כיכר השבת

פסח תשפ"א 2021

מתכון לפאי רועים: פשטידת בשר ובטטה אישית

בגרסה המקורית שלו, פאי רועים הוא ארוחה שלמה של עיקרית ותוספת, אך כאן הוא מגיע במנה קטנה ואישית שתוגש לכל סועד לצד המנה העיקרית (מתכונים לפסח, אוכל)

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ט בניסן | 01.04.21
פאי רועים: פשטידת בשר ובטטה אישית
פאי רועים: פשטידת בשר ובטטה אישית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 2 כפות שמן
  • 4 בטטות, מקולפות
  • מלח ופלפל שחור
  • קמצוץ קינמון
  • 2 ביצים

לקישוט: שקדים פרוסים

    אופן ההכנה:

    1. מבשלים במים את הבטטות עד שהן רכות, מסננים ומועכים אותן לפירה.

    2. מוסיפים לפירה הבטטות קמצוץ קינמון, כף שמן, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים גם את הביצים ומערבבים היטב.

    3. בקערה נפרדת, מערבבים את הבשר עם השום הכתוש, כף שמן, מלח ופלפל שחור.

    4. בכל תבנית אישית, מניחים מתערובת הבשר כמות בגודל של קציצה ומרפדים איתה את התחתית. מניחים מעל מהבטטה ומיישרים את החלק העליון.

    5. מפזרים מעל כל פשטידה שקדים פרוסים ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות.

    תוכן שאסור לפספס
    תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
    תוספות לפסח

    האדום האדום הזה: מטבוחה חריפה ומהירה

    אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 13.04.22

    פסח תשפ"א 2021

    סיום עסיסי ואלגנטי לארוחה טובה: אגסים ביין

    מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 31.03.21

    פסח תשפ"א 2021

    בורקס מצה פריך במילוי בשר טעים במיוחד

    מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 31.03.21

    פסח תשפ"א 2021

    ריבת בצל מתקתקה שמתחברת לכל מנה

    מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 31.03.21

    פסח תשפ"א 2021

    מכינים היום, מקפיאים ומפשירים לחג: כדורי עוף למרק

    מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 31.03.21
    ש

    האיש שחלם חלום:

    לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

    כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

    תוצרת בית

    ממרח פסטו בזיליקום בגרסת פרווה מעולה

    מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.03.21

    מה אוכלים היום?

    בלינצ'ס בסיסיים שאפשר למלא במה שרוצים

    מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.03.21

    מה אוכלים היום?

    פשטידת תפוחי אדמה ובצל ירוק שכולם יאהבו

    מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 29.03.21

    בראנץ' חול המועד: חרוסת עם מצה בריי

    מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 29.03.21
    ש

    אביב הגיע ואיתו ההוצאות:

     קבלו הלוואה שתחסוך לכם זמן וכסף עם תנאים מעולים!

    כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

    תוצרת בית

    מתכון מנצח לחרוסת בסיסית מתוקה וטעימה

    כיכר אוכל | 24.03.21

    כשר לפסח

    בלינצ'ס פרווה שגמישים למילוי חלבי או בשרי

    מורן פינטו | 13.04.20

    כשר לפסח

    סלט חגיגי וצבעוני שיעשה לכם שמח בלב

    מורן פינטו | 13.04.20

    התוספת שתופסת

    חציל קראנץ' כשר לפסח לפי כל החומרות

    כיכר אוכל | 06.04.20
    ש

    בדיקת התאמה בחינם

    מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

    כיכר בשיתוף קייר | מקודם

    התוספת שתופסת

    אטריות של פסח ששום מרק עוף לא שלם בלעדיהן

    כיכר אוכל | 05.04.20

    פסח כשר וטעים

    תוספת חגיגית או ארוחה לחול המועד? אתם תחליטו

    אושרית אברג'יל | 17.04.19

    פסח - מנות פתיחה

    סלמון ברוטב לימון פיקנטי של שף שלום קצנגולד

    שף שלום קצנגולד | 16.04.19
    ש

    אחד תם?

    טוב שיש עוד ממרח השחר העולה בכשרות מהודרת לפסח

    כיכר בשיתוף שוקולד השחר | מקודם
    ש

    לסיים מסכת אחרי מסכת

    2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

    כיכר בשיתוף יומי | מקודם

    פסח עם השפית

    ממרח שקדים ופטרוזיליה שתכינו שוב ושוב

    מורן פינטו | 27.03.18

    פסח עם השפית

    ממרח קישואים צלויים וקשיו תוצרת בית

    מורן פינטו | 27.03.18