כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון למרק ירקות עם קובה בשר

ידעתם שברבים קוראים להן 'קובות'? מתכון למרק ירקות עסיסי וקל הכנה עם קובה במילוי בשר - כופתאות סולת עירקאיות במרק אדום עשיר וטעים שכל כך קל להכין וליהנות מניחוח ביתי, חמים ונוסטלגי שכולם יאהבו (מתכונים, אוכל)

5
מורן פינטו | כיכר השבת | ט"ו בשבט | 25.01.16
מרק ירקות עם קובה בשר
מרק ירקות עם קובה בשר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • לבצק:
  • 2 כוסות סולת
  • 3 כוסות מים
  • 2 כפות שמן
  • מעט מלח
  • למילוי:
  • 1/2 ק״ג בשר טחון
  • 2 בצלים
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל שחור
  • למרק:
  • 2-3 סלקים מבושלים במים עד ריכוך ומקולפים
  • 2 קישואים
  • 5 גבעולי סלרי
  • 1 בצל גדול
  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 4 כוסות מים
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

רגע לפני: עובדים במקביל על הכנת המרק והקובות, וכדאי לבקש מזוג ידיים נוסף לסייע בהכנה.

1. מכינים את בצק הקובה: מערבבים יחד בקערה את כל מרכיבי הבצק לעיסה אחידה ורכה, ומניחים בצד.

2. מכינים את מילוי הקובות: קוצצים דק את הבצל, ומטגנים במחבת גדולה על אש בינונית, עד הזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון, מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור ומפוררים את הבשר בכף עץ. מטגנים במשך 3-4 דקות, מסירים מהאש ומעבירים במקרר לצינון.

3. מכינים את המרק: מקלפים וחותכים את הסלק והקישואים לקוביות, וקוצצים את הבצל והסלרי. מחממים שמן בסיר מרק עמוק, ומטגנים את הירקות על אש בינונית. מתבלים במלח ופלפל שחור ומוסיפים את רסק העגבניות. מערבבים ויוצקים על הכל את המים. מבשלים עד שהמרק מבעבע.

4. במקביל, מכינים את הקובות: מרטיבים מעט את הידיים, לוקחים כדור מעיסת הסולת, ומשטחים אותו על כף היד. מניחים במרכז כף ממילוי הבשר ומגלגלים שוב לכדור.

5. מורידים בזהירות את כדורי הסולת הממולאים למרק הרותח, ומבשלים במשך 40 דקות נוספות.

תוכן שאסור לפספס
5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
5
איך אפשר בלי בהרט???
lilach09.02.16
4
בבצק לא צריך שמן!!ובמילוי בשר ללא מלח ופלפל ואגוז המרק לא צריך קישואים..אפשר גזר מדורג עגבניה מדורגת עלי סלק קצוצים נענע קצוצה. קצת לימון וקצת סוכר רסק עגבניות ומלח!!! מעדן!! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
קובה 25.01.16
3
כבוד לך מורן שאת יודעת לעשות את זה.
סיגל25.01.16

הצגת כל התגובות

2
קובה בסלק בהיגוי עירקי אותנטי.מעדן!!!!היינו מגיעים כילדים ומתרגשים לראות ארוחה כזאת בסיר.היי סבתא תפחה וסבתא חביבה. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
חכם ערקי25.01.16
1
הכורדים עושים עם עגבניות במקום סלק וגזר וקישואים.
מעמע25.01.16
אולי גם יעניין אותך
בשר

פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

ורד כהן | 16.01.24

ללקק את האצבעות

מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

ורד כהן | 09.01.24

מנה בצ'יק צ'אק

שווארמה בטורטיה שניצל- קריספי, יוקרתי וטעים!

אוראל בראל | 16.11.23
ש

מיוחד לפורים

מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

וואו: "מלפוף" - כרוב שלם ממולא בשר ואורז

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם
ש

מיוחד

כך תכינו סטייק מהיר במחבת עם נתח דנבר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

רביולי אסאדו: כיסוני פסטה במילוי בשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

מה תגישו היום? סופגניית המבורגר כמובן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

אסאדו קרוקטס: כדורים פריכים במילוי מענג

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים!

הזוי: מזכיר בת"ת ניצל מחוב של מיליון שקל

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו "קציצות אבוחצירא" מושלמות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

מאפה שהוא ארוחה שלמה: לחמניות בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

לא התבלבלנו - וזה גאוני: שווארמה מופלטה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בול להיום: תבשיל נקניקיות מרגז ופתיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כמה שזה טעים: לחמניות באן ובשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

הכי טעים שיש: ספגטי ברוטב בולונז עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ל"ג בעומר

מה אוכלים ליד המדורה? אנטריקוט בטורטיה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

ארוחה לכל המשפחה: לזניה בשרית טעימה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מחלה אוטואימונית

ראש הישיבה מתחנן: "את אחי אני מבקש; צריך לשקם את בית המשפחה שחלתה"

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם
ש

מדריך וידאו מפורט

כך תתקתקו "על האש" שווה כמו מקצוענים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

"לוליפופ" על האש: שיפודי בשר עסיסיים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

המבורגר מהיר וטעים של וול דאן, התוספות - עליכם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם