דלג לתוכן הראשי
התמקדות באיראן ורצועת עזה

על סף הסלמה; הרמטכ"ל מכין את צה"ל להתעצמות במלחמה ואלפי צווי גיוס נוספים לחרדים

הרמטכ"ל משוכנע שהשנה הקרובה תהיה התעצמות במלחמה בחזית האיראנית ומול חמאס | בצה"ל מאשרים כי מבצע "עוז וחרב" צפוי להתרחב במטרה להגביר את הלחץ הצבאי על ארגון הטרור ולהוביל להשבת החטופים | כוחות מילואים נוספים יגוייסו בקרוב ובתוכם צפויים להישלח אלפי צווי גיוס לצעירים חרדים | הלחץ הפוליטי של המפלגות החרדיות הוביל למדיניות הממשלה שלא לאכוף את הצווים שכבר נשלחו בעבר (חדשות, צבא)

דה
כיכר השבת |
הרמטכ"ל ברצועת עזה
הרמטכ"ל ברצועת עזה (צילום: דובר צה"ל)

בזמן שהלוחמים באוגדה 36 ממשיכים את הפעילות הצבאית הנרחבת בעיר רפיח ברצועת עזה, נערך באופן רוחבי בהנחיית הרמטכ"ל אייל זמיר להחרפת הלחץ הצבאי תוך כדי גיוס נרחב

לפי דיווח של העיתונאי יואב זיתון באתר Yent בשבוע האחרון מפקדים רבים במילואים הודיעו לפקודיהם שבבית להיערך לגיוס שלא היה מתוכנן.

החיילים המגוייסים יחולקו לקבוצות, כאשר חלק מהם יפעלו לפי התוכניות החדשות אותן יוזם ורוקם הרמטכ"ל.

עם זאת, בצה"ל הבהירו כי "הפעלת אנשי המילואים תיעשה בשיקול דעת ובאחריות ולפי שיקולים ענייניים ומקצועיים בלבד"

הרמטכ"ל זמיר עם הנשיא הרצוג וחיילים מצטיינים (צילום: דובר צה"ל)

בתוך כך, דובר צה"ל מסר כי 386 בני הציבור החרדי התגייסו ביום הגיוס האחרון למסלולים הייעודיים לציבור החרדי.

מהנתונים עולה כי 196 מהמתגייסים שובצו במסלולי לחימה ("חרב"), ו-167 נוספים במסלולי תומכי לחימה ("מגן").

לפי מקורות ביטחוניים יודעי דבר, בצבא נערכים לשגר עוד אלפי צווי גיוס לצעירים חרדים ולמרות שבפועל מתוך אלפי הצווים שנשלחו רק כ-300 גויסו, האכיפה של הצווים הקופאה בגלל מדיניות הממשלה והלחץ הקואליציוני של המפלגות החרדיות.

בשורה התחתונה, בסביבתו של זמיר אמרו לYent כי מבחינת הרמטכ"ל, 2025 תהיה שנת מלחמה עם התמקדות ברצועת עזה ובחזית האיראנית.

כפי שאמר אתמול (חמישי) בטקס בבית הנשיא, זמיר הדגיש בשבועות האחרונים, גם בשיחות עם הדרג המדיני, כי צה"ל "חייב לגדול" כצורך ביטחוני, מה שבעצם מעיד על רצונו להיצמד לתוכנית אותה הגה הרמטכ"ל הקודם הרצי הלוי שתכלול השלמת שליחת 24 אלף צווי גיוס לחרדים בחודשיים הקרובים.

עוד בצבא וביטחון: