מה אוכלים היום?

בלינצ'ס בסיסיים שאפשר למלא במה שרוצים

בעברית הם נקראים "חֲבִיתִּיּוֹת" ומגיעים אלינו מארצות מזרח אירופה. מורן פינטו עם גרסה בסיסית וניטרלית שמתאימה למגוון מילויים: פירה עם בצל מטוגן, בשר מפורק, כבד קצוץ, ירקות מוקפצים, גבינה עם פודינג או גבינה מלוחה (מתכונים, אוכל)

בלינצ'ס כשרים לפסח (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 6 ביצים
  • 3 כפות קמח תפוחי אדמה
  • 2 כפות שמן
  • 1 כוס מים
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, טורפים היטב את הביצים ואז מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים היטב לתערובת אחידה וחלקה, ללא גושים.

2. מוסיפים 1/2 כפית שמן למחבת בקוטר 20 ס"מ, מוודאים שהשמן מגיע לכל קצוות המחבת ומחממים אותו.

3. יוצקים למחבת 3 כפות מהתערובת לחביתייה הראשונה. מטגנים עד להזהבה ומוציאים אותה לצלחת שטוחה. מוסיפים לאותו מחבת 3 כפות נוספות מהתערובת וממשיכים לטיגון החביתייה הבאה - והפעם אין צורך להוסיף שמן, אך הלהבה צריכה להיות יחסית גבוהה.

4. עורמים את כל החביתיות זו על זו בצלחת וממלאים אותן בכל מילוי שרוצים.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
וואוו רעיון טוב
שער

עוד בתוספות לפסח: