כיכר השבת

ספיישל פסח

מתכון לקציצות פראסה (כרישה) נוסטלגיות לפסח

השף של "קקאו רמת החייל" עם מתכון לקציצות פראסה (כרישה) נוסטלגיות שהכי טעים להגיש כמנה ראשונה בשולחן החג - ואף אחד לא יישאר אדיש אליהן (מתכונים לפסח, שיווקי)

1
kikar.co.il בשיתוף קקאו רמת החייל | מקודם | י"ג בניסן | 09.04.17
קציצות פראסה כמו של סבתא
קציצות פראסה כמו של סבתא (צילום: קקאו)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3 ק"ג כרישה, חתוכה לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • 1 ק"ג בצל - כל בצל חתוך ל-6
  • 3 ביצים
  • 600 גרם קמח מצה
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן עמוק לטיגון

אופן הכנת קציצות פראסה:

רגע לפני: השף אלי ממסעדת "קקאו" ברמת החייל - הכשרה גם לפסח למהדרין - שאחראי, יחד עם הבעלים, לתפריט גורמה עשיר בניחוח ביתי, מעניק לגולשי כיכר השבת מתכון נוסטלגי במיוחד של קציצות פראסה (כרישה) - מנה ראשונה חגיגית שמככבת בבתי היהודים המגיעים מארצות הבלקן, בולגריה וטורקיה.

מתכון ל-30 קציצות

1. בסיר רחב, מערבבים את הכרישה והבצל, מכסים במים ומביאים לרתיחה על אש בינונית במשך שעה.

2. מסננים את הנוזלים מהסיר ומעבירים את הכרישה והבצל לחיתול בד נקי. סוגרים וסוחטים היטב עד שהירקות יבשים כמעט לגמרי.

3. בבלנדר, טוחנים דק את הכרישה והבצל ומעבירים לקערה. מוסיפים את הביצים וקמח המצה, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.

4. יוצרים כ-30 קציצות אחידות ושטוחות מעט (כל יחידה צריכה לשקול 80-100 גרם).

5. מחממים היטב שמן בגובה של 5 ס"מ, מורידים לתוכו את הקציצות המוכנות בזהירות - לא ממלאים את הסיר כדי שהשמן לא יתקרר, מטגנים כל אחת עד להשחמה יפה משני הצדדים ומוציאים לנייר סופג.

איך מגישים? מומלץ להגיש לצד כמה סוגי חסה, חתוכים, רוטב ויניגרט ופלח לימון - כאשר על כל קציצה סוחטים מעט מהלימון. תוספת נהדרת נוספת זה מטבל יוגורט בולגרי עם עלי נענע או שום או טבעי.

מסעדת "קקאו - רמת החייל" בכשרות מהדרין בד"צ בית יוסף | ראול ולנברג 32 תל אביב | 03-522-9038

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
בבראש השנה אצלינו אוכלים את הקציצות הנל. אלא שקוצצים לריבועים לא גדולים. מרתיחים. וכשמשתנה הצבע סימן שזה מבושל. מסננים וסוחטים. מוסיפים מלח ביצה ופפ"ש ומטגנים. זה יוצא כמו חביתת ירק. כנל עם עלי סלק הגדולים רק להוציא להם את הגבעול האמצעי כי הוא נותן מרירות ואין צורך לבשל. לחביתיות מתוקות להכין דבש:2
מאי11.04.17
אולי גם יעניין אותך
תוספות לפסח

האדום האדום הזה: מטבוחה חריפה ומהירה

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 13.04.22

פסח תשפ"א 2021

פאי רועים: פשטידות בשר ובטטה אישיות

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 01.04.21

פסח תשפ"א 2021

סיום עסיסי ואלגנטי לארוחה טובה: אגסים ביין

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 31.03.21

פסח תשפ"א 2021

בורקס מצה פריך במילוי בשר טעים במיוחד

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 31.03.21

פסח תשפ"א 2021

ריבת בצל מתקתקה שמתחברת לכל מנה

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 31.03.21
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

פסח תשפ"א 2021

מכינים היום, מקפיאים ומפשירים לחג: כדורי עוף למרק

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 31.03.21

תוצרת בית

ממרח פסטו בזיליקום בגרסת פרווה מעולה

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.03.21

מה אוכלים היום?

בלינצ'ס בסיסיים שאפשר למלא במה שרוצים

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.03.21

מה אוכלים היום?

פשטידת תפוחי אדמה ובצל ירוק שכולם יאהבו

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 29.03.21
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

בראנץ' חול המועד: חרוסת עם מצה בריי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 29.03.21

תוצרת בית

מתכון מנצח לחרוסת בסיסית מתוקה וטעימה

כיכר אוכל | 24.03.21

כשר לפסח

בלינצ'ס פרווה שגמישים למילוי חלבי או בשרי

מורן פינטו | 13.04.20

כשר לפסח

סלט חגיגי וצבעוני שיעשה לכם שמח בלב

מורן פינטו | 13.04.20
ש

מחלה אוטואימונית

ראש הישיבה מתחנן: "את אחי אני מבקש; צריך לשקם את בית המשפחה שחלתה"

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

התוספת שתופסת

חציל קראנץ' כשר לפסח לפי כל החומרות

כיכר אוכל | 06.04.20

התוספת שתופסת

אטריות של פסח ששום מרק עוף לא שלם בלעדיהן

כיכר אוכל | 05.04.20

פסח כשר וטעים

תוספת חגיגית או ארוחה לחול המועד? אתם תחליטו

אושרית אברג'יל | 17.04.19

פסח - מנות פתיחה

סלמון ברוטב לימון פיקנטי של שף שלום קצנגולד

שף שלום קצנגולד | 16.04.19
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם
ש

אחד תם?

טוב שיש עוד ממרח השחר העולה בכשרות מהודרת לפסח

כיכר בשיתוף שוקולד השחר | מקודם

פסח עם השפית

ממרח שקדים ופטרוזיליה שתכינו שוב ושוב

מורן פינטו | 27.03.18

פסח עם השפית

ממרח קישואים צלויים וקשיו תוצרת בית

מורן פינטו | 27.03.18