כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפשטידת תפוחי אדמה ובצל ירוק

איך מורן אומרת? "זו פשטידה שתמיד מומלץ שתהיה על השיש". מתכון לפשטידת תפוחי אדמה ובצל ירוק שסוגרת פינה לארוחת ביניים או יכולה לשמש כתוספת נהדרת לכל ארוחה - חלבית או בשרית (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ט"ז בניסן | 29.03.21
פשטידת תפוחי אדמה ובצל ירוק
פשטידת תפוחי אדמה ובצל ירוק (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 5 תפוחי אדמה, מקולפים
  • 6 ביצים
  • 4 ענפי בצל ירוק, קצוצים
  • מלח ופלפל שחור
  • 5 כפות שמן

אופן ההכנה:

1. מניחים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים ומבשלים עד לריכוך. מסננים ומועכים לפירה גס.

2. מוסיפים לפירה את הביצים והבצל הירוק, מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל שחור.

3. במחבת בינונית על אש בינונית-גבוהה, מחממים את השמן וכשהשמן חם, מוסיפים את תערובת הפירה. מכסים את הסיר ומטגנים עד להזהבה טובה.

4. מעבירים את התערובת המטוגנת לתבנית עגולה (או משתמשים מלכתחילה במחבת שמתאימה גם לאפייה), ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות.

5. מוציאים את הפשטידה מהתנור, ממתינים 5 דקות לצינון ואז הופכים אותה על צלחת. הכי טעים להגיש עם שמנת חמוצה וסלט ירוק רענן.

פשטידת תפוחי אדמה ובצל ירוק (צילום: מורן פינטו)
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות לפסח

האדום האדום הזה: מטבוחה חריפה ומהירה

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 13.04.22

פסח תשפ"א 2021

פאי רועים: פשטידות בשר ובטטה אישיות

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 01.04.21

פסח תשפ"א 2021

סיום עסיסי ואלגנטי לארוחה טובה: אגסים ביין

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 31.03.21

פסח תשפ"א 2021

בורקס מצה פריך במילוי בשר טעים במיוחד

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 31.03.21

פסח תשפ"א 2021

ריבת בצל מתקתקה שמתחברת לכל מנה

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 31.03.21
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

פסח תשפ"א 2021

מכינים היום, מקפיאים ומפשירים לחג: כדורי עוף למרק

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 31.03.21

תוצרת בית

ממרח פסטו בזיליקום בגרסת פרווה מעולה

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.03.21

מה אוכלים היום?

בלינצ'ס בסיסיים שאפשר למלא במה שרוצים

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.03.21

בראנץ' חול המועד: חרוסת עם מצה בריי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 29.03.21
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

תוצרת בית

מתכון מנצח לחרוסת בסיסית מתוקה וטעימה

כיכר אוכל | 24.03.21

כשר לפסח

בלינצ'ס פרווה שגמישים למילוי חלבי או בשרי

מורן פינטו | 13.04.20

כשר לפסח

סלט חגיגי וצבעוני שיעשה לכם שמח בלב

מורן פינטו | 13.04.20

התוספת שתופסת

חציל קראנץ' כשר לפסח לפי כל החומרות

כיכר אוכל | 06.04.20
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם

התוספת שתופסת

אטריות של פסח ששום מרק עוף לא שלם בלעדיהן

כיכר אוכל | 05.04.20

פסח כשר וטעים

תוספת חגיגית או ארוחה לחול המועד? אתם תחליטו

אושרית אברג'יל | 17.04.19

פסח - מנות פתיחה

סלמון ברוטב לימון פיקנטי של שף שלום קצנגולד

שף שלום קצנגולד | 16.04.19
ש

אחד תם?

טוב שיש עוד ממרח השחר העולה בכשרות מהודרת לפסח

כיכר בשיתוף שוקולד השחר | מקודם
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

פסח עם השפית

ממרח שקדים ופטרוזיליה שתכינו שוב ושוב

מורן פינטו | 27.03.18

פסח עם השפית

ממרח קישואים צלויים וקשיו תוצרת בית

מורן פינטו | 27.03.18