כיכר השבת

מתכונים לפסח 2016

מתכון לרולדת בשר עגל במילוי עשבי תיבול ואגוזים - כשר לפסח

כן, זה בדיוק איך שזה נשמע: בשר עגל משובח ממולא בתערובת עשבי תיבול צלוי עד להשחמה טובה שמגישים עם רוטב יין מצומצם. ואם אתם חושבים שמסובך להכין את זה - טעיתם. מתכון לרולדת בשר עגל במילוי עשבי תיבול ואגוזים - כשר לפסח (מתכונים לפסח, אוכל)

1
מורן פינטו | כיכר השבת | י' בניסן | 18.04.16
רולדת בשר עגל חגיגית במילוי עשבי תיבול ואגוזים
רולדת בשר עגל חגיגית במילוי עשבי תיבול ואגוזים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 1 פילה עגל נקי ופתוח ליריעה בעובי 1/2 1 ס״מ
  • שמן זית לטיגון
  • 1 כוס אגוזי מלך
  • 1 צרור כוסברה
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 10 שיני שום
  • 2 כפות שמן
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • לרוטב:
  • 1/2 בקבוק יין לבן חצי יבש
  • 1/2 כוס סוכר

אופן הכנת בשר עגל ממולא:

1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

2. במיקסר, טוחנים את הפטרוזיליה, הכוסברה, אגוזי המלך, השום, 2 כפות השמן, המלח והפלפל השחור - עד לקבלת מחית חלקה.

3. על משטח עבודה נקי, פותחים את פילה הבשר ומורחים עליו את המלית. מגלגלים לרולדה וקושרים בחוט כדי שהיא לא תיפתח.

4. מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את רולדת הבשר במשך 3 דקות מכל צד.

5. מניחים את רולדת הבשר בתבנית פיירקס ואופים בתנור שחומם מראש במשך 20 דקות. מוציאים מהתנור ונותנים לבשר להירגע בחוץ במשך 5-10 דקות.

6. במקביל, מכינים את הרוטב: מבשלים את היין בסיר קטן במשך 10 דקות, עד לבעבוע. מוסיפים את הסוכר ומבשלים יחד על נמוכה עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש.

7. רגע האיחוד: פורסים את הרולדה לפרוסות ומגישים עם רוטב היין.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
השקעה גדולה אבל שווה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
נתנאל19.04.16
מנות עיקריות לפסח
ש

אחרי הקבב המושלם הזה לא תכינו אף קבב אחר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

פסח תשפ"ב

יאפצ'ק: שכבות של קוגל תפוחי אדמה ובשר נימוח

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

פסח - התחלנו

כך תכינו שניצל עוף עסיסי, פריך וכשר לפסח

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

פסח - התחלנו

תבשיל ריאות עשיר ומיוחד של סבתא אסתר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

פסח תשפ"א 2021

בין הדגים לבשר: רולדת עוף עטופה בפסטרמה

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 01.04.21
ש

קשר של תפילין

תפילין ישנות בבוידעם? תן להם עוד צ׳אנס

כיכר בשיתוף קשר של תפילין | מקודם

פסח תשפ"א 2021

עיקרית חגיגית: צלי כתף ברוטב פטריות ויין

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 31.03.21

פסח תשפ"א 2021

קלופס עם הפתעה: רולדת בשר וביצים שלמות

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 31.03.21

פסח תשפ"א 2021

למביני עניין: פלאנק סטייק ורוטב צ'ימיצ'ורי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.03.21

מה אוכלים היום?

ארוחת חול המועד מושלמת: פיצה מצה בריי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.03.21
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה אוכלים היום?

המנה הזו תגרום לכם להרגיש בתאילנד. באחריות

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.03.21

פסח תשפ"א 2021

מורן פינטו עם שוק טלה חגיגי לליל הסדר

מורן פינטו | 25.03.21

מה אוכלים היום?

מוקפץ עוף אסייתי בגרסת פסח טעימה במיוחד

מורן פינטו | 13.04.20

כשר לפסח

ארוחה לכל המשפחה: פריטטה משובחת

מורן פינטו | 13.04.20
ש

טכנולוגיה למהדרין

להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם

פסח כשר וטעים

כמה פשוט, ככה מרשים: פרגיות ממולאות בבשר

אושרית אברג'יל | 18.04.19

פסח כשר וטעים

עיקרית קלאסית לחג: צלי כתף ביין ופטריות

אושרית אברג'יל | 17.04.19

פסח - עיקריות

פרגיות ברוטב צ'ילי ובצלצלים של אושרית אברג'יל

אושרית אברג'יל | 17.04.19

מתכונים לפסח

ממולאים עסיסיים לחג: עוף וסלק במילוי בשר

מורן פינטו | 16.04.17
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

פסח עם השפית

לא רק לילדים: פילה מושט בציפוי קריספי

מורן פינטו | 09.04.17

פסח עם השפית

צפו: תבשיל בשר ראש חגיגי של מורן פינטו

מורן פינטו | 09.04.17

ספיישל פסח

צפו: קניידלך אווריריים ומהירי הכנה לפסח

כיכר אוכל | 06.04.17