כיכר השבת

ניצול שאריות

מתכון לקובה אורז מטוגנת במילוי בשר עסיסי

כשנשאר לנו אורז, אנחנו פשוט אוכלים אותו למחרת. כשלמורן פינטו נשאר אורז, היא מכינה ממנו קובה בשר עסיסית בטירוף. מתכון לקובה אורז מטוגנת במילוי בשר עסיסי שכל אחד יכול להכין (מתכונים, אוכל)

2
מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ו' בשבט | 19.01.21
קובה אורז מטוגנת במילוי בשר
קובה אורז מטוגנת במילוי בשר (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 4 כוסות אורז מבושל, רצוי משאריות (1/3 1 כוסות אורז לא מבושל)
  • 1 כפית כמון
  • 1 ביצה

למילוי:

  • 400 גרם בשר בקר טחון
  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל, מגורד
  • חופן עשבי תיבול קצוצים דק דק (פטרוזיליה / כוסברה / כל עשב תיבול אהוב אחר)
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מניחים את האורז המבושל. אם אין לכם שאריות אורז מוכן, בשלו 1/3 1 כוסות אורז לפי ההוראות שעל האריזה. מוסיפים לקערה את הביצה, מתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור ומערבבים ולשים יחד עד לקבלת עיסה אחידה.

2. במחבת על אש בינונית, מחממים את השמן ומטגנים יחד את הבשר, הבצל המגורד ועשבי התיבול, מתבלים במלח ופלפל שחור וממשיכים לטגן כ-15 דקות. לכל אורך הטיגון, מפוררים את הבשר בעזרת כף עץ.

3. בידיים רטובות, לוקחים מעיסת האורז כדור בגודל של גולה גדולה / כדור פינג פונג גדול, משטחים את כדור האורז על כף היד, ממלאים במרכז 2 כפיות ממלית הבשר, סוגרים לכדור מהודק ואז מועכים קלות בידיים לקבלת קובה שטוחה.

4. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הקובות המוכנות עד להזהבה יפה. מגישים מיד, חם.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
נשמע מעולה....חייבת לנסות
ווואוו21.01.21
1
יישר כח על הרעיון הנפלא
רעיון מצויין,20.01.21
בשר

פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

ורד כהן | 16.01.24

ללקק את האצבעות

מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

ורד כהן | 09.01.24

מנה בצ'יק צ'אק

שווארמה בטורטיה שניצל- קריספי, יוקרתי וטעים!

אוראל בראל | 16.11.23
ש

מיוחד לפורים

מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

וואו: "מלפוף" - כרוב שלם ממולא בשר ואורז

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם
ש

מיוחד

כך תכינו סטייק מהיר במחבת עם נתח דנבר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

רביולי אסאדו: כיסוני פסטה במילוי בשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

מה תגישו היום? סופגניית המבורגר כמובן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

אסאדו קרוקטס: כדורים פריכים במילוי מענג

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו "קציצות אבוחצירא" מושלמות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

מאפה שהוא ארוחה שלמה: לחמניות בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

לא התבלבלנו - וזה גאוני: שווארמה מופלטה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בול להיום: תבשיל נקניקיות מרגז ופתיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כמה שזה טעים: לחמניות באן ובשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

הכי טעים שיש: ספגטי ברוטב בולונז עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ל"ג בעומר

מה אוכלים ליד המדורה? אנטריקוט בטורטיה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

ארוחה לכל המשפחה: לזניה בשרית טעימה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

טכנולוגיה למהדרין

להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם
ש

מדריך וידאו מפורט

כך תתקתקו "על האש" שווה כמו מקצוענים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

"לוליפופ" על האש: שיפודי בשר עסיסיים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

המבורגר מהיר וטעים של וול דאן, התוספות - עליכם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם