כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון ללחמעג'ון (לחמה בעג'ין) מנצח

הלחמעג'ון מכונה גם פיצה טורקית, פיצה ארמנית או סתם לחם עם בשר וארבע מדינות מתחרות על הקרדיט. האמת? לגמרי בצדק. ככל הנראה מדובר בדרך הכי שווה לנצל בשר טחון. מאפה דק וקריספי עם בשר מעל והמון טחינה בצד. אתם עדיין כאן? (מתכונים, אוכל)

3
חיה ללונק | כיכר השבת | י"ד בשבט | 30.01.18
לחמעג'ון
לחמעג'ון (צילום: חיה ללונק)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי

לבצק:

  • 4 כוסות גדושות קמח, מנופה
  • 2 כפיות שמרים
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 2 כפות שמן
  • 1/2 1 כוסות מים פושרים-חמימים

לבשר:

  • שמן זית
  • 500 גרם בשר טחון (מומלץ להוסיף שומן כבש)
  • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות
  • חופן צנוברים
  • 1/2 1 עגבניות, מגורדות בפומפייה
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 1 כפית גדושה עריסה
  • 2 שיני שום, כתושות
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 כפית פלפל ארבע העונות גרוס
  • 1 כף גדושה פפריקה
  • 1/2 כפית כמון
  • קמצוץ אגוז מוסקט / ראס אל חנות
  • מעט צ'ילי גרוס
  • 2 כפות רסק עגבניות

אופן הכנת לחמעג'ון:

1. בקערה קטנה, מערבבים את הסוכר והשמרים. מוסיפים מעט מים חמים, מערבבים ונותנים לשמרים לתסוס במשך 5 דקות.

2. בקערה גדולה, מערבבים את שאר מרכיבי הבצק. מוסיפים את תערובת השמרים והמים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד וגמיש, אך לא רך מדי.

3. מכסים את הקערה ומניחים להתפחה במקום חמים למשך שעה.

4. מחלקים את הבצק ל-5 חלקים שווים, מסדרים אותם בתבנית, מכסים במגבת ועוברים להכנת הבשר.

5. מחממים מעט שמן זית במחבת, ומטגנים את הבצל עד להשחמה. לקראת סוף הטיגון, מוסיפים מחצית מכמות הצנוברים. מסירים מהאש ומניחים לבצל להצטנן.

6. בקערה גדולה, מערבבים היטב לעיסה אחידה את הבשר עם 1 כף שמן זית, התבלינים, השום הכתוש, העגבניות, העריסה, הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצות והבצל המטוגן.

7. מרדדים כל כדור בצק לעיגול דק, מורחים על כל עיגול מעט שמן זית ומעט רסק עגבניות ועל הכל שכבה דקה מתערובת הבשר. מפזרים מעל מהצנוברים שלא טוגנו עם הבצל ומזלפים מעט שמן זית.

8. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 15 דקות, עד שתחתית הבצק משחימה והשוליים מזהיבים קלות. הבצק דק וכדי שיישאר עסיסי ורך, האפייה קצרה. מגישים חם או פושר עם הרבה טחינה וסלט רענן.

תוכן שאסור לפספס
3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
ניסיתי. הצלחתי ונהנתי תודה.
בואנו חנה18.10.19
2
עובד מצויין גם עם פיתה, פותחים את הפיתה לגמרי כך שיש 2 פיתות דקות, מורחים משני הצדדים שמן זית, משטיחים את תערובת הבשר ואופים... הבשר מתכווץ באפייה ולכן כדאי שהתערובת תעבור את קוטר הפיתה בכחצי סנטימטר... בתאבון:) (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
א30.01.18
1
לחם בעג’ין זה מאכל סורי אותנטי
אלי01.05.24
אולי גם יעניין אותך
בשר

פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

ורד כהן | 16.01.24

ללקק את האצבעות

מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

ורד כהן | 09.01.24

מנה בצ'יק צ'אק

שווארמה בטורטיה שניצל- קריספי, יוקרתי וטעים!

אוראל בראל | 16.11.23
ש

מיוחד לפורים

מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

וואו: "מלפוף" - כרוב שלם ממולא בשר ואורז

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם
ש

מיוחד

כך תכינו סטייק מהיר במחבת עם נתח דנבר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

רביולי אסאדו: כיסוני פסטה במילוי בשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

מה תגישו היום? סופגניית המבורגר כמובן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

אסאדו קרוקטס: כדורים פריכים במילוי מענג

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

בריאות זה הכול

משקפי ראיה חינם לילדים? זה לא הכל

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו "קציצות אבוחצירא" מושלמות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

מאפה שהוא ארוחה שלמה: לחמניות בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

לא התבלבלנו - וזה גאוני: שווארמה מופלטה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בול להיום: תבשיל נקניקיות מרגז ופתיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כמה שזה טעים: לחמניות באן ובשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

הכי טעים שיש: ספגטי ברוטב בולונז עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ל"ג בעומר

מה אוכלים ליד המדורה? אנטריקוט בטורטיה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

ארוחה לכל המשפחה: לזניה בשרית טעימה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם
ש

מדריך וידאו מפורט

כך תתקתקו "על האש" שווה כמו מקצוענים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

"לוליפופ" על האש: שיפודי בשר עסיסיים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

המבורגר מהיר וטעים של וול דאן, התוספות - עליכם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם