כיכר השבת

כמו מקצוענים: כיצד לפרוס אבטיח ב-5 שלבים פשוטים

הקינוח האולטימטיבי לכל ארוחת צהריים קיצית: פרוסות אבטיח קרות. אבל החיתוך של הפרי העגול והעצום הזה נדמה כמשימה בלתי אפשרית. חברים, קל יותר לבצוע אבטיח מכפי שנדמה לכם (אוכל, באנו לעזור)

כיכר אוכל | כיכר השבת | י"א בסיון | 03.06.20
כמו מקצוענים: כיצד לפרוס אבטיח ב-5 שלבים פשוטים
(צילום: שאטרסטוק)

אף ארוחת צהריים קיצית לא שלמה בלי קינוח של פרוסות אבטיח קרות ומרעננות. אבל החיתוך שלו, אממ, תמיד מסתבך ונדמה כמשימה בלתי אפשרית. חברים, אל תתנו לגודלו של הפרי העסיסי הזה להפחיד ולהרתיע אתכם. קל יותר לבצוע אבטיח מכפי שנדמה לכם. למדו כיצד לבצוע אבטיח לפרוסות יפהפיות או לקוביות, בחמישה שלבים בלבד:

איך לחתוך אבטיח לפרוסות

1. חתכו את שני הקצוות עם סכין

הניחו את האבטיח השטוף על קרש חיתוך והשתמשו בסכין משוננת גדולה או בסכין שף לצורך המטרה.

2. הניחו את האבטיח על אחד הצדדים השטוחים שלו

ואז פרסו אותו באמצע.

3. הניחו את החצאים עם הצד האדום כלפי מטה

וחתכו שוב כל אחד לשניים. האבטיח צריך להיות מחולק לרבעים.

4. סובבו את החצאים כך שיהיו בצורה מאוזנת

חתכו לפרוסות של כ-2 סנטימטרים כדי ליצור משולשים.

5. הגישו

סדרו את הפרוסות בצורת מניפה על גבי צלחת והגישו. הוציאו קערה כדי להניח בתוכה את השאריות.

איך לחתוך אבטיח לקוביות

1. חתכו את שני הקצוות עם סכין

האם הזכרנו שאבטיח הוא מקור נהדר לליקופן, נוגדי חמצון ואשלגן, כמו גם ויטמינים A, B6 ו-C?

2. הסירו את הקליפה

הפכו את האבטיח על אחד הצדדים השטוחים שלו ואז חתכו לרצועות דקיקות את הקליפה עד שהיא נעלמת. לא אמורים להישאר חלקים ירוקים או לבנים על האבטיח.

3. חתכו את האבטיח הקלוף

לפרוסות של כ-2 סנטימטרים.

4. צרו את הקוביות

ערמו כמה מהפרוסות ובצעו חתכים אנכיים במרווח של כ-2 סנטימטרים זה מזה. חזרו על הפעולה עם חתכים אופקיים. המשיכו לחתוך עד לפריסת האבטיח כולו.

5. הגישו

הניחו את הקוביות בקערה והגישו.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
באנו לעזור

שבעה טיפים חיוניים להצלחת אפייה לאופים מתחילים

טובה אור | 02.11.23

באנו לשדרג

גורמה: זו הביצה המקושקשת המושלמת

כיכר אוכל | 09.01.23

פירה תפוצ'יפס: הדבר הכי חכם שנתקלנו בו

כיכר אוכל | 03.01.23

ננה בננה

איך מומלץ לאחסן בננות כדי שלא ישחירו

כיכר אוכל | 27.12.22

פריצת דרך

האם ידעתם שניתן לבשל במדיח כלים?

כיכר אוכל | 25.12.22
ש

פיתוח ישראלי חדשני

כל אחד יכול להרוויח אלפי שקלים בלי לעשות כלום?

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

10 מזונות שאסור לעולם לאחסן בפריזר

כיכר אוכל | 30.08.22

תתחילו עכשיו

5 ארוחות מהירות לפתוח איתן את הצום

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

5 ארוחות משפחתיות מעולות לשבוע הקרוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22

תפריט מנצח

כל המתכונים והרעיונות הכי שווים לשבועות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 02.06.22
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם

תפריט מנצח

5 מתכונים לסעודות שבת קלות ומעולות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.05.22

תפריט מנצח

6 תוספות לא שגרתיות לשולחן השבת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 12.05.22

מהדגים ועד הקינוח

תפריט מנצח: 5 מתכונים קלילים ומעולים לשבת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.05.22

מה אוכלים היום?

לכבוד ההתחממות: 5 סלטים שהם ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.04.22
ש

ללא ידע קודם • מחזור ג'

ההרשמה לתוכנית החרדית להכשרת מתכנתים יצאה לדרך!

כיכר בשיתוף קודקוד | מקודם

תפריט מנצח

5 מתכונים טעימים לשבת - בלי לעבוד קשה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.04.22

פסח כשר וטעים

כל המתכונים הכי שווים לפסח ולחול המועד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.04.22

תפריט מנצח

7 מתכונים מיוחדים שיפארו את שבת הגדול

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.04.22

מה אוכלים השבוע?

5 ארוחות ערב קלילות וטעימות לשבוע חם ויבש

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 03.04.22
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

עסיסיים וטעימים

3 מאפים מהירים לצהריים של שישי ארוך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.03.22

באנו לעזור

נמצא הטיפ הטוב ביותר נגד השחרה של תפוחים

כיכר אוכל | 31.03.22

תפריט מנצח

5 מתכונים שמתאימים בול לשבת חמימה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.03.22