כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לגולאש בשר ושעועית - קדרה עשירה ומחממת לחורף

החורף הגיע במופע ראווה יפהפה ואפילו פרגן קצת שלג. המלצה שלנו? כדאי שתהיו מוכנים עם אוכל טוב והמון לחם - לרוטב העסיסי שמחכה לכם במנה הבאה: מתכון לגולאש בשר ושעועית - קדרה עשירה ומחממת לימים קרים (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת | י' בשבט | 20.01.16
גולאש בשר ושעועית
גולאש בשר ושעועית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 1 ק"ג בשר לגולאש
  • 3 נקניקיות מרגז / קבנוס
  • 2 כוסות שעועית לבנה ברוטב עגבניות משימורים
  • 4-6 תפוחי אדמה בינוניים
  • 2 בצלים גדולים
  • 10 שיני שום
  • 6 כפות שמן
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף פפריקה חריפה
  • 1/2 כף כמון
  • מלח
  • 1.5 כוסות ציר בקר או מים רותחים

אופן הכנת גולש בשר ושעועית:

1. חותכים לקוביות שוות את הבשר, ופורסים את הנקניקיות לעיגולים בעובי 0.5 ס"מ.

2. מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לרבעים.

3. קוצצים את הבצל ופורסים את שיני השום לפרוסות. מחממים את השמן בסיר קדרה גדול, מטגנים את הבצל על אש בינונית עד לשקיפות, מוסיפים את פרוסות השום ותפוחי האדמה ומטגנים במשך דקה.

4. מוסיפים לסיר את קוביות הבשר והנקניקיות, ומטגנים תוך ערבוב מתמיד במשך 2 דקות.

5. מוסיפים את השעועית והרוטב, ומתבלים.

6. מערבבים מעט את תכולת הסיר, ומוסיפים את ציר הבקר או המים הרותחים. מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעה על אש בינונית.

7. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות, מערבבים מעט ומבשלים במשך שעה נוספת. לפני שמוסיפים את רסק העגבניות, מוודאים שהתבשיל לא סמיך מדי וחסרים נוזלים. אם כן, מוסיפים עוד כוס ציר בקר או מים.

8. מגישים את המנה כשהיא חמה מאוד עם המון לחם.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
בשר

פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

ורד כהן | 16.01.24

ללקק את האצבעות

מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

ורד כהן | 09.01.24

מנה בצ'יק צ'אק

שווארמה בטורטיה שניצל- קריספי, יוקרתי וטעים!

אוראל בראל | 16.11.23
ש

מיוחד לפורים

מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

וואו: "מלפוף" - כרוב שלם ממולא בשר ואורז

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

בריאות זה הכול

משקפי ראיה חינם לילדים? זה לא הכל

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם
ש

מיוחד

כך תכינו סטייק מהיר במחבת עם נתח דנבר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

רביולי אסאדו: כיסוני פסטה במילוי בשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

מה תגישו היום? סופגניית המבורגר כמובן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

אסאדו קרוקטס: כדורים פריכים במילוי מענג

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

הרי אתה מקדש!

מאות כבר הוכשרו: קורס מקיף לעריכת חופה וקידושין

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו "קציצות אבוחצירא" מושלמות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

מאפה שהוא ארוחה שלמה: לחמניות בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

לא התבלבלנו - וזה גאוני: שווארמה מופלטה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בול להיום: תבשיל נקניקיות מרגז ופתיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים

האברך הזה קנה בית בבניין מפואר בגוש דן >>

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כמה שזה טעים: לחמניות באן ובשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

הכי טעים שיש: ספגטי ברוטב בולונז עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ל"ג בעומר

מה אוכלים ליד המדורה? אנטריקוט בטורטיה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

ארוחה לכל המשפחה: לזניה בשרית טעימה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

אין מה לדאוג

השנה יש דרך מהודרת במיוחד להוסיף טעם לפסח >>

כיכר בשיתוף ספרייט | מקודם
ש

מדריך וידאו מפורט

כך תתקתקו "על האש" שווה כמו מקצוענים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

"לוליפופ" על האש: שיפודי בשר עסיסיים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

המבורגר מהיר וטעים של וול דאן, התוספות - עליכם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם