כיכר השבת

מתכון לכדורי בשר שבדיים ברוטב - הגרסה הכשרה

אתם יכולים לעמוד בתור למסעדה של סניף איקאה הקרוב אליכם כדי לטעום את הקציצות המפורסמות האלו, או פשוט להכין אותן בבית: מתכון לכדורי בשר שבדיים משובחים שהכי טעים להגיש לצד פירה (מתכונים, אוכל)

7
כיכר אוכל | כיכר השבת | ד' בחשוון | 17.10.15
כדורי בשר שבדיים - הגרסה הכשרה
כדורי בשר שבדיים - הגרסה הכשרה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 450 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל לבן
  • 2 שיני שום
  • 1 ביצה
  • 3/4 כוס פירורי לחם
  • 1/4 1 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור טחון טרי
  • 1/2 כפית פלפל אנגלי טחון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • לרוטב:
  • 2 כפות מחמאה
  • 3 כפות קמח
  • 1/2 1 כוסות ציר מרק בשר או מים
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי, לפי הטעם

אופן הכנת כדורי בשר שבדיים:

רגע לפני: אתם יכולים לעמוד בתור למסעדה של סניף איקאה הקרוב אליכם כדי לטעום את הקציצות המפורסמות האלו, או פשוט להכין אותן בבית: מתכון לכדורי בשר שבדיים שבמקור מוגשים עם רוטב חמאה, אך כאן תמצאו את הגרסה הכשרה והמשובחת לא פחות.

• מחממים את התנור ל-190 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

• קוצצים את הבצל וכותשים את השום. במחבת בינונית, מחממים 4 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל על אש בינונית במשך 4-5 דקות, עד לשקיפות. מוסיפים את השום הכתוש, ומטגנים במשך דקה נוספת, עד שעולה ריח שום. מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.

• בקערה בינונית, מערבבים את הבצל המטוגן עם הבשר הטחון והביצה, מתבלים במלח, פלפל אנגלי, אגוז מוסקט ופלפל שחור, ומעבדים יחד. מוסיפים את פירורי הלחם, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

• משמנים קלות את נייר האפייה, יוצרים כדורים בקוטר 2.5 ס"מ מתערובת הבשר, ומסדרים בתבנית.

• אופים במשך 15-18 דקות, עד שהכדורים מקבלים גוון זהוב יפה.

• במקביל, מכינים את הרוטב: ממיסים את המחמאה בסיר בינוני על אש בינונית, ושופכים לסיר את הקמח, תוך ערבוב מתמיד. במשך 3-4 דקות, עד לקבלת תערובת בגוון חום-זהוב.

• בהדרגה, מוסיפים לסיר את ציר הבשר או המים, ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך עוד 2-3 דקות, עד שהרוטב מסמיך היטב ונתפס על צידה האחורי של כף הערבוב. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מערבבים, ומסירים מהאש.

אופן ההגשה: מניחים את כדורי הבשר בצלחת הגשה, יוצקים מעל את הרוטב ומוסיפים בצד 4-5 כפות נדיבות של פירה (כאן תמצאו מתכון מעולה לפירה).

תוכן שאסור לפספס
7 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
בשר וחמאה???????????????????
בלה בלה 18.10.15
2
הרשו לי לתת כמה עצות קטנות מועילות בקשר לקציצות השבדיות. ראשית קצת פטרוזיליה קצוצה לתערובת הבשר. שנית קצת שמנת צימחית מסויה במקום שמנת מתוקה מחלב רגיל (טוב גם לכל הרגישים לסוכר החלב, גם לפירה אני משתמשת בזה). וקצת - כף אחת או שתיים של רוטב סויה של אוכל סיני רק להיזהר, להשתמש ברוטב היפני הדליל יותר כ
אני16.11.20
1
אין טעם לפרסם שום דבר שקשור אליהם עם האנטישמיות ההזויה שלהם. הם קוראים לעשות פיגועים ואנחנו מפרסמים קציצות שלהם ...מה ניהיה פה? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ליאת20.10.15
אולי גם יעניין אותך
בשר

פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

ורד כהן | 16.01.24

ללקק את האצבעות

מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

ורד כהן | 09.01.24

מנה בצ'יק צ'אק

שווארמה בטורטיה שניצל- קריספי, יוקרתי וטעים!

אוראל בראל | 16.11.23
ש

מיוחד לפורים

מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

וואו: "מלפוף" - כרוב שלם ממולא בשר ואורז

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לבעלי הון עצמי של ₪255,000

ההזדמנות: פרויקט יוקרתי בבני ברק, צמידות לפארק ירקון

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם
ש

מיוחד

כך תכינו סטייק מהיר במחבת עם נתח דנבר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

רביולי אסאדו: כיסוני פסטה במילוי בשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

מה תגישו היום? סופגניית המבורגר כמובן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

אסאדו קרוקטס: כדורים פריכים במילוי מענג

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

בשיתוף אנשי מקצוע

האם אתה תהיה מה"משפיענים" שמשנים באמת אלפי בתים בישראל?

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו "קציצות אבוחצירא" מושלמות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

מאפה שהוא ארוחה שלמה: לחמניות בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

לא התבלבלנו - וזה גאוני: שווארמה מופלטה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בול להיום: תבשיל נקניקיות מרגז ופתיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כמה שזה טעים: לחמניות באן ובשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

הכי טעים שיש: ספגטי ברוטב בולונז עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ל"ג בעומר

מה אוכלים ליד המדורה? אנטריקוט בטורטיה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

ארוחה לכל המשפחה: לזניה בשרית טעימה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

הרי אתה מקדש!

מאות כבר הוכשרו: קורס מקיף לעריכת חופה וקידושין

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם
ש

מדריך וידאו מפורט

כך תתקתקו "על האש" שווה כמו מקצוענים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

"לוליפופ" על האש: שיפודי בשר עסיסיים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

המבורגר מהיר וטעים של וול דאן, התוספות - עליכם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם