כיכר השבת

מארחים בחנוכה

מתכון לטרין חציל וגבינה טבעוני - מאפה חגיגי לאירוח

מאפה חגיגי, יפהפה וטעים בגרסה טבעונית - ולא תאמינו כמה קל להכין את זה: מתכון לטרין חציל וגבינה על בסיס קשיו עם עגבניות שרי ופלפל אדום. כשהטרין מוכן, פורסים אותו באלגנטיות ומגישים עם ברוסקטות (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ה בכסלו | 29.11.21
טרין חציל וגבינה טבעוני
טרין חציל וגבינה טבעוני (צילום: The Fry Family Food Co. on Unsplash)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3/4 כוס קשיו גולמי
  • 1/2 כוס קרם קוקוס
  • 1/3 כוס מים
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כף זרעי צ'יה
  • 8 עגבניות שרי, חצויות
  • 1 פלפל אדום, נקי מגרעינים ופרוס לרצועות
  • שמן זית
  • 1 חציל בינוני, פרוס דק לאורך
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום

לברוסקטות:

  • 12 פרוסות בגט
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מניחים את הקשיו בקערה, מכסים במים, משרים במשך שעתיים ולאחר מכן מסננים ושוטפים אותם. מעבירים את הקשיו למעבד מזון עם קרם הקוקוס והמים וטוחנים עד לקבלת מחית חלקה. מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים את זרעי הצ'יה ומערבבים היטב.

2. מפזרים את עגבניות השרי החצויות ורצועות הפלפלים בתבנית, מזלפים מעל מעט שמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור ואופים אותם בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 40-45 דקות עד לריכוך. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון.

3. מחממים מחבת על אש בינונית. מוסיפים מעט שמן זית ומטגנים את פרוסות החצילים משני הצדדים, עד לריכוך והזהבה יפה. מוציאים אותם מהמחבת למגש מרופד בנייר סופג.

4. מרפדים בניילון נצמד תבנית מלבנית עם שוליים גבוהים ואז מסדרים בתבנית שכבה אחת של פרוסות חציל, עליה מורחים "גבינה", מסדרים רצועות פלפל, חצאי עגבניות ועלי בזיליקום ושוב פרוסות חציל ושוב את שאר הרכיבים - כשפרוסות החציל הן השכבה האחרונה. מכסים את התבנית בניילון נצמד ואוטמים היטב.

5. מניחים את התבנית במקרר ועליה מניחים משקל כבד כמו קרטון חלב כדי לדחוס את תכולת התבנית. שומרים במקרר למשך לילה שלם (12 שעות).

סמוך להגשה, מכינים את הברוסקטות:
6. מסדרים את פרוסות הבגט בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים מעל את שמן הזית, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 15 דקות עד שהפרוסות זהובות ופריכות.

7. פורסים את הטרין לפרוסות ומגישים לצד הברוסקטות.

(צילום: The Fry Family Food Co. on Unsplash)

אהבתם את המתכון? ספרו לנו בתגובות!

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
וואי מיוחד
לאה29.11.21
טבעוני

הקץ להתבשרות: מתכון לשניצל פטריות קריספי

כיכר אוכל | 13.12.22

תוך 30 דקות

קציצות קישואים וקינואה עסיסיות - ללא גלוטן

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.21

מיטלס מאנדיי

טאקו פרווה מושלם עם סלסת מנגו ואבוקדו

כיר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.12.21

בריא יותר

קלאסיקה עם טוויסט: אמפנדס בטטה במילוי עדשים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.11.21

מיטלס מאנדיי

סלופי ג'ו: סנדוויץ' מהיר שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 25.10.21
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

מיטלס מאנדיי

כך תהפכו גרגירי חומוס לבורגר טבעוני טעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.10.21

לגזור ולשמור

המתכון הכי טוב לרוטב בולונז פרווה ללא בשר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.08.21

מה אוכלים היום?

טאקו עסיסי ללא בשר עם סלסה פיקנטית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 12.07.21

מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום? תבשיל ירקות פרווה סופר קיצי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.06.21
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

מה אוכלים היום?

זאת הדרך הכי טעימה לאכול נודלס בטטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.10.20