! מה?! עוד לא אכלת בויצמן?!" וכן על זה הדרך.

לא זול, אבל טעים. מאוד

מה אומר. נקיפות המצפון החלו לפעול את פעולתן והנה לפני כשבועיים ימים פקדתי את המקום עם ידידי חד הלשון והמשכנע, לא לפני שהוא מכין אותי לחוויה כולה בעזרת מכבש מילים מיומנות.

מקום קטן מסעדת ויצמן, ממוקמת בקצה רחוב מרכזי באזור התעשייה בכניסה לעיר מצידה הדרומי. השעה היא שעת ערב מוקדמת והחמימות במקום מזמינה. עם כל פתיחה של דלת המטבח לכיוון היושבים במסעדה ע"י המלצרים, ריח פנטסטי של אוכל ביתי ושלל תבשילים עולה באפי, ניחוח שמערפל את חושיי לחלוטין ומאיים להטיל אותי אפים ארצה באחת.

רחל ויצמן, האימא והאבא של המקום המיוחד הזה, מפליאה בסיפור חייה, אבל לא פחות בין הסירים במטבח. ובכן, הרעב שתקף אותנו עם כניסתנו למקום, הביא אותנו להסתער על המנות הבאות. ראשית, לחמים מרוקניים (פראינה) חמים וריחניים עבודת יד בליווי שלל סלטים מרוקאיים אותנטיים, לא משהו שתראו במקררי הסופרים. טחינה אסלית ביתית, חציל על האש במיונז, גזר מרוקאי כמובן, סלט בורגול ריחני, אבוקדו בחומץ וסלק במרירות שאומרת עוד...

אל תשכחו להוסיף למיקס הפתיחה הזה, פסטלים וסיגרים רותחים. לא מקלוני שמן תעשייתיים חלילה, אלא סיגרים אמיתיים בעבודת יד למהדרין, במילוי בשר טחון רך וטוב.

בנינו, רק מזה אפשר לסתום את הגולל על הקיבה המאותגרת, אולם, לעזוב את המקום מבלי לתת את עינך וידך (מנהג אבותינו בידינו...) בתבשילי הקדירה הריחניים, לחטא בל יכופר ייחשבו.

כבר מצאתי את עצי לא אחת, נופל לבאר שחת ללא תחתית במסעדות שהתיימרו להציג מטבח אותנטי, כשכל מה שיצא להם זה קמצוץ של מקוריות בתוך ים טכנולוגיה תעשייתית משומנת להחריד. מתי יבינו, בעיקר הלקוחות, שהמגע האנושי עושה טוב למזון ומגע המתכת הקרה מוציא את החשק לחיות? נדמה ומסעדת ויצמן קוראת תיגר על תופעת האינסטנט במסעדות.

אז מה היה לנו שם: קוסקוס-ולשם הבהרה, הסולת שממנה מופק הקוסקוס הוא ידני לחלוטין מתחילתו ועד סופו. קציצות בשר ברוטב חריף, לשון עגל רכה ומנת הדגל של המקום, טחול ממולא שמילא אותנו באושר אינסופי, הם רק מקצת המנות שהוגשו לשולחננו. מבעד לערפלי הכיף, יכולתי עוד להבחין בתבשיל בקר בקדירה שהזמן רק עשה לו טוב. ומכאן, ההעפלה לפסגת הלאות הנעימה, כתוצאה מאימוץ נדיר של שרירי הפה והטלפיים סופית ומענגת מאין כמותה. יש כמובן רפרטואר אדיר, החל מקציצות דגים וכלה בשיפודים משיפודים שונים שעקב החשש לקיבתנו הצרה מלהכיל נמנענו מלגעת בהם. אולם עפ"י טיב החוויה, אני עוד אחזור שם לכמה סיבובים בקרוב.

ריח פנטסטי של אוכל ביתי. מסעדת ויצמן

ועכשיו לסוגיית המחיר. לא זול בויצמן, אבל בהחלט נסבל. בטח ביחס לתמחור הנפשע במסעדות חסרות מעוף ואוכל, הגוזלות את ממון הסועדים בשיטתיות. כאן, אתם מודעים, שלא לומר שמחים, לשלם בעבור הבא אל פיכם באהבה גדולה.

בעד כל הנ"ל, בתוספת שתייה אישית, זוג סועדים מאושרים ייאלץ להיפרד ממאתיים שקלים חדשים לא כולל תשר. אני אמנם לא צדיק גדול כפי שקל לכם להבין מהנכתב כאן, אבל מבטיח אני לכם בהן צדקי שההנאה המובטחת לכם בויצמן, שווה עשרת מונים את דרך החתחתים שעברתם בימי חייכם במסעדות בינוניות על גבול הגרועות. כל שרציתי לאחר הארוחה הזאת היה להכריז בקול גדול: יחי הנשיא ויצמן...

מסעדת ויצמן

אוכל ביתי, דגים, מזרחי, על האש. גלאט כשר למהדרין-בשרים הרב מחפוד משגיח צמוד במקום.

כתובת: הבונים 9, אשדוד

טלפון: 08-8522593

פקס: 08-8522593 :

שעות הפעילות:

א´ - ה´ 12:00– 24:00

ו´ 12:00-כשעה לפני כניסת השבת.

מוצ"ש-סגור

עסקיות:

א´ - ה´ 16:00 - 12:00

אמצעי תשלום:

הכל

אפשרות לאירועים ומשלוחים.

(אלי אביב)
(אלי אביב)
תוכן שאסור לפספס
29 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
24
ביקרנו במסעדה ביום חמישי 25.2 בלילה. סלטים לא טריים . לא טעימים הכרוב היה ממש מושחר.לא כולל סלט ירקות חומוס או טחינה . הקוסקוס הכיל גזר ותפוחי אדמה בלבד! (איפה הסלרי, הדלעת, הקישוא, הכרוב?) הלזה יקרא מנת קוסקוס???? שיפוד הלבבות היה קר ולא טרי לדעתי מיחזרו אותו. שיפוד הכבד בבצל מטוגן היה הדבר יחיד
זוג מאוכזב28.02.16
23
הוא מגיע מחסידות [לפחות כך הוא טוען]של "אתכפיה" של פנמיות.. ואיך הוא כותב? כאחרון התאבתנים. אפי לא יודע לכסות תאבתנותו בשמץ עדינות..
עציון גבר02.12.10
22
חבריה היקרים אני במסעדת ויצמן כרגע ואני מיצטער על זה שכף רגלי דרכה במקום הלקוי הזה השירות מבחינת ביקורת פיגור ומחדל בעשיה צר לי רבותי מחרים יקרים מאוד וכשהסועד השלישי רק ינסה לנגוע בסלט שחויבו 2 מחבריו באופן אוטומט הוא יחוייב קחו לצומת ליבכם שיהיה לכם בילוי מהנה במסעדות אחרות (נשלח באמצעות כיכר הש
עוד זוג מאוכזב מויצמן 12.05.16

הצגת כל התגובות

21
א. המסעדה טובה, אך לא "מפילה". ב. אז כמה אכלת שם? ג. יודעי דבר מספרים כי אכלת בחינם בגלל הכתבה. ד. מעניין מה יאמרו בטבליסי על הזנחת המטבח הגרוזיני מצידך. חכם רפאל לא היה גאה בך. . . (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
המדייק01.12.10
20
מושלם ברמות !!!! ממולץ ביותר אוכל נדיררר (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
הדס08.12.16
19
תמונות ממש מגרות פשוט אומנות... צלם בחסד עליון!!!!!
זילברברג01.12.10
18
כל פעם שהבוס חוזר מחוקקל אני נוסע איתו לשם טעים ומעולה כל מילה מיותרת אה כן וגם מהדרין
מרדכי01.12.10
17
לא הדרומית, וכל מילה שהרצל אמר נכונה ובדוקה!שווה כל שקל.
אשדודי01.12.10
16
כתבה יפה ונכונה אני מאוד נהנתי במסעדת ויצמן אבל .... קשה לך לפרגן עד הסוף למה לא כתבת שזה בכשרות בד"ץ יורה דעה הרה"ג מחפוד ורק רק עשית טובה וציינת(כמי שכפאו שד) "בשרים הרב מחפוד משגיח צמוד" שכביכול שזה בהשגחת הרבנות בלבד. עוד אפשר לתקן ...תודה.
אברהם יוסף01.12.10
15
הרצל היקר, זה ממש לא עולה על הדעת הזוועות שאתה מחולל כאן. אתה לא יכול לעשות לנו את זה בתחילת היום. מישהו יודע אם ויצמן עושים טייק אוואי לעפולה|???
יוסי אוסי01.12.10
לא ידעתי שבעפולה יש אינטרנט!!!!!
מוזר01.12.10
14
כפרה עליך אתה עושה אותי רעב תמיד לקרוא את הפינה שלך שאני רחוק מהמססעדות האלה..
IZEEK D01.12.10
13
אני נוסע לשם מבני ברק רק בשביל לאכול את הלשון שלהם
אלי 01.12.10
12
ללא פורפורציה למה שמקבלים תמורת הכסף.
אורי23.06.11
11
מי יודע היכן ניתן לקנות קישקע אמיתי ממולא ומוכן,בסגנון אשכנז באז חיפה צפון תודה מראש
מיקה14.12.10
10
למשל המטבח הטורקי , ואפילו כן הגרוזיני...
מי13.12.10
9
מה עם אתכפייא
עלי06.12.10
8
דוחה!! "טחול ממולא שמילא אותנו באושר אינסופי," נו באמת?!
חנניה10.12.10
הט
משה09.06.11
7
האוכל מזרחי פשוט, והמחירים מאד יקרים.
חן07.05.14
6
כמה כיף לקרוא ובטח גם לאכול שם.
אברהם ש.03.12.10
5
וייצמן הינה מסעדה נפלאה, אוכל טעים ומצויין ואנשים נפלאים. מכאן ועד לתיאורים הפלסטיים של רוחב קיבתך ועל מידת חסידותך - עברת איזשהו קו אדום שהיה מן הראוי שלא תחצה אותו. התלהבת? OK. תספר לנו על כך. אבל תחסוך מאיתנו את העיסוק ברפש של התאוות הגשמיות על גבול ההתמכרות. ושוב. לוייצמן מומלץ להדרים -
בני איש קריות01.12.10
4
הגיע הזמן להגיד את האמת בלי פחד. זה שהמרוקאים חזקים בדיבורים(אמסלמים למינהם) לא אומר שהאוכל שלהם משהו. המרוקאיות מקובעות .ולא יודעות כלום חוץ ממיספר דברים. יש למרוקאים איזה מרק שיכול להישתוות לגונדי של הפרסים או למרק הקובה של החלבים? ובכלל הקובה והסיגרים שלהם מתגמדים לעומת הקובה החלבית או ה
ארז מלול01.12.10
3
לעורכים שלום! תשנה את שם המדור לפרעסערים בע"מ (או לא בע"מ). התיאורים קצת מגזימים. להינות מעוה"ז זה בסדר, הכל בגבול! ד"א הכתיבה בפני עצמה מצוינת.
פרעסער01.12.10
2
נוהג אני לפקוד את המקום מדי פעם, ומה לומר - משובח מכדי להעלות זאת על הכתב. מומלץ, מומלץ, מומלץ! נ.ב. כמרוקאי, אשר מארח לא אחת בני עדות אחרות, כולם בסופו של דבר מסכימים עם הקביעה שהובאה בכתבה. הרצל, תהיה בטוח שהמטבח המרוקאי, יוכל לפרנס אותך עוד רבות. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אשדוד01.12.10
1
הבאת לי בוקס במיצים של הפה על הבוקר. זה טוב לקרוא בערב לא על הבוקר!!!
יוסף חיים01.12.10
אולי גם יעניין אותך
חדשות האוכל
ש

רשת משלוחי הפיצה מתרחבת וכעת: תשעה סניפים, וממשיכים!

כיכר בשיתוף דומינו'ס | מקודם
ש

הודעה לציבור • אסם

לידיעת ציבור הצרכנים: ריקול למיץ לימון משומר עסיס

כיכר בשיתוף אסם | מקודם
ש

משתלם וקל!

שלחו תמונות והרוויחו סל מוצרי המותג הפרטי בשווי 1000₪

כיכר בשיתוף רמי לוי | מקודם
ש

ט"ו בשבט עם רמי לוי

ממלאים את שולחן ט"ו בשבט עם מוצרי קליית השקמה

כיכר בשיתוף רמי לוי | מקודם
ש

מבית תנובה

חדש בסדרת אלטרנטיב: משקה שיבולת שועל בטעם וניל

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

"הזמן קצר והמלאכה מרובה"

לעסוקים: טיפים קולינריים לחיסכון זמן במטבח

טובה אור | 02.01.24
ש

מרחיבים את הקטגוריה

תנובה משיקה בייגלה מועשר בחלבון תחת המותג 'GO'

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

עכשיו על המדפים!

תגידו, כבר יצא לכם לטעום את אסם צ'יפס החדש?

כיכר בשיתוף אסם | מקודם
ש

בהוקרה

קבוצת אסם נסטלה מחזקת את פעילותם של מתנדבי זק"א

כיכר בשיתוף אסם נסטלה | מקודם
ש

עסקת אקזיט נדירה

הייתם מאמינים? התפנו קרקעות בהרצליה!

כיכר בשיתוף פדרמן | מקודם
ש

אל תפספסו

רשת הקצביות המפורסמת משיקה חווית "ליל שישי" נדירה

כיכר בשיתוף וול דאן | מקודם
ש

בשיתוף מטה החטופים

תנובה במסר על קוטג׳ תנובה: 'מחכים לכם בבית'

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם

מטלות במטבח

טיפים מובילים לניקוי סירים: היפרדו משאריות מזון עקשניים

טובה אור | 07.11.23
ש

חוגגים בכיף!

לארח בקלות בלי להתפשר על הפאר!

כיכר בשיתוף שמאי | מקודם
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם
ש

תנובה משיקה

תחליף בקר מבוסס חלבון מהצומח בכשרות מהדרין

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

עובר לבעלות חרדית:

חברת המזון "טעמן" רכשה את מפעל "טחינה הנסיך" – הגדול במזה"ת

כיכר בשיתוף טעמן | מקודם
ש

עובר לבעלות חרדית

חברת המזון "טעמן" רכשה את המפעל הוותיק "טחינה הנסיך"

כיכר בשיתוף טעמן | מקודם
ש

עכשיו בכשרות בד"ץ העדה החרדית

הקפה נטול הקפאין מצטרף למוצרי הקפה בסדרת הפלטינום

כיכר בשיתוף עלית | מקודם
ש

הרי אתה מקדש!

מאות כבר הוכשרו: קורס מקיף לעריכת חופה וקידושין

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם