כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לכדורי בשר ועוף ברוטב אדום חריף

חריף, אבל גם הילדים לא יוכלו לעמוד בפניהן. קציצות פיקנטיות ברוטב משגע שאפשר להגיש לצד פירה, פסטה או אורז או לדחוף בבגט פריך, לצוות לכל העסק סלט ירקות גדול ולסגור את פינת הארוחה המשפחתית (מתכונים, אוכל)

4
מורן פינטו | כיכר השבת | י"ב באלול | 03.09.17
קציצות ברוטב אדום חריף
קציצות ברוטב אדום חריף (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 500 גרם עוף טחון
  • 6 שיני שום, כתושות
  • 1 פלפל צ'ילי חריף, קצוץ דק דק
  • 1 בצל לבן, מגורד
  • 1/2 צרור כוסברה, קצוצה
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה
  • 3 כפות שמן
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס פירורי לחם

לרוטב:

  • 5 כפות שמן זית
  • 3 גמבות, פרוסות דק
  • 1 פלפל חריף, פרוס
  • 8 שיני שום, פרוסות
  • 1 כף פפריקה חריפה
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית שטוחה כמון
  • 1/2 1 כוסות מים
  • 1 כפית שבבי צ'ילי גרוס יבש

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את כל מרכיבי הקציצות לעיסה אחידה, מכסים ומניחים למנוחה.

2. בסיר סוטז' נמוך ורחב, מחממים את שמן ומטגנים בו את הפלפלים במשך 4-5 דקות, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את השום ומערבבים במשך דקה.

3. מוסיפים את התבלינים ורסק העגבניות, מערבבים ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה.

4. במקביל, יוצרים כדורים שווים מהעיסה, מורידים אותם לרוטב המבעבע ומבשלים יחד במשך 20 דקות. מגישים חם לצד פירה, פסטה או אורז או ממלאים בגט פריך בקציצות ומוסיפים סלט ירקות גדול.

4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
4
בוקר טוב ניקי קציצות הבשר העיסה בלי מלח ןתבלינים ?
אסתר18.10.19
3
בקול ברמה ביום שישי איך אני משיגה את המתכון?? shed2010@gmail.com
ד03.09.17
2
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יקיר03.09.17

הצגת כל התגובות

1
איו עלייך מתכונים מוצלחים
ליאורה26.03.19
בשר

פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

ורד כהן | 16.01.24

ללקק את האצבעות

מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

ורד כהן | 09.01.24

מנה בצ'יק צ'אק

שווארמה בטורטיה שניצל- קריספי, יוקרתי וטעים!

אוראל בראל | 16.11.23
ש

מיוחד לפורים

מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

וואו: "מלפוף" - כרוב שלם ממולא בשר ואורז

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים

האברך הזה קנה בית בבניין מפואר בגוש דן >>

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם
ש

מיוחד

כך תכינו סטייק מהיר במחבת עם נתח דנבר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

רביולי אסאדו: כיסוני פסטה במילוי בשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

מה תגישו היום? סופגניית המבורגר כמובן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

אסאדו קרוקטס: כדורים פריכים במילוי מענג

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

הבריאות שלכם קודמת

סל הריון מקיף - ההטבה שתלווה אתכן בחוויית ההריון

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו "קציצות אבוחצירא" מושלמות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

מאפה שהוא ארוחה שלמה: לחמניות בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

לא התבלבלנו - וזה גאוני: שווארמה מופלטה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בול להיום: תבשיל נקניקיות מרגז ופתיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כמה שזה טעים: לחמניות באן ובשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

הכי טעים שיש: ספגטי ברוטב בולונז עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ל"ג בעומר

מה אוכלים ליד המדורה? אנטריקוט בטורטיה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

ארוחה לכל המשפחה: לזניה בשרית טעימה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם
ש

מדריך וידאו מפורט

כך תתקתקו "על האש" שווה כמו מקצוענים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

"לוליפופ" על האש: שיפודי בשר עסיסיים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

המבורגר מהיר וטעים של וול דאן, התוספות - עליכם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם