כיכר השבת

סיפורו של היוגורט - סקירה היסטורית

העדויות הראשונות לקיומו של היוגורט עלו כבר לפני זמן רב באזור הבלקן, כשההנחה הרווחת היא שהיוגורט נוצר שם לגמרי במקרה, בזכות הרגל הנוודים לאחסן את החלב בכלים סגורים, באקלים החם. עד מהרה, הטעם הייחודי וסגולותיו הרבות הפכו אותו לאחד המאכלים הפופולריים באגן הים התיכון, ומשם - עשו לו שם בעולם כולו (אוכל, מקודם)

כיכר בשיתוף דנונה | מקודם | ט' בטבת | 24.12.20
החיידקים הפרוביוטים שנמצאים ביוגורט עוזרים לפעולת מערכת העיכול
החיידקים הפרוביוטים שנמצאים ביוגורט עוזרים לפעולת מערכת העיכול (צילום: גל בן זאב)

היוגורט בעולם החדש

בשנת 1907, מדען רוסי בשם איליה מצ'ניקוב פרסם לראשונה את מחקרו בדבר סגולותיו הבריאותיות של היוגורט. מצ'ניקוב גילה כי החיידקים הפרוביוטים שנמצאים ביוגורט עוזרים לפעולת מערכת העיכול, וזהו למעשה – הסוד לאריכות הימים של אוכלוסיית עמי הבלקן. כעשור אחרי, בשנת 1919, יצחק קרסו, רופא יהודי שנחשב לממציאו של היוגורט המודרני, חיפש פתרונות למטופלים הרבים שסבלו מבעיות עיכול, וניסה לשלב חיידקים חיים בתוך היוגורט, שנמכר באותה התקופה בבתי המרקחת בלבד – כתרופת מרשם. הפיתוח של דר' קרסו נחל הצלחה מידית, ובעקבות אותה ההצלחה – הוא הקים מפעל קטן בברצלונה, והחל למכור יוגורט לקהל הרחב. למפעל הוא קרא דנונה, על שם בנו הקטן דניאל.

המומחיות של דנונה

לימים, הפכה דנונה ליצרנית היוגורט הגדולה בעולם וכבר מעל למאה שנים שהיא מובילה את המחקר בנושא: היוגורט של דנונה מתבסס על שנים רבות של מחקר פיתוח וידע בינלאומי המאפשרים לנו לצבור ידע ומומחיות בתחום היוגורט ולהמציא בכל פעם מחדש את היוגורט על ידי רצף של חדשנויות פורצות דרך ומוצרים טעימים בעלי ערך מוסף שתורמים לאורח החיים של כ-900 מיליון צרכנים בעולם כולו.

דנונה משקיעה מידי שנה למעלה מ-250 מיליון יורו במחקר ופיתוח של טכנולוגיות מזון חדשניות, באמצעות מכוני המחקר הבינלאומיים שבבעלותה. במכוני המחקר של דנונה מועסקים למעלה מ-500 חוקרים אשר מפרסמים מדי שנה עשרות מחקרים העוסקים במיקרוביולוגיה, פרוביוטיקה והשפעות היוגורט על בריאות האוכלוסייה.

דנונה נכנסת לישראל

בשנות השבעים, חברת שטראוס בהובלתו של מיכאל שטראוס, חוברת לחברת דנונה העולמית, והחלה לייצר יוגורט בישראל. מיכאל מבסס את האמונה, שבה מאמינה החברה גם היום, בכוחן של שותפויות עם חברות בינלאומיות מובילות ובכך לייצר הזרמה של ידע, מחקר וטכנולוגיה לישראל.

עד מהרה היוגורט הפך ממוצר נישתי לכזה שנמצא כמעט בכל בית. מאז, מוצרי דנונה מיוצרים במחלבות שטראוס בטכנולוגיה המתקדמת ביותר, על פי הסכמי ידע ופיקוח של חברת דנונה העולמית, ותחת תקנים מחמירים. הודות לשיתוף הפעולה בין שטראוס לדנונה העולמית, הצרכן הישראלי נהנה ממגוון של מוצרי דנונה איכותיים, טריים, בעלי ערך מוסף ומעל לכל- טעימים!

מחלב ליוגורט

היוגורט שלנו מתחיל בחלב טרי שמגיע מדי יום למחלבות שטראוס באחיהוד. את החלב אנחנו מקבלים מחמישים וחמש הרפתות שעובדות איתנו, שפזורות ברחבי הגליל, ושנמצאות במרחק של עד שעתיים נסיעה מהמחלבות. אל המחלבות באחיהוד מגיעות מדי יום מיכליות עם כ-350 אלף ליטרים של חלב טרי ואיכותי. במחלבות החלב עובר סדרת בדיקות איכות הבודקות את הרכבו, איכותו, הטמפרטורה בה הגיע ועמידתו התקנים של תקנון החלב ושל מכון התקנים הישראלי. משם החלב עובר פסטור, מוסיפים לחלב מחמצת, שהופכת את החלב ליוגורט שכולנו מכירים. חיידקי המחמצת הם אלו שמעניקים ליוגורט את הטעם והמרקם הייחודי לו.

אנחנו בדנונה מאמינים כי כל אחד צריך ויכול לאמץ אורח חיים נכון מבלי לוותר על ההנאה והטעם וזו בדיוק הסיבה שבמקררי החנויות תוכלו למצוא מגוון של אפשרויות, מרקמים וטעמים שיתאימו לצרכים השונים ביניהם היוגורט הפרוביוטי אקטיביה, דנונהpro העשיר בחלבון, דנכול המכיל פיטוסטרולים, אקטימל עם חיידקי האל קזאי המסייע לחיזוק המערכת החיסונית או דנונה Bio המורכב מחלב ומחמצת בלבד. כל אחד מהיוגורטים שלנו פותח במיוחד כדי להתאים לכל אחד ואחת מכם בשגרת היום, כך שתוכלו ליהנות מהפלא של היוגורט.

רוצים לקרוא עוד על פלא היוגורט - היכנסו >>

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
נפלא לדעת של דנונה
ש

אז מה הפלא הגדול וההבדל בין יוגורט ללבן ?

כיכר בשיתוף דנונה | מקודם
ש

20 גרם חלבון בכל גביע

דנונה פרו מתאים במיוחד לעוסקים בפעילות גופנית

כיכר בשיתוף דנונה | מקודם
ש

פלא היוגורט

ליוגורט יש תכונות נפלאות, גם לאריק דביר!

כיכר בשיתוף דנונה | מקודם
ש

נפלא לדעת

כל מה שרציתם לדעת על פלא היוגורט

כיכר בשיתוף דנונה | מקודם
ש

נפלא לדעת:

כ-10 מיליארד חיידקים בבקבוקון אחד קטן

כיכר בשיתוף שטראוס דנונה | מקודם
ש

הכרה בלימודי הסמינר

רוצה ללמוד תואר וחוששת מפגיעה באורח החיים? כנסי >>

כיכר בשיתוף אונ' בר אילן | מקודם
ש

הפלא הלבן:

כל התועלות הטובות שאתם חייבים לדעת על היוגורט שלכם

כיכר בשיתוף דנונה | שני ארד תזונאית שטראוס | מקודם
ש

הבו לנו חלבון:

החלבונים השונים במזון שלנו ואיכותם

כיכר בשיתוף דנונה | מקודם
ש

אקסטרה שדרוג

5 דרכים להקפיץ את טעם היוגורט האישי שלכם

כיכר בשיתוף דנונה | קרן אוחיון | מקודם
ש

דנונה BIO

יוגורט; לא סתם מוצר חלב, אלא פלא של ממש!

כיכר בשיתוף דנונה | מקודם
ש

אלפי אנשים כבר מרוויחים

המנוי הזה שווה בממוצע 2,473 שקלים בחודש!

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם
ש

ערך מוסף:

הרכיב התזונתי שאתם חייבים להוסיף לתפריט

כיכר בשיתוף דנונה | בשיתוף עם וואלה | מקודם
ש

חומות ההגנה של הגוף

התזונה שתחזק לכם את מערכת החיסון

כיכר בשיתוף דנונה | מאת דר' אסף בוך | עריכה: קרן אוחיון | מקודם
ש

תזונה נכונה לקראת ט"ו בשבט

כיכר בשיתוף דנונה | מקודם
ש

עונג בכפית: מה הופך את היוגורט למאכל נעלה?

מירב דוסטר • דנונה בשיתוף אתר MAKO | מקודם
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם
ש

אחת ולתמיד: מתי כדאי לאכול יוגורט?

חן נוי • דנונה בשיתוף אתר MAKO | מקודם
ש

החיידק הזה יסייע לחיזוק ההגנה הטבעית

דנונה בשיתוף וואלה | מקודם
ש

פרה ביוטיקה: מה זה ולמה זה כל כך טוב לנו?

רותי לטר • דנונה בשיתוף אתר Ynet | מקודם
ש

רגעים של פלא עם יוגורט דנונה של שטראוס

יעקב יפה בשיתוף דנונה | מקודם
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם