כיכר השבת

ארוחה זוגית

אחת ולתמיד: כך מכינים סטייק אנטרקוט מושלם

וכל מה שתצטרכו זה 3 מרכיבים, מחבת אחת ו-15 דקות מזמנכם לארוחה זוגית של אמצע שבוע, כזו שרק מרגישה מושקעת יותר, אך למעשה לא דורשת טיפה של מאמץ מיותר (מתכונים, אוכל)

5
כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ב בחשוון | 01.11.17
סטייק אנטרקוט מושלם
סטייק אנטרקוט מושלם (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 סטייק אנטרקוט (ריב איי) ללא עצם בעובי 4 ס"מ
  • שמן קנולה
  • מלח גס ופלפל שחור טחון

אופן ההכנה:

1. מניחים מחבת ברזל יצוק גדולה בתנור ומחממים אותו ל-250 מעלות. במקביל, מפשירים את הסטייק לטמפרטורת החדר.

2. בזהירות, מוציאים מהתנור את המחבת החמה ומניחים אותה על הכיריים על אש גבוהה במשך 5 דקות.

3. משמנים את הסטייק בשמן ומפזרים משני צדדיו קורטוב נדיב של מלח ופלפל שחור.

4. מניחים את הסטייק במרכז המחבת הלוהטת והיבשה ומבשלים במשך 30 שניות מבלי להזיז את נתח הבשר.

5. בעזרת מלקחיים, הופכים את הסטייק ומבשלים עוד 30 שניות.

6. מכניסים את המחבת לתנור למשך 2 דקות, הופכים את הסטייק ואופים עוד 2 דקות נוספות. בדרך זו, הסטייק יגיע לדרגת מדיום-רר. אם אתם מעדיפים דרגת עשייה של מדיום ומעלה, הוסיפו עוד דקה לכל צד בתנור.

7. מוציאים את הסטייק מהמחבת, מכסים ברפיון עם נייר כסף ונותנים לו לנוח במשך 2 דקות. מגישים שלם או פורסים דק לצד כל תוספת אהובה.

תוכן שאסור לפספס
5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
3.ניתן לצלות על מחבת פסים טפלון ללא שמן בכלל.לוקחים חצי בצל שהמחבת חם ומגרדים בצל.תוצאה מצויינת. שמן שנשרף מסרטן!!!
איציק07.09.18
2
לא ברור אמרת לחמם את המחבת על אש גבוהה אבל כשמניחים את הסטייק - כמה מעלות? ב. כשמכניסים לתנור - על 250 גם ג. מה מומלץ לסטייק של עובי 2 ס"מ
אני01.11.17
אש גבוהה, בכדי שהבשר יקבל את הצריבה מהחום (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שף03.11.17
1
רק שמן זית !!!! גם טעים יותר גם בריא יותר (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ישראל01.11.17
בדיוק ההפך שמן זית במחבת הופך לרעיל ומסרטן שמןקנולה אומנם פחות בריא אבל בטיגון הוא עדיף..
מלי04.11.17
אולי גם יעניין אותך
בשר

פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

ורד כהן | 16.01.24

ללקק את האצבעות

מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

ורד כהן | 09.01.24

מנה בצ'יק צ'אק

שווארמה בטורטיה שניצל- קריספי, יוקרתי וטעים!

אוראל בראל | 16.11.23
ש

מיוחד לפורים

מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

וואו: "מלפוף" - כרוב שלם ממולא בשר ואורז

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

יותר קל ממה שאתם חושבים

איפה עוד תקבלו 52 שקל לשעה?

כיכר בשיתוף מטרופולין | מקודם
ש

מיוחד

כך תכינו סטייק מהיר במחבת עם נתח דנבר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

רביולי אסאדו: כיסוני פסטה במילוי בשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

מה תגישו היום? סופגניית המבורגר כמובן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

אסאדו קרוקטס: כדורים פריכים במילוי מענג

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

בדוק!!

הלוואת חג מיוחדת 30,000 ש"ח ללא ריבית

כיכר בשיתוף מרכנתיל | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו "קציצות אבוחצירא" מושלמות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

מאפה שהוא ארוחה שלמה: לחמניות בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

לא התבלבלנו - וזה גאוני: שווארמה מופלטה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בול להיום: תבשיל נקניקיות מרגז ופתיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כמה שזה טעים: לחמניות באן ובשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

הכי טעים שיש: ספגטי ברוטב בולונז עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ל"ג בעומר

מה אוכלים ליד המדורה? אנטריקוט בטורטיה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

ארוחה לכל המשפחה: לזניה בשרית טעימה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם
ש

מדריך וידאו מפורט

כך תתקתקו "על האש" שווה כמו מקצוענים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

"לוליפופ" על האש: שיפודי בשר עסיסיים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

המבורגר מהיר וטעים של וול דאן, התוספות - עליכם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם