כיכר השבת

פסח כשר וטעים

מתכון לקציצות בקר בשומר ותפוחי אדמה של אושרית אברג'יל

תוספת חגיגית או ארוחה לחול המועד? אתם תחליטו. בלוגרית האוכל והצלמת אושרית אברג'יל עם מתכון גמיש - המחמירים יכולים להפחית תבלינים מהרכיבים ועדיין יתקבלו קציצות נהדרות שכולם יאהבו (מתכונים לפסח, אוכל)

1
אושרית אברג'יל | כיכר השבת | י"ב בניסן | 17.04.19
קציצות בקר בשומר ותפוחי אדמה
קציצות בקר בשומר ותפוחי אדמה (צילום: אושרית אברג'יל)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

לקציצות:

  • 1/2 ק"ג בשר טחון
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 1/2 כפית תבלין עמבה
  • קורט קינמון
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית ראס אל חנות
  • מעט תבלין לקציצות
  • צרור כוסברה, קצוצה
  • צרור פטרוזיליה, קצוצה
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 ביצה
  • 3 כפות שמן
  • 1 תפוח אדמה, טחון / מגורר דק דק
  • שמן לטיגון קל של הקציצות (לא חובה)

לרוטב:

  • 3 בצלים, חתוכים לרצועות דקות
  • שמן לטיגון
  • 3 תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 2 שומר, חתוכים לרצועות עבות
  • 1 כף כורכום
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית שטוחה מרק עוף טבעי
  • מלח

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את כל מרכיבי הקציצות לעיסה אחידה ויוצרים קציצות עגולות.

2. מחממים במחבת מעט, מטגנים את הקציצות להשחמה קלה מכל צד ומוציאים לנייר סופג (אפשר לוותר על השלב הזה).

3. מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את תפוחי האדמה והשומר ומטגנים עוד כ-3 דקות. מוסיפים את התבלינים ויוצקים מעל מים לכיסוי.

4. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש גבוהה במשך 10 דקות. מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים 5 דקות נוספות.

5. מנמיכים לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 45 דקות. מסירים את המכסה ומבשלים עוד 5 דקות לצמצום הרוטב.

אושרית אברג'יל היא בלוגרית אוכל, כותבת מתכונים וצלמת.

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
תוספות לפסח

האדום האדום הזה: מטבוחה חריפה ומהירה

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 13.04.22

פסח תשפ"א 2021

פאי רועים: פשטידות בשר ובטטה אישיות

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 01.04.21

פסח תשפ"א 2021

סיום עסיסי ואלגנטי לארוחה טובה: אגסים ביין

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 31.03.21

פסח תשפ"א 2021

בורקס מצה פריך במילוי בשר טעים במיוחד

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 31.03.21

פסח תשפ"א 2021

ריבת בצל מתקתקה שמתחברת לכל מנה

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 31.03.21
ש

ככה מתחילים את הקיץ

זה לא סתם מים חמים וקרים 24/7 - זה שדרוג מטורף לחיים

כיכר בשיתוף אפיקים | מקודם

פסח תשפ"א 2021

מכינים היום, מקפיאים ומפשירים לחג: כדורי עוף למרק

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 31.03.21

תוצרת בית

ממרח פסטו בזיליקום בגרסת פרווה מעולה

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.03.21

מה אוכלים היום?

בלינצ'ס בסיסיים שאפשר למלא במה שרוצים

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.03.21

מה אוכלים היום?

פשטידת תפוחי אדמה ובצל ירוק שכולם יאהבו

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 29.03.21
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם

בראנץ' חול המועד: חרוסת עם מצה בריי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 29.03.21

תוצרת בית

מתכון מנצח לחרוסת בסיסית מתוקה וטעימה

כיכר אוכל | 24.03.21

כשר לפסח

בלינצ'ס פרווה שגמישים למילוי חלבי או בשרי

מורן פינטו | 13.04.20

כשר לפסח

סלט חגיגי וצבעוני שיעשה לכם שמח בלב

מורן פינטו | 13.04.20
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

התוספת שתופסת

חציל קראנץ' כשר לפסח לפי כל החומרות

כיכר אוכל | 06.04.20

התוספת שתופסת

אטריות של פסח ששום מרק עוף לא שלם בלעדיהן

כיכר אוכל | 05.04.20

פסח - מנות פתיחה

סלמון ברוטב לימון פיקנטי של שף שלום קצנגולד

שף שלום קצנגולד | 16.04.19
ש

אחד תם?

טוב שיש עוד ממרח השחר העולה בכשרות מהודרת לפסח

כיכר בשיתוף שוקולד השחר | מקודם
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

פסח עם השפית

ממרח שקדים ופטרוזיליה שתכינו שוב ושוב

מורן פינטו | 27.03.18

פסח עם השפית

ממרח קישואים צלויים וקשיו תוצרת בית

מורן פינטו | 27.03.18