כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון למאפה בצק עלים במילוי בשר

הדבר הכי מאתגר במנה הזו הוא "קליעת" הבצק מעל הבשר, אבל גם הפעולה הזו לא דורשת מיומנות מיוחדת. מורן פינטו עם מתכון למאפה בצק עלים במילוי בשר לארוחה משפחתית מושקעת קצת יותר (מתכונים, אוכל)

4
מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ח בשבט | 31.01.21
מאפה בצק עלים במילוי בשר
מאפה בצק עלים במילוי בשר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 חבילת בצק עלים, מופשר
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל לבן, קצוץ דק
  • 4 כפות שמן
  • 1/2 כוס רוטב צ'ילי
  • מלח ופלפל שחור

לציפוי: ביצה טרופה ושומשום

    אופן ההכנה:

    1. במחבת גדולה, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר, מטגנים תוך כדי שמפוררים אותו באופן מתמיד עם כף עץ, עד שהבשר כבר לא ורוד.

    2. מתבלים את הבשר במלח ופלפל שחור, יוצקים מעל רוטב צ'ילי, מערבבים לציפוי מלא ומסירים מהאש. נותנים לבשר להצטנן היטב.

    3. על משטח עבודה נקי, פותחים את הבצק ומחלקים אותו בראש ל-3 חלקים שווים (דמיינו 2 קווי אורך שמחלקים את הבצק ל-3, או סמנו בעדינות בעזרת סכין). בשליש האמצעי של הבצק מניחים את הבשר בצורה של תלולית ארוכה.

    4. בעזרת סכין, חותכים את השליש הימני והשליש השמאלי לרצועות אלכסוניות וסוגרים אותן לסירוגין על הבשר. מהדקים את קצוות הבצק ובזהירות מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

    5. מורחים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות או עד שהמאפה מקבל גוון זהוב-שחום יפה.

    4 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
    2
    למה אין סרטון?
    ריקי31.01.21
    1
    וזה נקרא ביף וולינגטון
    נתי01.02.21
    מה זאת הקנאות הזאת
    יעל01.02.21
    ביף וולינגטון זה לא עם בשר טחון.........
    שני 02.02.21
    בשר

    פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

    ורד כהן | 16.01.24

    ללקק את האצבעות

    מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

    ורד כהן | 09.01.24

    מנה בצ'יק צ'אק

    שווארמה בטורטיה שניצל- קריספי, יוקרתי וטעים!

    אוראל בראל | 16.11.23
    ש

    מיוחד לפורים

    מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

    אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    מה אוכלים היום?

    וואו: "מלפוף" - כרוב שלם ממולא בשר ואורז

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    טכנולוגיה חסכנית

    כך תתחילו את הקיץ עם עו"ש מאוזן- חודש ראשון חינם>>> 

    כיכר בשיתוף רייז אפ | מקודם
    ש

    מיוחד

    כך תכינו סטייק מהיר במחבת עם נתח דנבר

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    ליד החנוכיה

    רביולי אסאדו: כיסוני פסטה במילוי בשר מפורק

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    ליד החנוכיה

    מה תגישו היום? סופגניית המבורגר כמובן

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    מיוחד

    אסאדו קרוקטס: כדורים פריכים במילוי מענג

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    חווית הלידה

    מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

    כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם
    ש

    מה אוכלים היום?

    כך תכינו "קציצות אבוחצירא" מושלמות

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    מה אוכלים היום?

    מאפה שהוא ארוחה שלמה: לחמניות בשר

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    מה אוכלים היום?

    לא התבלבלנו - וזה גאוני: שווארמה מופלטה

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    מה אוכלים היום?

    בול להיום: תבשיל נקניקיות מרגז ופתיתים

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    יותר קל ממה שאתם חושבים

    איפה עוד תקבלו 52 שקל לשעה?

    כיכר בשיתוף מטרופולין | מקודם
    ש

    מה אוכלים היום?

    כמה שזה טעים: לחמניות באן ובשר מפורק

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    מה אוכלים היום?

    הכי טעים שיש: ספגטי ברוטב בולונז עשיר

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    ל"ג בעומר

    מה אוכלים ליד המדורה? אנטריקוט בטורטיה

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    מה אוכלים היום?

    ארוחה לכל המשפחה: לזניה בשרית טעימה

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    עסקת אקזיט נדירה

    הייתם מאמינים? התפנו קרקעות בהרצליה!

    כיכר בשיתוף פדרמן | מקודם
    ש

    מדריך וידאו מפורט

    כך תתקתקו "על האש" שווה כמו מקצוענים

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    מה אוכלים היום?

    "לוליפופ" על האש: שיפודי בשר עסיסיים

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    מה אוכלים היום?

    המבורגר מהיר וטעים של וול דאן, התוספות - עליכם

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם