כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון למעורב ירושלמי עסיסי בפיתה ורוטב טחינה ביתי

ל'יום ירושלים' יש משמעות סנטימנטלית מיוחדת - גם אם אתם לא ירושלמים. אז מה מתאים יותר מלהגיש היום בארוחה המשפחתית פיתה עם מעורב ירושלמי עסיסי ורוטב טחינה ביתי? מתכון למעורב ירושלמי (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ח באייר | 17.05.15
מעורב ירושלמי עסיסי בפיתה ורוטב טחינה ביתי
מעורב ירושלמי עסיסי בפיתה ורוטב טחינה ביתי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 400 גרם חזה עוף
  • 400 גרם כבד עוף
  • 1 בצל גדול
  • 1 כף הל טחון
  • 1 כף פלפל שחור גרוס
  • 1 כף קינמון טחון
  • 1 כף ג'ינג'ר טחון
  • 1/2 כף פלפל אנגלי טחון
  • 1/2 כף אגוז מוסקט טחון
  • 1 כפית פפריקה
  • 1/3 כוס שמן זית
  • לרוטב הטחינה:
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 2 שיני שום
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • עד 1 כוס מים

אופן הכנת מעורב ירושלמי:

רגע לפני: ל'יום ירושלים' יש משמעות סנטימנטלית מיוחדת - גם אם אתם לא ירושלמים. אז מה מתאים יותר להגיש היום בארוחה המשפחתית פיתה עם מעורב ירושלמי עסיסי ורוטב טחינה ביתי? מתכון למעורב ירושלמי נהדר.

• קוצצים את נתחי העוף לקוביות בגודל סנטימטר וחצי.

• פורסים את הבצל לטבעות.

• מערבבים בקערה את קוביות העוף, טבעות הבצל, התבלינים ושמן הזית ומשרים למשך 5 שעות עד יממה.

• מחממים מחבת כבדה או פלנצ'ה, מוסיפים את תערובת העוף המתובלת ומבשלים על אש בינונית, תוך כדי ערבוב עד להשחמה טובה.

• הכנת רוטב הטחינה: כותשים את השום ומערבבים היטב בקערה יחד עם הטחינה הגולמית, הלימון ועד כוס מים אחת - עד לקבלת מרקם סמיך-נוזלי.

• מגישים את תערובת העוף בפיתה, מזלפים מעל את הטחינה, מוסיפים ירקות טריים, חמוצים וצ'יפס - מתכון לצ'יפס מושלם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
"זכור ד' לבני אדום את "יום ירושלם" האומרים ערו ערו עד היסוד בה'". מה זה "יום ירושלם" ? כמובן הוא יום-החורבן הגדול של עם ישראל, והשמד של הציונים, ותפקידם דומה ממש לבני אדום ביום זה. ידעו כנראה היטב היטב את כל אשר עשו האדומים לעמו. הם בני אדום [וגם מדינת השמד] ביקשו לעקור הכל, לבל יישאר שריד ופליט ה
יום ירושלם17.05.15
בשר

פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

ורד כהן | 16.01.24

ללקק את האצבעות

מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

ורד כהן | 09.01.24

מנה בצ'יק צ'אק

שווארמה בטורטיה שניצל- קריספי, יוקרתי וטעים!

אוראל בראל | 16.11.23
ש

מיוחד לפורים

מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

וואו: "מלפוף" - כרוב שלם ממולא בשר ואורז

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

יום פתוח בזום

בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

כיכר בשיתוף העברית | מקודם
ש

מיוחד

כך תכינו סטייק מהיר במחבת עם נתח דנבר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

רביולי אסאדו: כיסוני פסטה במילוי בשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

מה תגישו היום? סופגניית המבורגר כמובן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

אסאדו קרוקטס: כדורים פריכים במילוי מענג

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לא תכנסו?

פרפומריה רק ב- 10₪ • מהמותג הנמכר ביותר בארץ >>

כיכר בשיתוף סנו | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו "קציצות אבוחצירא" מושלמות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

מאפה שהוא ארוחה שלמה: לחמניות בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

לא התבלבלנו - וזה גאוני: שווארמה מופלטה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בול להיום: תבשיל נקניקיות מרגז ופתיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כמה שזה טעים: לחמניות באן ובשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

הכי טעים שיש: ספגטי ברוטב בולונז עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ל"ג בעומר

מה אוכלים ליד המדורה? אנטריקוט בטורטיה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

ארוחה לכל המשפחה: לזניה בשרית טעימה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם
ש

מדריך וידאו מפורט

כך תתקתקו "על האש" שווה כמו מקצוענים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

"לוליפופ" על האש: שיפודי בשר עסיסיים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

המבורגר מהיר וטעים של וול דאן, התוספות - עליכם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם