
לפני שלושה ימים פרסם עיתון יווני כי במהלך חקירה בינלאומית שערך ה-NSA האמריקני, נחשפו סוחרי נשק ישראלים שניסו להבריח חלקי חילוף של מטוסי פנטום F-4 לאיראן, דרך יוון.
לפי הדיווח, המכולות, עליהם חלקי החילוף, יצאו מהמועצה המקומית בנימינה-גבעת עדה כשהיעד הסופי שלהן היה איראן.
היום (חמישי) הותר לפרסום כי הדיווח היווני זהה לפרשה שפורסמה לפני עשור (2004). גם אז יצא המשלוח מבנימינה מאותה החברה, הנשק היה חלקים רזרביים למטוסי פנטום והיעד היה איראן - כך מפרסם אתר ynet.
יודגש כי השניים, נחקרו לפני עשור בחשד לעבירות דומות אך כתבי האישום שהוגשו נגדם בוטלו.
בשיחה עם הכתב היווני שפרסם את דבר החקירה הבינלאומית שעורכים האמריקנים, הוברר כי החברה ששמה נקשר למשלוחי הנשק לאיראן היא R.S.P. בירור העלה כי R.S.P היא חברה השייכת לכהן ולויינשטיין - וששמה היה ב-2004 Epic Spare Parts. מספר הטלפון של Epic R.S.P Spare Parts זהה למספר הטלפון של חברת RSP.
מה שאומר שהחשודים בפרשה הנוכחית הם אותם אלי כהן ואביחי ווינשטיין שנחקרו ב-2004 על מקרה דומה וזוכו.
את תגובת השלושה לא ניתן היה להשיג. מבירור שערך ynet בבניין שבו רשומים טלי כהן, חנה כהן ואריה כהן בנתניה, עולה כי השכנים לא מכירים משפחת כהן המתגוררת בבניין. ל'כיכר השבת' נודע כי אכן אלי כהן לא מתגורר מזה זמן רב בנתניה אלא בשכונת קריית הרצוג בבני ברק.
מי הם סוחרי הנשק החרדים?
זר כי יגיע לטיש ליל שבת בחצר חסידות פרמישלאן לא יזהה כי השניים, אלי כהן ואביחי ווינשטיין, בעלי החזות החסידית, הנם מסוחרי הנשק הגדולים בישראל. כהן, הנחשב לנגיד של החצר, יושב בדרך כלל קרוב לאדמו"ר וזוכה לקבל ממנו "שיריים", ווינשטיין, הצעיר יותר, עומד על הפראנצע'ס.
כהן גר בוילת ענק ממול היכל בית המדרש של החסידות בקריית הרצוג בבני ברק ומקפיד להשתתף בכל הטקסים והאירועים זאת מאז ש"התחזק" והתקרב לרבי.
אלי כהן, ששמו נקרא בהערצה מהולה במסתורין בקרב החסידים שאינם יודעים את מקור הונו, הוא במקור תושב נתניה בן 54, שהקים לפני קרוב לשלושים שנה את חברת איי.וי.אס, העוסקת ברכישת כלי רכב משוריינים.
באותם שנים נתן לשניים האגף לסיוע ביטחוני במשרד הביטחון מעמד של "סוכן מורשה" והיתרים ליצוא ציוד.
במהלך השנים התרחבה החברה שבבעלותו כשרכש משוריינים מעודפי צה"ל, הסב אותם, לטענתו, לשימוש אזרחי ומכר אותם.
במהלך 15 השנים האחרונות נעצרו כהן וגיסו ויינשטיין גם על ידי ה-FBI וגם על ידי המשטרה הישראלית בחשדות למסחר עם מדינות עוינות, ובהם איראן, אולם רשויות החוק לא הצליחו להוכיח את אשמתם והם שוחררו.
בשנת 2004 נחקרו אלי כהן וגיסו אביחי וויינשטיין בחשד שתכננו לסחור עם איראן בכלי נשק מארצות הברית. השניים, נחשדו כי תכננו להעביר לאיראן ציוד שכלל חלקי חילוף לפנטומים ולטילי קרקע-אוויר מסוג "הוק".
יש לציין כי, חלקי המטוס הינם חלקים שיוצרו בארה"ב ועל כל חלק ישנו מספר סידורי דרכו אפשר לדעת בדיוק למי שייך החלק המדובר. ככל הנראה, המספר הסידורי של חלקי החילוף שנמצאו כעת ביוון מצביע בכיוון ישראל, ובמידה והדברים יתבררו כנכונים, זו תהיה מבוכה בלתי רגילה לישראל.
בנוסף, במידה והדברים יתבררו כנכונים, שני החשודים יועמדו ככל הנראה לדין בגין בגידה, לא פחות.
ב-2002 נחשפה פרשה נוספת, כאשר סוכני מכס בגרמניה חשפו ציוד ישראלי שיועד להגיע לאיראן דרך נמל המבורג. החשודים העיקריים אז היו ויינשטיין וכהן, בעלי החברה הנתנייתית פי.איי.די (או פי.אד).
על פי הדיווח, ויינשטיין וכהן הכחישו את הטענות נגדם ובסופו של דבר לא הוגשו נגדם כתבי אישום.
כזכור, כנגד איראן מופעל אמברגו נשק עולמי, ועל פי הדיווח, השניים הפרו אותו ברגל גסה. כזכור, החקירה הנוכחית נוהלה על ידי צוותים אמריקנים בשיתוף עם הכוחות היווניים. על פי הדיווח, המבצע בוצע בשני שלבים: האחד בסוף 2012 והשני באפריל 2013. בשני המקרים עקבו החוקרים היוונים אחר המכולות החשודות, כאשר התברר כי הם נשלחו מהמועצה המקומית בנימינה-גבעת עדה ויעדן היה איראן. המטען היה אמור להישלח דרך חברת קש יוונית.
העיתונאי היווני שחשף את הפרשה, יאניס (ג'ון) סוליוטיס, סיפר כי "האדם שככל הנראה אחראי לשני המטענים מבוקש מאז 2004. לא ברור אם הוא נעצר".
עו"ד חיים משגב, שייצג את ויינשטיין וכהן בפרשה מ-2004, ציין בשיחה עם ynet כי הוא איננו בקשר עם השניים זה עשור, אך ידע לספר כי השניים חיים היום כחסידים. לטענתו, הם אינם מעורבים בפרשה החדשה. בירור נוסף העלה כי השניים קשורים לחסידות פרמישלאן בבני ברק.
ממשטרת ישראל נמסר: "ככלל, ומבלי קשר לפרטי הפנייה, איננו נוהגים להתייחס לפרשיות שאינן מנוהלות על ידי משטרת ישראל".
מיחידת להב 433 נמסר כי "בנקודת זמן זו אין ביחידה להב 433 עצורים בנושא. הנושא מוכר, ואיננו נוהגים למסור פרטים על מעורבות משטרת ישראל בתיקי חקירה המנוהלים על ידי רשויות האכיפה בחו"ל"
הצגת כל התגובות