כיכר השבת

מיטלס מאנדיי

מתכון לטאקו טבעוני עם קוביות טופו וסלסת מנגו ואבוקדו

ארוחה מזינה, משביעה וסופר טעימה שמתקתקים במהירות, הטאקו הוא על בסיס טופו מתובל היטב, אבל השוס האמיתי כאן זו הסלסה המתקתקה-חמצמצה-פיקנטית שמורכבת ממנגו, אבוקדו, המון ליים או לימון ונגיעות של פלפל חריף (מתכונים טבעוניים, אוכל)

כיר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ט' בטבת | 13.12.21
טאקו טבעוני עם סלסת מנגו ואבוקדו
טאקו טבעוני עם סלסת מנגו ואבוקדו (צילום: Foodography by Joanna on Shutterstock)
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 280 גרם בלוק טופו
  • 1 כף אבקת צ'ילי
  • 1/2 1 כפיות פפריקה מעושנת
  • 1 כפית כמון
  • 5 כפות רוטב סויה
  • 1/2 1 כפיות אבקת ג'ינג'ר
  • קורט מלח
  • קורט פלפל קאיין / פפריקה חריפה
  • מיץ ליים סחוט טרי

לסלסה:

  • 1 מנגו בשל, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 אבוקדו בשל, חתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 בצל סגול, קצוץ
  • 1 פלפל ירוק חריף בינוני או קטן, ללא גרעינים, קצוץ
  • מיץ וגרידת קליפה מליים אחד או לימון אחד קטן
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 1/2 פלפל אדום מתוק, קצוץ
  • קורט מלח וקורט פלפל קאיין או פלפל שחור
  • 1/2 כפית סירופ מייפל

להרכבה:

  • 6 טורטיות קטנות
  • שמנת חמוצה טבעונית - <a href="https://www.kikar.co.il/404101.html">לחצו למתכון</a>

אופן ההכנה:

1. לוחצים על הטופו כדי לרוקן ממנו כמה שיותר מים ואז חותכים אותו לקוביות קטנות ושוות בגודלן.

2. בקערה, מערבבים את התבלינים עם רוטב הסויה. מחממים מעט שמן במחבת, מוסיפים את קוביות הטופו, יוצקים מעל את רוטב התבלינים, מערבבים לציפוי אחיד של הטופו ומטגנים במשך 15-20 דקות, עד שהטופו פריך וזהוב. מסירים מהאש.

3. בקערה גדולה, מניחים את כל רכיבי סלסת המנגו והאבוקדו, מתבלים במלח ופלפל קאיין או פלפל שחור ומערבבים בעדינות. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.

הרכבת הטאקו:
4. אם רוצים, מחממים קלות את הטורטיות במחבת יבשה. ממלאים כל טורטייה בקוביות הטופו, מניחים מעל מהסלסה בנדיבות, אפשר להוסיף עוד כוסברה קצוצה וקצת כרוב סגול קצוץ לאקסטרה פריכות ומזלפים על הכל שמנת חמוצה טבעונית. מגישים מיד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
טבעוני

הקץ להתבשרות: מתכון לשניצל פטריות קריספי

כיכר אוכל | 13.12.22

תוך 30 דקות

קציצות קישואים וקינואה עסיסיות - ללא גלוטן

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.21

בריא יותר

קלאסיקה עם טוויסט: אמפנדס בטטה במילוי עדשים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.11.21

מארחים בחנוכה

מה תגישו לאורחים? טרין חציל וגבינה פרווה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.11.21

מיטלס מאנדיי

סלופי ג'ו: סנדוויץ' מהיר שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 25.10.21
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים

האברך הזה קנה בית בבניין מפואר בגוש דן >>

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

מיטלס מאנדיי

כך תהפכו גרגירי חומוס לבורגר טבעוני טעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.10.21

לגזור ולשמור

המתכון הכי טוב לרוטב בולונז פרווה ללא בשר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.08.21

מה אוכלים היום?

טאקו עסיסי ללא בשר עם סלסה פיקנטית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 12.07.21

מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום? תבשיל ירקות פרווה סופר קיצי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.06.21
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מה אוכלים היום?

זאת הדרך הכי טעימה לאכול נודלס בטטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.10.20