כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לאורז עם בשר טחון וירקות - ארוחה שלמה בסיר אחד

את הסיר הזה כל אחד צריך לדעת להכין. מתכון לתבשיל אורז עם בשר טחון וירקות - עיקרית ותוספת בסיר אחד מזין וטעים שאתם עומדים להכין שוב ושוב. תוך פחות משעה על שולחנכם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ' בתמוז | 23.07.19
אורז עם בשר טחון וירקות
אורז עם בשר טחון וירקות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • 2 כפיות שום מגורד
  • 350 גרם בשר בקר טחון
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/2 כוס סלרי חתוך לקוביות
  • 1/2 כוס גזר חתוך לקוביות
  • 1 כוס אורז (לא מבושל)
  • 2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה גס
  • 2-3 כפות שמיר קצוצה גס
  • 1/4 1 כוסות ציר בשר חם / מים חמים
  • 3/4 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן במחבת גדולה או סיר נמוך על אש בינונית-נמוכה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא רך מאוד, במשך 5-7 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים 30 שניות נוספות.

2. מגביהים לאש בינונית ומוסיפים את הבשר הטחון. מסיטים את הבצל והשום לשולי המחבת / הסיר שלא יישרפו, ובמקביל משחימים את הבשר תוך כדי שמפוררים אותו בעזרת כף עץ. מוודאים שכל הנוזלים שניגרו מהבשר התאדו.

3. מוסיפים את רסק העגבניות ו-1/2 כפית סוכר, מערבבים ומבשלים במשך 3 דקות.

4. מוסיפים את הירקות החתוכים והאורז ומערבבים עד לאיחוד מלא. מוסיפים את הפטרוזיליה והשמיר, מערבבים, טועמים את התבשיל ומתבלים במלח ופלפל שחור פחות או יותר לפי הכמות המצוינת, בהתאם לטעם.

5. מגביהים לאש גדולה, יוצקים את ציר הבשר (חשוב שהוא יהיה חם) ומביאים לרתיחה. לאחר מכן, מנמיכים לאש קטנה ככל הניתן, מכסים את המחבת / הסיר ומבשלים במשך 20 דקות. לא פותחים את הסיר באמצע. מסירים מהאש ומערבבים במזלג את התבשיל כדי להוציא את האדים שכלואים בפנים.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
בשר

פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

ורד כהן | 16.01.24

ללקק את האצבעות

מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

ורד כהן | 09.01.24

מנה בצ'יק צ'אק

שווארמה בטורטיה שניצל- קריספי, יוקרתי וטעים!

אוראל בראל | 16.11.23
ש

מיוחד לפורים

מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

וואו: "מלפוף" - כרוב שלם ממולא בשר ואורז

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם
ש

מיוחד

כך תכינו סטייק מהיר במחבת עם נתח דנבר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

רביולי אסאדו: כיסוני פסטה במילוי בשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

מה תגישו היום? סופגניית המבורגר כמובן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

אסאדו קרוקטס: כדורים פריכים במילוי מענג

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו "קציצות אבוחצירא" מושלמות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

מאפה שהוא ארוחה שלמה: לחמניות בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

לא התבלבלנו - וזה גאוני: שווארמה מופלטה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בול להיום: תבשיל נקניקיות מרגז ופתיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כמה שזה טעים: לחמניות באן ובשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

הכי טעים שיש: ספגטי ברוטב בולונז עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ל"ג בעומר

מה אוכלים ליד המדורה? אנטריקוט בטורטיה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

ארוחה לכל המשפחה: לזניה בשרית טעימה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם
ש

מדריך וידאו מפורט

כך תתקתקו "על האש" שווה כמו מקצוענים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

"לוליפופ" על האש: שיפודי בשר עסיסיים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

המבורגר מהיר וטעים של וול דאן, התוספות - עליכם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם