מה נאכל היום?

מתכון לשניצל פטריות קריספי ובריא יותר

זה שניצל, אבל לא כמו שאתם מכירים אותו, אלא בגרסה צמחונית, חלבית (או פרווה, אם תרצו) והיא פריכה, עסיסית וממכרת בדיוק כמו שניצלים רגילים שאתם עומדים ומנשנשים ישר מהמחבת בזמן הטיגון (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
הקץ להתבשרות: מתכון לשניצל פטריות קריספי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 8 פטריות גדולות
  • 1/4 כוס קמח, מנופה
  • 1/2 כפית מלח + כמות נדיבה של פלפל שחור
  • 2 ביצים
  • 2 כוסות פירורי לחם בסגנון פנקו
  • 1 כפית טימין
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 כפות חמאה או מרגרינה בטעם חמאה

אופן ההכנה:

1. מסירים את הגבעול מכל פטריה כך שתהא שטוחה ופורסים.

2. בקערה אחת, מערבבים את הקמח עם המלח והפלפל. בקערה שניה, טורפים את הביצים. בקערה שלישית, מערבבים את פירורי הפנקו והטימין.

3. טובלים כל פטריה בקמח המתובל, בביצים ולבסוף בפירורים. מוודאים שהפטריות מצופות במלואן.

4. מחממים מחצית מכמות השמן והחמאה (או המרגרינה) במחבת גדולה, על אש בינונית - ומטגנים מחצית מכמות הפטריות, עד להזהבה. הופכים ומבשלים את הצד השני, עד לריכוך, כ-7-10 דקות. מניחים בצד ומטגנים את שאר הפטריות. מגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר