לגזור ולשמור

מתכון מנצח לרוטב בולונז טבעוני מושלם בלי להתפשר על הטעם

רוטב בולונז טבעוני מושלם לפסטה - בלי להתפשר על הטעם. מתכון לגזור ולשמור שאתם עומדים להכין שוב ושוב. באחריות. הרוטב מורכב מפטריות שמפיניון בשרניות ורוטב עגבניות עשיר וסמיך, מתובל היטב. אם נותרו לכם שאריות, הגישו אותן כמטבל לקרקרים או כממרח מתוחכם לכריך (מתכונים, אוכל)

רוטב בולונז פרווה מושלם ללא בשר (צילום: Bakd&Raw by Karolin Baitinger on Unsplash)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 כפות שמן זית
  • 2 בצלים בינוניים, קצוצים
  • 2 שיני שום בינוניות, כתושות
  • 2 גזרים גדולים (150 גרם), מגוררים דק
  • 160 גרם פטריות שמפיניון טריות, קצוצות דק
  • 400 גרם עגבניות קצוצות משימורים
  • 1 עגבנייה גדולה או 2 עגבניות קטנות, קצוצות
  • 25 גרם עגבניות מיובשות, קצוצות
  • 50 גרם אגוזי מלך, קצוצים
  • 1 כף ציר ירקות או מים (אפשר להוסיף מעט אבקת מרק)
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה או 1/4 כפית שבבי צ'ילי חריף

אופן ההכנה:

הרכיב המרכזי בהכנת הבולונז זה סבלנות: ככל שתתנו לרוטב להתבשל על אש קטנה יותר זמן רב יותר, כך ניחוח העגבניות וטעמן יהיו עזים ועשירים יותר.

1. בסיר גדול על אש בינונית, מחממים את השמן ומאדים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את שיני השום ומטגנים עוד קצת, עד שהשום ריחני. מוסיפים גם את הגזר והפטריות ומטגנים עוד 4-5 דקות.
2. מוסיפים את העגבניות המשומרות, העגבניות הטריות, העגבניות המיובשות וציר המרק או המים, מערבבים ומבשלים על אש בינונית או קטנה במשך 1-2 שעות.
3. מתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה ושבבי צ'ילי, מוסיפים את האגוזים, מערבבים יחד במשך 2-3 דקות ומסירים מהאש. מגישים חם עם הפסטה האהובה עליכם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר