כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לקציצות בשר משגעות ברוטב עגבניות

כל אחד צריך לדעת להעמיד סיר קציצות בשר הולם, כזה שעוטף את הבית בריח שממיס במקום את הלב - והנה הגעתם למקום הנכון. מתכון פשוט וקל לקציצות בשר ברוטב עגבניות סמיך וטעים שכולם יאהבו (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ב בתשרי | 30.09.20
קציצות בשר ברוטב עגבניות
קציצות בשר ברוטב עגבניות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 700 גרם בשר טחון עם מעט שומן
  • 2 בצלים
  • צרור כוסברה
  • 1 ביצה
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/4 כוס שמן (או קצת יותר) לטיגון הקציצות
  • 800 גרם עגבניות קצוצות ברוטב עגבניות (2 קופסאות שימורים), רצוי מייצור איטלקי
  • מעט תבלין גריל או כל תבלין פיקנטי אהוב אחר (אופציונלי)

אופן ההכנה:

1. טוחנים במעבד מזון את הבצלים והכוסברה או קוצצים אותם דק דק ידנית.

2. בקערה גדולה, מניחים את הבשר, הכוסברה והבצל הטחונים והביצה, מתבלים במלח ופלפל שחור ולשים הכל יחד ביד לקבלת עיסה אחידה. מכסים את העיסה בשקית (שנוגעת בעיסה עצמה, לא רק מכסה את הקערה) ונותנים לעיסה לנוח כ-30 דקות כדי שהחלבונים יתפרקו והקציצות יהיו רכות יותר.

3. בסיר נמוך ורחב מחממים את השמן לטיגון, יוצרים מהעיסה קציצות שוות ומעט פחוסות ומסדרים את כל הקציצות בתוך הסיר. מטגנים את הקציצות וזוכרים איזו קציצה נכנסה ראשונה לטיגון כדי להפוך אותה ראשונה.

4. לאחר שהקציצות נהפכו כולן והנוזלים בסיר מבעבעים, יוצקים על הקציצות את שתי קופסאות העגבניות על כל תכולתן. מתבלים במלח, פלפל שחור ומעט תבלין פיקנטי אהוב, אם רוצים. מערבבים בעדינות רק את העגבניות מלמעלה, כך שהקציצות לא יתפרקו והרוטב יגיע גם לתחתית הסיר.

5. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 25-30 דקות.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
בשר

פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

ורד כהן | 16.01.24

ללקק את האצבעות

מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

ורד כהן | 09.01.24

מנה בצ'יק צ'אק

שווארמה בטורטיה שניצל- קריספי, יוקרתי וטעים!

אוראל בראל | 16.11.23
ש

מיוחד לפורים

מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

וואו: "מלפוף" - כרוב שלם ממולא בשר ואורז

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

אלפי אנשים כבר מרוויחים

המנוי הזה שווה בממוצע 2,473 שקלים בחודש!

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם
ש

מיוחד

כך תכינו סטייק מהיר במחבת עם נתח דנבר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

רביולי אסאדו: כיסוני פסטה במילוי בשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

מה תגישו היום? סופגניית המבורגר כמובן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

אסאדו קרוקטס: כדורים פריכים במילוי מענג

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

פיתוח ישראלי חדשני

כל אחד יכול להרוויח אלפי שקלים בלי לעשות כלום?

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו "קציצות אבוחצירא" מושלמות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

מאפה שהוא ארוחה שלמה: לחמניות בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

לא התבלבלנו - וזה גאוני: שווארמה מופלטה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בול להיום: תבשיל נקניקיות מרגז ופתיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

יום פתוח בזום

בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

כיכר בשיתוף העברית | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כמה שזה טעים: לחמניות באן ובשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

הכי טעים שיש: ספגטי ברוטב בולונז עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ל"ג בעומר

מה אוכלים ליד המדורה? אנטריקוט בטורטיה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

ארוחה לכל המשפחה: לזניה בשרית טעימה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם
ש

מדריך וידאו מפורט

כך תתקתקו "על האש" שווה כמו מקצוענים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

"לוליפופ" על האש: שיפודי בשר עסיסיים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

המבורגר מהיר וטעים של וול דאן, התוספות - עליכם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם