כיכר השבת

מתכון לכרובית ממולאת בשר טחון במרקם קריספי

הכרובית העדינה משתלבת נפלא עם טעם הבשר למנה יפה, שאפשר להגיש בשתי דרכים: לחלק מראש לפרחים אישיים או להניח אותה בשלמותה על השולחן, ולפרוס אותה לעיני הסועדים המופתעים. מתכון להכנת כרובית במילוי בשר (מתכונים, אוכל)

1
כיכר השבת | כ"ג בכסלו | 15.12.14
בפנים מחכה הפתעה. כרובית במילוי בשר
בפנים מחכה הפתעה. כרובית במילוי בשר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 1 כרובית גדולה
  • 500 גרם בשר טחון מופשר
  • 2 שיני שום
  • מלח ופלפל
  • 1/4 צרור פטרוזיליה
  • 1 בצל בינוני
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1 ביצה

אופן הכנת כרובית במילוי בשר:

רגע לפני: הכרובית העדינה משתלבת נפלא עם טעם הבשר למנה יפה ומוצלחת לאירוח. מתכון לכרובית במילוי בשר.

• מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

• חולטים את הכרובית בשלמותה בסיר גדול מלא מים עם מעט מלח, במשך 5 דקות. מוציאים מהסיר ומסננים מנוזלים.

• כותשים את השום, קוצצים דק את הפטרוזיליה, מגרדים את הבצל בעזרת פומפייה ומעבירים לקערה. מוסיפים את הבשר הטחון שהופשר מראש ומערבבים היטב את כל חומרי המילוי.

• הופכים את הכרובית (כשהתפרחת כלפי מטה) וממלאים בין החללים הריקים את מילוי הבשר.

• הופכים בזהירות את הכרובית, כשהפעם התפרחת כלפי מעלה ומניחים את הכרובית על תבנית אפייה.

• טורפים את הביצה ומצפים בה את הכרובית בעזרת מברשת. מערבבים מעט מלח עם פירורי הלחם ומפזרים מעל הכרובית.

• מכניסים לתנור שחומם מראש לאפיה במשך שעה, עד שהכרובית פריכה ובעלת גוון זהוב.

אופן ההגשה: כעת עומדות בפניכם שתי אפשרויות: אופציה א' היא לחלק את הכרובית לפרחים ולהגיש, אופציה ב' טוענת שכדאי להשאיר את הכרובית בשלמותה ולפרוס אותה לעיני הסועדים המופתעים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
איפה מוכרים כרובית בגידול נקי מתולעים?!!! עד שמצאתי אחד אצל איה ירקן בבני ברק, הוא אומר לי שקילו עולה 80 שקל!!!!
מיכלל15.12.14
אולי גם יעניין אותך
בשר

פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

ורד כהן | 16.01.24

ללקק את האצבעות

מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

ורד כהן | 09.01.24

מנה בצ'יק צ'אק

שווארמה בטורטיה שניצל- קריספי, יוקרתי וטעים!

אוראל בראל | 16.11.23
ש

מיוחד לפורים

מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

וואו: "מלפוף" - כרוב שלם ממולא בשר ואורז

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם
ש

מיוחד

כך תכינו סטייק מהיר במחבת עם נתח דנבר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

רביולי אסאדו: כיסוני פסטה במילוי בשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

מה תגישו היום? סופגניית המבורגר כמובן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

אסאדו קרוקטס: כדורים פריכים במילוי מענג

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

בריאות זה הכול

משקפי ראיה חינם לילדים? זה לא הכל

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו "קציצות אבוחצירא" מושלמות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

מאפה שהוא ארוחה שלמה: לחמניות בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

לא התבלבלנו - וזה גאוני: שווארמה מופלטה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בול להיום: תבשיל נקניקיות מרגז ופתיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כמה שזה טעים: לחמניות באן ובשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

הכי טעים שיש: ספגטי ברוטב בולונז עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ל"ג בעומר

מה אוכלים ליד המדורה? אנטריקוט בטורטיה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

ארוחה לכל המשפחה: לזניה בשרית טעימה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ללא הלוואות או גמ"חים!

האפליקציה שתשאיר אתכם בסוף כל חודש עם יתרה בעו"ש

כיכר בשיתוף רייז אפ | מקודם
ש

מדריך וידאו מפורט

כך תתקתקו "על האש" שווה כמו מקצוענים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

"לוליפופ" על האש: שיפודי בשר עסיסיים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

המבורגר מהיר וטעים של וול דאן, התוספות - עליכם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם