כיכר השבת

הכירו את המועמד לרבנות הראשית:

הצגה עם שחקניות? הרב סתיו מתיר

"לא נסכים לעמדות הרפורמיים", הצהיר הרב דוד סתיו במסיבת עיתונאים שקיים היום. אבל מסתבר, שלא בטוח שהעולם הרבני כולו יסכים לדעותיו של הרב דוד סתיו עצמו. 'כיכר השבת' קיבץ פנינים מפסקיו של המועמד המוביל: הצגה עם נשים? 'מותרת בעיקרון'. סרטים עם ניבולי פה? 'אי אפשר לאסור' • מיוחד (חרדים)

| 62 | כיכר השבת |
הרב סתיו. קולנוע בהכשר?
הרב סתיו. קולנוע בהכשר? (צילום: פלאש 90)

המירוץ לרבנות הראשית: נדמה כי בכל יום עולה המירוץ הדרמטי והסוער לרבנות הראשית לישראל שלב נוסף, כשהנתונים משתנים שוב ושוב, והדילים השונים נרקמים ומתפוררים ללא הרף. נקודה מעניינת במיוחד, היא התייחסותם של המועמדים לבעיות בתחומי ההלכה וחיי הדת, כמו גם הספרים והשו"תים אותם הוציאו ופרסמו בעבר.

בימים האחרונים, הגיע לידי 'כיכר השבת' קובץ הלכתי מתוך ספר תורני שיצא לאור ע"י הרב דוד סתיו רב היישוב שוהם ואחד המתמודדים המובילים במירוץ לתפקיד הנכסף. הספר שעונה לשם "בין הזמנים, תרבות בילוי ופנאי בהלכה ובמחשבה - ספרי חמד ידיעות אחרונות" עוסק ביחסיו של האדם המאמין לענייני החולין בשעות הפנאי, אם להנאה חומרית ואם להפגת השיעמום, וזאת על מנת ולהדריך כיצד למסד את ענייני הזמן הפנוי והבידור בדרך היתר ועל פי ההלכה.

בחיבור התורני, מסתפק הרב סתיו האם צפייה בהצגות תיאטרון היא בעיה עקרונית של ביטול תורה, או שמא היא בעיה של העיסוק בצדדים הויזואלים והאסתטיים של החיים, המבטאים כניעה לחושים הגשמיים.

הרב סתיו טוען, כי מדברי חז"ל עולה בבירור שהתנגדותם לתיאטרון נבעה ממהקשר ההיסטורי שבתוכו פעל ומה שייצג, ולא במושג תיאטרון כשלעצמו.

הרב סתיו מביא דוגמאות מהתנ"ך, וכותב כי גם בעולם ההלכה אנו נדרשים לפעולות רבות המהוות מעין הצגה הממחישה רעיונות שאותם אנו אמורים להפנים ולדוגמה: ליל הסדר והלכותיו, אמירת התחנון בנפילת אפיים, מנהג הכפרות ואמירת התשליך.

"סצנה שמעוררת רגשות - מותרת"

"בדורנו אנו נחשפים למודל חדש של תיאטראות הנבנים בידי אנשים יראי שמיים המבקשים להעביר מסרים באמצעות מדיה זו, חזון בתי התיאטראות ההופכים לבתי מדרשות קורם עור וגידים לנגד עיננו ממש". קובע הרב סתיו.

יצויין כי על דברים אלו מגיב הרב ציון בוארון במכתב פתיחה לספר כי: "בעניין התיאטרון שרוצה להשוות כמה מדברי הנבואות שהמחשתם היא על דרך מושג התיאטרון וכן בכמה מן המצוות כגון ההנהגות בסדר פסח ונפילת אפיים ע"פ דברי הזוהר הקדוש. אף על פי שכוונתו רק להסביר, מכל מקום אסור לעניות דעתי להשתמש בהסבר זה כי חלק מההמון יקלטו רק את המשל החיצוני ויבואו לעיוות ההבנה בהנהגות של קדושת המצוות ומראות האלוקים שבנבואה, להשוותן לענייני ההמחשה שבשפת הגוף של קרוצי חומר חלילה, וצריך זהירות יתירה בזה ובכגון זה".

הרב סתיו במסיבת העיתונאים שקיים , "לא נסכים לעמדות הרפורמיים" (צילום: פלאש 90)

נושא נוסף עליו עומד הרב סתיו בספרו, הנו הצפייה בסרטים, קומדיה וסטנד-אפ: "באופן כללי ניתן לומר שסצנה שמציגה נשים באופן שמעורר את האדם להרהורי עבירה אסורה בצפייה ולעומת זאת סצינה שמעוררת רגשות אחרים כמו אמפתיה ושמחה (כגון אשה המחבקת את בעלה השב מהשבי וכדומה) מותרת בצפייה". כותב הרב סתיו.

"מעיקר הדין מותר לצפות בהצגת נשים"

כמו כן כותב הרב סתיו, כי כאשר מדובר בסרט בעל ערך חיובי רב, שיש בו סצנות מעטות עם בעיות צניעות קלות, אפשר להתיר את הצפייה בסרט ולהסתפק בעצימת עיניים בסצנות הבעייתיות. הרב סתיו מציין כי עדיף לראות את הסרט יחד עם אנשים אחרים.

יצויין, כי הרב מסייג ומדגיש כי אין הדבר מדובר כאשר בעיות הצניעות בסרט רבות או חמורות.

בנוגע לסרטים והופעות שיש בהם ניבולי פה קובע הרב כי אין לצפות באלו שחלק מרכזי בהם עוסק בניבול פה. אך סרטים בעלי תוכן חיובי מותרים בצפייה גם אם נעשה בהם שימוש מועט בלשון שאינה נקייה משום ש: 'לצערינו זו דרך הדיבור המקובלת בעולם וא"א לאסור כליל את החשיפה אליה'. הרב מסייג, כי חשוב להיות מודע לבעייתיות שבדיבורים אלו ולהקפיד שהשפה לא תושפע מהם.

בנוגע להסתכלות בהצגות בהן מופיעות נשים קובע הרב סתיו כי "מעיקר הדין מותר לצפות בהצגת נשים המבוססת בעיקרה על העברת תכנים ולא על הבלטת גוף האשה, בפרט בימינו שנשים מצויות בעבודה ובמקומות אחרים וממילא החשש שיבוא להיכשל מחמת ראייה זו אינו גדול".

בהערות מוסיף הרב סתיו, כי עם זאת ראוי לכל אדם להתמקד בהיבט הדרמטי והעלילתי של ההצגה, ולא במראה השחקניות".

יצויין, כי בדברי הפתיחה לספר חולק הרב בוארון גם על נקודות אלו וכותב: "אין לראות סרט שיש בו סצנות מועטות עם בעיות צניעות תוך עצימת עיניים וזאת משום שהצופה מכניס עצמו במזיד לראות מראות אסורות".

גם בנוגע להיתר הצפייה בסרט עם מעט ניבולי פה כותב הרב בוארון כי אי אפשר להסכים לכך ומגדיר זאת כ"דברי חשק" האסורים על פי ההלכה בשולחן ערוך או"ח סימן ש"ז סעיף ט"ז.

הרב עובדיה התבטא על הרב סתיו: "הרס עולם הרבנות"

כזכור, בתקופה האחרונה, קרא מרן הגאון רבי עובדיה יוסף ליו"ר ש"ס אריה דרעי, וביקש ממנו להילחם נגד מינויו של הרב סתיו, בטענה כי מדובר ב"הרס עולם הרבנות". הגר"ע אמר לדרעי: "אני מבקש ממך, שתשתמש בכל הכישרונות שלך ובכל הקשרים שלך על מנת למנוע את בחירתו של הרב סתיו לרב הראשי לישראל, מדובר בהרס עולם הרבנות".

"לא מספיק רק להתנגד לו, צריך גם להילחם שלא ייבחר" שב ואמר הגר"ע יוסף לדרעי.

גם במגזר הדתי לאומי אין תמימות דעים לגבי התמיכה ברב סתיו לתפקיד הרב הראשי לישראל. חלק מרכזי בציונות הדתית, ביקש למנוע את מועמדותו ובחירתו הצפויה של סתיו, ותמך במועמדותו של הרב יעקב אריאל, דבר שנכשל בינתיים.

יוזכר, כי במסיבת העיתונאים שקיים הרב סתיו היום (שני), טען המועמד הדתי לאומי כי ערך שיחות עם גדולי ישראל הליטאיים. הרב סתיו סירב לפרט האם הללו הביעו תמיכה במועמדותו.

תוכן שאסור לפספס
62 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
33
לא כל היהודים רוצים להחמיר יש יהודים שקשה להם והם מחפשים קולות אחרת הם יזרקו הכל!!! זה שלחרדים לא איכפת מרוב היהודים בעולם והם דואגים רק לעצמם זה לא נותן להם את הרשות לקחת בעלות על הרבנות הראשית לישראל. תתחשבו גם בחלק גדול מאד של הציבור היהודי שצמא ליהדות גם בלי שילבישו אותו בזנב שועל על הראש. "ו
...
32
בס"ד לסירוגין, אוי לנו מרבנים שכאלה, כשבעלי הלך עם כיפה סרוגה הרשתי לעצמי ללכת עם מכנסיים ועם שרוול מעל המרפק, עד שאחד האבנים זצ"ל הגיע לביתנו והראה לנו את הההבדל, בין כיפה שחורה לכיפה סרוגה, אוי לנו ולדור של עיקבתא דמשיחא עם רבנים כאלה שהיכן שנוח דתיים היכן שלא אז מותר הכל.
מסר אמיתי
31
"בידיים של הרבנים"....אמר כבר מי שאמר: מדינת הלכה=הלכה המדינה. ואני אומר את זה כבן אדם דתי, כן כן!!! אני רואה את ההקצנה של החרדים, את ההתנהלות של הרבנים...הכל מלווה במאבקי כוח, והפחדה...יש לנו מזל גדול שהם לא בראש הפירמידה!
בחור דתי

הצגת כל התגובות

30
המותר והאסור פה די מעורבבים זה בזה מי ישפוט מהו בדיוק הגבול בין הטוב לרע? אתה שוכח שאנחנו אנשים עם יצר הרע (אולי אצלך הוא לא פועל?) ומדבר קטן ממשיכים לגדול..לא פשוט בכלל לעצור אתזה בזמן!!
שפויה
29
חוצפנים!
אגרת תקנה
28
מחריבייך ומהרסייך ממך יצאו!!! למה לא קוראים לילד בשמו האדם הזה הוא רפורמי לכולי עלמא !!!
יהודי
27
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש באתר, לרבות דברי סתיו, ודיברי לצנות !
מותר ! מותר !
26
מדובר ברב שהולך רק לפי האינטרסים של אותו זמן נתון מדבר הכל לפי עצת יחצניו ויעציו פעם מופיע בחולצה כחולה עם כיפה קטנה ופעם מופיע עם חולצה לבנה וכיפה גדולה עושה צחוק מכל מוסד הרבנות היחיד שבעשור האחרון ניגח מעל כל במה את הרבנות הראשית ע"מ להחלישה ולהשתלט עליה עד מתי תקשיבו למה שאומרים עליו חבריו
דוד
25
מרן צדק זה לא הבית היהודי זה בית של גוים איך הרבנים שלהם סומכים את ידיהם על בגאוה ועוז על נפתלי וחברי סיעתו. בושה וחרפה. בסוף הגולם יקום על יוצרו
שמעון
24
אז מה בדיוק הבעיה בפסיקה שלו? שהיא לא חרדית? הוא לא חרדי בעצמו! איזה בעיה יש בללכת לתאטרון בדיוק ? ואיזה בעיה יש בלצפות בסרט? האמת שפעם בכמה שנים כשאני הולך לסרט או לתאטרון אני רואה די הרבה חרדים עם בנות זוגם!! אני גם חושב שהרב סתיומלא מתאים אבל לא בגלל הפסיקות שלו שהן הגיוניות לחלוטין , ואינ
James
23
מה רע במועמדות נשיא בית המשפט לשעבר שכעתבגימלטות, הוא כול לעשות הצגה שתשעשע את כל הציבור הישראלי, ויווצר קשר בין כל חלקי האוכלוסיה, קשר מתוך צחוק ושמחה...
נתי
22
ככל שאני קורא את הכתבות נגד הרב סתיו ככה אני יותר מעריץ אותו. משום שהחרדים מגלים פעם אחר פעם בורות כמעט מוחלטת בהבנת החברה הישראלית. וגם לא לשכוח שהחרדים העמידו אחד משלהם ב-10 שנים האחרונות ותראו לאיזה שפל הרבנות הגיעה
זוזו
שאליו הגיע הרבנות היום! סתיו הוא הרב? או אולי חברת הפרסום? הביזיון שהצלחתם להגיע אליו הוא כבר ברמה שאפי' המופתי בירושלים לא הגיע. בזיון!!!! ועכשיו תטענו שלא מכבדים את רבניכם, ואתם מכבדים אותם? תראו איך עיתונאים שלכם וחברי כנסת מתנועת הבנטים מתבטאים על רבנים כאלה ואחרים.
יענק'ל
21
כֻּלָּם מֻתָּרִים לָכֶם. מֻתָּרִים לָכֶם. מֻתָּרִים לָכֶם. מְחוּלִים לָכֶם. מְחוּלִים לָכֶם. מְחוּלִים לָכֶם. שְׁרוּיִים לָכֶם. שְׁרוּיִים לָכֶם. שְׁרוּיִים לָכֶם. אֵין כָּאן לא נְדָרִים. וְלא שְׁבוּעות. וְלא קַבָּלות
כֻּלָּם מֻתָּרִ
20
רפורמי מודה שהוא רפורמי, נגד כל מה שקשור בדת ישראל.. סתיו טוען שהוא אורתודוכסי, שהוא הולך עפ"י חז"ל בה בשעה שהוא מדבר נגד חז"ל ומסלף את דבריהם!!! אם מרן אומר שזה הרס עולם הרבנות הוא יודע מה שהוא אומר!!!!!!
אלקסלסי
19
כל דבר הוא מנסה איכשהו להישמע טוב לחילונים ומנסה להתרפס בפניהם..זה לא רב..הדתיים הלאומיים הם לא רוצים רב הם רב רוצים מישהו עם כיפה וזקן שיגיד להם שהכל מותרים לכם..
נתנאל
18
הדרך הזאת של המיזרוחניקים היא פשוט עקירת התורה
יוני
17
ח
ללא שם
16
מותר להביט בפריצות ובנשים, העיקר שיכוון ליבו לשמים!!!
ק
15
עוד מעט ובגלל הבית היהודי ורבניה כמו הרב סתו ויש עתיד לא לחינם הלך הזרזיר אצל העורב את ברית המילה יערכו רופאים ואת הנישואים והקידושים יערכו רבנים רפורמים וקונסרבטיבים ועם ישראל יהיה ככל הגויים אבל היו לא תהיה כי לא תשכח תורה מעם ישראל זו הבטחה אלוקית לפני הגאולה יהיה שלטון קשה כהמן הרשע רק מלך המשיח
מירי גיל
14
בכמה דברים הדיעות שלו כמו של הרפורמים גם בנושא הגיור לגייר את כולם מי שלא רוצה את זה בכל מאודו הגיור שלו לא תופס
אליהו
כפי שהגדיר הרב יהושע שפירא את רבני צוהר תרבות יהודית ופולקלור לשידרוג החיים יחד עם אהדת חילונות נקבל ניאו רפורמי
חיים ברונר
13
אל תביאנו לידי חטא ולא לידי עבירה ועוון ולא לידי ניסיון ולא לידי ביזיון - כל זה הותר ע"י כבוד סתיו-ה"רב" !
מותר ! מותר !
12
עם כאלו פסקים מי צריך רפורמים
חי
11
אי, אי, אי... משעשע. ונורא!
נתי
10
מי היתר לכם?
משה כלפון
9
קודם כל הוא אומר : " מדובר בסרט בעל ערך חיובי רב, שיש בו סצנות מעטות עם בעיות צניעות קלות, אפשר להתיר את הצפייה בסרט ולהסתפק בעצימת עיניים בסצנות הבעייתיות. הרב סתיו מציין כי עדיף לראות את הסרט יחד עם אנשים אחרים." וגם עם זאת ראוי לכל אדם להתמקד בהיבט הדרמטי והעלילתי של ההצגה, ולא במראה השחקניות".
yaakov26
אסור לאדם להכניס עצמו לידי נסיון.
ומהר
8
לא ראיתי לא את העסקנים ולא את החרדים יוצאים נגד הסרט "האושפיזין" שהציג שחקניות ומהווה מופת לתרבות יהדית כשרה. תבינו - הרבה סיים את מבחני הרבנות בהצטיינות! כל מי שמעביר עליו ביקורת יתן את הדין. גילוי נאות: אני לא מחסידיו של הרב אך יודע לכבד דעת תורה מרב מוסמך.
יוסף המספר
דבר טוב על הר' סתיו.. אחרי שנאמרים דברים כאלה!! והוא עוד רוצה להיות רב ראשי.. ראיתם מה זה?! בדיחה אחת גדולה!!
שסניק נתנייתי
7
מי שמודע לכתיבתו : שטחי ומעגל פינות במרדד חסר עומק פופוליזם ,לא סיני ולא עוקר הרים אלא חוצב בתקשורת באיזמל ההויה החילונית . יהנה מזיו עצם הגעתו לתפקיד והיא היא המהפכה ואין בילתה , זה האיש שהרב עובדי קלט את מהותו לפני כולם ובצדק מתנגד לו . יהיה זה נצחון למהפך הפוליטי ובזיון למוסד הרבנות ותורת ישראל
עקיבא
6
תבינו עם מי יש לנו עסק זוהי מלחמת דת ועל זה אומר הנביא מחריבייך ומהרסייך ממך יצאו!!! למה לא קוראים לילד בשמו האדם הזה הוא רפורמי לכולי עלמא!!!
המוכיח
5
כל מי שיבחר בדוד שמואל סתיו הוא מרים יד בתורת משה רבנו . ויתן את הדין על כל מה שיהיה ,דוד שמואל רת שד .בעזרת השם הוא לא יבחר לרב .
בן
4
‏. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יענקי שטיין
3
מה ההבדל בין טורקיה לבין ישראל? בטורקיה סובלים מהאביב ,(דהיינו מהפכות) ובישראל מהסתיו( הרב שמציג מועמדות לרב ראשי)
המאבחן
2
לפי הקללות העסיסיות הנשמעות מפי גדולי הדור ומרנן ראשי הישיבות ספק אם יש את מי למנות כרב ראשי לישראל. לכן לא נותר אלא לפנות אל המגזר שמשתדל לעסוק באהבת ישראל ומחלק ברכות ללא אבחנה לכל המגזרים בישראל. יש מה ללמוד מהדתיים הלאומיים.(אני מודע לתגובות המתלהמות שתבואנה בעקבות הדברים שכתבתי)ושוב נקרא השמצות
אריה
1
מי שמכם לצאת על רב בישראל? כן אני חרדי והוא רב ציוני אבל הוא רב וכבודו במקומו מונח ואנחנו קטנים מלהעביר ביקורת , את הביקורות נשאיר לגדולים ואם הם גילו את דעתם אז אין צורך בחיזוק שלנו או המחשה או סתירה.
יוני נתן
מתי בדיוק הרב עובדיה אמר את זה? שמעת אותו בקולו אומר את זה??? יש לך הקלטה של השיחה הזאת??? או שאתה מאמין לכל שטות שיוצא מפי העסקונה המושחתת של ש"ס
זוזו
אולי גם יעניין אותך
חדשות חרדים