כיכר השבת

כיצד לשמור על בננות שלא ישחירו בטרם עת

הבננה אידאלית להכנת שייקים, קינוחים ואפילו סתם כנשנוש בריא של שעת בין ערביים, אך לא כשהיא ירוקה או מנוקדת בכתמים. אז, אם אתם בעניין של בננות בשלות באופן מדויק, זה מה שתעשו (אוכל, באנו לעזור)

1
כיכר השבת | כ"ד בניסן | 29.04.19
כיצד לשמור על בננות שלא ישחירו בטרם עת
(צילום: שאטרסטוק)

אנחנו אוהבים את הבננות שלנו במידת רכות מדויקת במיוחד. לא כשהן ירוקות, מנוקדות עם כתמים או (הגרוע מכל) כמעט שחורות. זהו חלון הזדמנויות קטן, אבל כשמנצלים אותו כיאות, הבננה אידאלית להכנת שייקים, קינוחים ואפילו סתם כנשנוש בריא של שעת בין ערביים.

אז, אם אתם בעניין של בננות עם דרגת בשלות ספציפית מאד, מה ניתן לעשות? סמכו עלינו. כך תשמרו על הבננות שלכם טריות יותר, לאורך זמן:

שמרו עליהן מאוגדות

אתם יודעים מה אומרים, בננות שחבורות יחדיו, נשארות יותר טריות. (בסדר, אף אחד לא באמת אמר את זה, אבל זה נכון.) טוב יותר - לתלות אותן. זה ימנע מ"חבורות מנוחה" או מכתמים חומים לצוץ על הפרי השוכב.

עטפו את הגבעול בניילון נצמד

בננות משחררות גז אתילן דרך הגבעולים שלהן, אשר מאיץ את תהליך ההבשלה. כדי להאט את הימלטות הגז הזה לחלקים אחרים של הפרי (ולהבשילם בטרם עת), עטפו את הקצוות של הגבעולים בניילון. כסו מחדש את הבננות בעטיפה, בכל פעם שאתם נוטלים אחת.

אחסנו אותן בטמפרטורת החדר

אל תתפתו לשים את הבננות שלכם במקרר כדי לעצור את תהליך ההבשלה. על פי המומחים ב"צ'יקיטה בננה", הדרך הטובה ביותר לשמור על בננות היא בטמפרטורת החדר, לא במקרר. הסיבה לכך היא שהטמפרטורות הקרות יותר ימשיכו להבשיל את הפירות שלכם - גם אם בסופו של דבר תחזירו אותם לטמפרטורת החדר.

פספסתם את הסירה (בננה) של הפרי שלכם? לא נורא. בננות בשלות יתר הן תירוץ מצוין להכין לחם בננות.

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
אם הבננות במצב אכילה, ולא מתכוונים לאכול אותן היום, ניתן להכניס למקרר ולשמור להרבה מאד זמן. אפילו למעלה משבוע. הקליפה אמנם משחירה, אבל תפתחו ותגלו בפנים בננה צהובה ויפה. נסו ותראו
תמר29.04.19
באנו לעזור

שבעה טיפים חיוניים להצלחת אפייה לאופים מתחילים

טובה אור | 02.11.23

באנו לשדרג

גורמה: זו הביצה המקושקשת המושלמת

כיכר אוכל | 09.01.23

פירה תפוצ'יפס: הדבר הכי חכם שנתקלנו בו

כיכר אוכל | 03.01.23

ננה בננה

איך מומלץ לאחסן בננות כדי שלא ישחירו

כיכר אוכל | 27.12.22

פריצת דרך

האם ידעתם שניתן לבשל במדיח כלים?

כיכר אוכל | 25.12.22
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

10 מזונות שאסור לעולם לאחסן בפריזר

כיכר אוכל | 30.08.22

תתחילו עכשיו

5 ארוחות מהירות לפתוח איתן את הצום

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

5 ארוחות משפחתיות מעולות לשבוע הקרוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22

תפריט מנצח

כל המתכונים והרעיונות הכי שווים לשבועות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 02.06.22
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

תפריט מנצח

5 מתכונים לסעודות שבת קלות ומעולות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.05.22

תפריט מנצח

6 תוספות לא שגרתיות לשולחן השבת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 12.05.22

מהדגים ועד הקינוח

תפריט מנצח: 5 מתכונים קלילים ומעולים לשבת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.05.22

מה אוכלים היום?

לכבוד ההתחממות: 5 סלטים שהם ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.04.22
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים!

הזוי: מזכיר בת"ת ניצל מחוב של מיליון שקל

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

תפריט מנצח

5 מתכונים טעימים לשבת - בלי לעבוד קשה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.04.22

פסח כשר וטעים

כל המתכונים הכי שווים לפסח ולחול המועד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.04.22

תפריט מנצח

7 מתכונים מיוחדים שיפארו את שבת הגדול

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.04.22

מה אוכלים השבוע?

5 ארוחות ערב קלילות וטעימות לשבוע חם ויבש

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 03.04.22
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

עסיסיים וטעימים

3 מאפים מהירים לצהריים של שישי ארוך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.03.22

באנו לעזור

נמצא הטיפ הטוב ביותר נגד השחרה של תפוחים

כיכר אוכל | 31.03.22

תפריט מנצח

5 מתכונים שמתאימים בול לשבת חמימה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.03.22